Κεντρική Διεθνή Πρώτη με ρεκόρ η “Βασίλισσα”

Πρώτη με ρεκόρ η “Βασίλισσα”

tenerifi manresa

tenerifi-manresa

Η τελευταία αγωνιστική δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι όσον αφορά τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας στη Liga Endesa. Αυτό ενδεχομένως να επηρέασε τη Βαλένθια, η οποία στο “αντίο” της ρέγκιουλαρ σίζον ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Μπανταλόνα με 78-73. Αντίθετα, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το καθήκον της κερδίζοντας την Ουνικάχα Μάλαγα με 86-83, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Έτσι, η “Βασίλισσα” ολοκλήρωσε τη χρονιά μετρώντας μόλις δύο (!) ήττες, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για την ισπανική λίγκα. Αντίθετα, οι “νυχτερίδες” συμβιβάστηκαν με τη δεύτερη θέση, πράγμα που σημαίνει πως θα έχουν μειονέκτημα έδρας στους τελικούς εφόσον αντιμετωπίσουν εκεί την ομάδα του Πάμπλο Λάσο.

Χαλαρά η Λαμποράλ Κούτσα

Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στη Λαμποράλ Κούτσα και τη Φουενλαμπράδα είναι σημαντική και αυτό αποτυπώνεται στη βαθμολογία. Πέραν αυτού όμως, η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο έβαλε από νωρίς τις “βάσεις” της επικράτησής της (95-77), η οποία πήρε διαστάσεις θριάμβου κυρίως γιατί το δίδυμο των Αντρές Νοτσιόνι (20π.) και Τίμπορ Πλάις (19π.) έκανε ό,τι ήθελε μέσα κι έξω από το “ζωγραφιστό” αφήνοντας τον Άντι Πάνκο (26π.) να παλεύει μόνος του μπας και σώσει τα προσχήματα. Εις μάτην όμως…

“Καταιγίδα” από τη Γκραν Κανάρια

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Γκραν Κανάρια την αναμέτρηση με την Βαγιαδολίδ, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν από νωρίς ρόλο… κομπάρσου. Οι “κίτρινοι” ήταν απολαυστικοί σχεδόν καθ όλη τη διάρκεια του σαρανταλέπτου καθώς έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και σουτάροντας με το εντυπωσιακό 72% στα σουτ δύο πόντων ήταν αδύνατο να χάσουν το παιχνίδι. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που είχαν τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και μέτρησαν έντεκα περισσότερα ριμπάουντ από τους αντιπάλους τους.

Πω πω ένας Αμπρίνες

Το άστρο του Άλεξ Αμπρίνες “έλαμψε” για ακόμη μία φορά φέτος. Ο αγώνας με την Καχασόλ μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερης βαθμολογικής σημασίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Ο νεαρός γκαρντ της Μπαρτσελόνα οδήγησε την ομάδα του σε εύκολη νίκη επί των Σεβιγιάνων (88-70) καθώς σημείωσε 29π. σουτάροντας με 8/10 από την περιφέρεια. Όπως είναι λογικό, με τέτοια ποσοστά ήταν αδύνατο να χάσει το ματς η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, η οποία στρέφει πλέον την προσοχή της στα πλέι οφ και τις μονομαχίες με την Λαμποράλ Κούτσα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Μούρθια – Σαραγόσα 90-82
Λαμποράλ Κούτσα – Φουενλαμπράδα 95-77
Βαγιαδολίδ – Γκραν Κανάρια 64-92
Ουνικάχα Μάλαγα – Ρεάλ Μαδρίτης 83-86
Μπαρτσελόνα – Καχασόλ 88-70
Μπανταλόνα – Βαλένθια 78-73
Μανρέσα – Τενερίφη 71-75

Τα ζευγάρια των πλέι οφ:
Ρεάλ Μαδρίτης – Σαραγόσα
Ουνικάχα Μάλαγα – Γκραν Κανάρια
Βαλένθια – Καχασόλ
Μπαρτσελόνα – Λαμποράλ Κούτσα

*Η 34η αγωνιστική ολοκληρώνεται το απόγευμα με την αναμέτρηση Χιπούσκοα – Εστουδιάντες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…