Κεντρική Διεθνή Στην παράταση η Βαλένθια

Στην παράταση η Βαλένθια

valencia cajasol

valencia-cajasol

Η Βαλένθια δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά εντέλει έκαμψε την αντίσταση της Καχασόλ Σεβίλλης εντός έδρας με 104-93 στην παράταση για την 32η αγωνιστική της Liga Endesa και πέτυχε την εικοστή όγδοη φετινή της νίκη.

Οι παίκτες του Αίτο Γκαρθία Ρενέσες που συμπλήρωνε 1000 παιχνίδια στο ισπανικό πρωτάθλημα αποδείχθηκαν “σκληρά καρύδια” και ενώ βρέθηκαν να χάνουν με 70-64 στο 30’ δεν τα παράτησαν και έστειλαν το ματς στην παράταση με επιμέρους σκορ 24-18 που πραγματοποίησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο έξτρα πεντάλεπτο οι “νυχτερίδες” είχαν περισσότερες λύσεις και “καθάρισαν” με επιμέρους σκορ 16-5.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι σούταραν με ποσοστό 46% (12/26) στα τρίποντα. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές. Ο Τζάστιν Ντόελμαν με 23 πόντους και ο Ράφα Μαρτίνεθ με 19 πόντους ήταν τα πρώτα “βιολιά”. Από τους ηττημένους που έπεσαν στο 17-15 ο Τόμας Σατοράνσκι είχε 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Δυναμική επιστροφή Λαμπρόπουλου

Απείχε από την ενεργό δράση για περίπου οχτώ μήνες εξαιτίας μίας ρήξης πρόσθιου χιαστού ωστόσο από ότι φαίνεται ο Φώτης Λαμπρόπουλος είναι σαν να μην… έλειψε ποτέ. Ο Έλληνας φόργουορντ έκανε δυναμική επιστροφή στον εκτός έδρας αγώνα της Τενερίφης επί της Μούρθια και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 87-72. Ο Λαμπρόπουλος τελείωσε την αναμέτρηση με νταμπλ-νταμπλ έχοντας 11 πόντους (4/4 βολές, 2/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε περίπου 20 λεπτά.

Κατά τα άλλα οι νησιώτες έφτασαν εύκολα στο ροζ φύλλο αφού κυριάρχησαν στα τρία πρώτα δεκάλεπτα (65-50 στο 30’) και εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους στα ριμπάουντ (45 έναντι 33). Ο Λουκ Σίκμα με 25 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους που πανηγύρισαν τη δωδέκατη φετινή τους νίκη. Από την άλλη ο Βίκτορ Αρτεάγκα (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ) δεν έφτανε για τους γηπεδούχους.

Θετικός ο Γιαννόπουλος αλλά…

Η Μπιλμπάο συνέτριψε εντός έδρας τη Μανρέσα του Χάρη Γιαννόπουλου με 92-64 και κατέκτησε το δωδέκατο φετινό ροζ φύλλο. Οι Βάσκοι έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη από το πρώτο δεκάλεπτο όταν προηγήθηκαν με 30-15 και διατήρησαν την πρωτοπορία μέχρι το φινάλε. Μάλιστα οι γηπεδούχοι σούταραν με ποσοστό 44% (11/25) στα τρίποντα.

Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές. Ο Άλεξ Μουμπρού (17 πόντοι) και ο Νταμίρ Μάρκοτα (10 πόντοι, 12 ριμπάουντ) ήταν οι κορυφαίοι. Στον αντίποδα ο Χάρης Γιαννόπουλος ήταν θετικός αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την εικοστή πέμπτη ήττα για την ομάδα του. Ο Έλληνας γκαρντ τελείωσε το ματς με 13 πόντους (2/2 βολές, 1/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα), 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 27 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα.

“Περίπατος” για Σαραγόσα

Η Σαραγόσα δεν είχε κανένα πρόβλημα εκτός έδρας με αντίπαλο τη Βαγιαδολίδ του Δημήτρη Χαριτόπουλου και την… διέσυρε με 96-68. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν σε θέση… οδηγού από το ξεκίνημα (28-17) και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν ποτέ αφού ούτως ή άλλως διέθεταν περισσότερες ποιοτικές λύσεις από τους γηπεδούχους που έχουν υποβιβαστεί εδώ και καιρό. Βέβαια η Σαραγόσα ευστόχησε και σε 17 τρίποντα (17/33-52%), οπότε πώς να χάσει;

Ο Ντάμιαν Ρούντεζ με 25 πόντους (7/8 τρίποντα) και ο Μάικλ Ρολ με 21 πόντους (4/8 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ αποτέλεσαν ένα “φονικό” δίδυμο για τους νικητές. Στην αντίπερα όχθη ο Ομάρι Τζόνσον (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ) διασώθηκε από τους ηττημένους ενώ ο Χαριτόπουλος πρόσθεσε 13 πόντους (1/3 βολές, 6/13 δίποντα), 6 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 23 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα.

Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα:
Χιπούσκοα – Γκραν Κανάρια (20:00)
Μπανταλόνα – Εστουντιάντες (20:00)
Λαμποράλ Κούτσα – Ομπραντόιρο (21:30).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…