Κεντρική Basket League Αγώνες Ρέθυμνο-Ηλυσιακός 63-62

Ρέθυμνο-Ηλυσιακός 63-62

Ilisiakos Rethymno

Ilisiakos-Rethymno

“Αυτοκτόνησε” στο φινάλε…

Οδυνηρή ήττα από το Ρέθυμνο γνώρισε ο Ηλυσιακός, ο οποίος ήθελε νίκη για να παραμείνει στην κατηγορία και παρότι βρέθηκε αγκαλιά με το θετικό αποτέλεσμα, γνώρισε την ήττα με 63-62 με καλάθι του Καλαμπόκη στην τελευταία επίθεση! Έτσι, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το “δώρο” της Κηφισιάς που επικράτησε του Πανελευσινιακού, αποτέλεσμα αναγκαίο για να διεκδικούσε την παραμονή του.

Μοιραίος παίκτης για τους φιλοξενούμενους ο Πίγκραμ ο οποίος υπέπεσε σε λάθος λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα της Κρήτης να επιτεθεί και να πάρει τη νίκη που στέλνει την ομάδα του στην Α2!

Γκάμπριελ και Ντρτσα ήταν οι πρώτοι σκόρερ για το Ρέθυμνο με 15 και 14 πόντους, αντίστοιχα, ενώ καθοριστικός ήταν ο Καλαμπόκης που πέτυχε το νικητήριο καλάθι και είχε συνολικά 12 πόντους.

Από την πλευρά του, ο Ηλυσιακός ευτύχησε να έχει τον Μποτζ σε τρομερή κατάσταση, καθώς τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους και 17 (!) ριμπάουντ. Από 16 πόντους πρόσθεσαν οι Καυκής και Πίγκραμ, με τον τελευταίο πάντως να φέρει ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι οι τρεις αυτοί παίκτες πέτυχαν τους 54 από τους 62 πόντους της ομάδας, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την έλλειψη λύσεων στην επίθεση.

Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ήταν η ομάδα με το μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη, ο Ηλυσιακός παρουσιάστηκε πιο ενεργητικός και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και με το τέλος της πρώτης περιόδου, κατάφερε να έχει ένα +4 (14-18) στο “σακούλι” του.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στα πρώτα πέντε λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου, με τον Μποτζ να οδηγεί εκ τους ασφαλούς την ομάδα τους φιλοξενούμενους στην επίθεση και έτσι κατάφεραν να φτάσουν και στο +9 (18-27). Στο σημείο εκείνο, όμως, ο διακόπτης γύρισε, το Ρέθυμνο έκανε επιμέρους σκορ 13-2 και κατάφερε να πάει στο αποδυτήρια προηγούμενο στο σκορ.

Η διαφορά μάλιστα έφτασε και τους 8 πόντους (37-29) υπέρ του Ρεθύμνου, όμως, ένα τρίλεπτο επιθετικής έκλαμψης του Ηλυσιακού με επιμέρους σκορ 11-2, τον έφερε εκ νέου μπροστά στο σκορ με 39-40. Ωστόσο, η αδυναμία να βρει εναλλακτικές πηγές σκορ πέρα από Μποτζ και Καυκή, υποχρέωσε την ομάδα του Κουστένη να πετύχει μόλις 3 πόντους στα εναπομείναντα έξι λεπτά και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 47-43.

Με επτά σερί πόντους του Αγγελόπουλου και 4 ακόμα από Κουμπούρα και Καλαμπόκη, το Ρέθυμνο κατάφερε να ξεφύγει με 10 (58-48), ωστόσο ο Ηλυσιακός δεν εγκατέλειψε και με ξέσπασμα του Πίγκραμ ο οποίος με μία ασίστ, δύο σερί τρίποντα και ένα δίποντο έφερε το ματς στα ίσια (61-61) 1’ πριν τη λήξη!

Ο Μποτζ ευστόχησε σε 1/2 βολές 45’’ πριν τη λήξη, ο Εζιούκου αστόχησε για το Ρέθυμνο στα 15’’, όμως, ο Πίγκραμ έχασε την κατοχή για την ομάδα του και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να εκδηλώσουν την τελευταία επίθεση, την οποία ανέλαβε ο Καλαμπόκης και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 32-29, 47-43, 63-62.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Καλαφατάκης): Χαρτ 2, Καλλινικίδης, Κουμπούρας 5, Αγγελόπουλος 7 (1), Καλαμπόκης 12, Κανονίδης, Σίνης, Λάτοβιτς, Εζιούκου 8 (9 ριμπ.), Ντρτσα 14 (2 τρ., 7 ριμπ.), Γκάμπριελ 15 (8 ριμπ.).
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Κλουστένης): Καυκης 16 (2 τρ., 7 ασίστ), Φακοπουλίδης, Αντωνάκης, Χατζής, Δορκοφίκης 6, Βαβάτσικος, Ιωάννου 2, Τζουγαράκης, Μποτζ 22 (17 ριμπ.), Πίγκραμ 16 (4).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…