Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης “Πορτοκαλί κάλπες” (vid)

“Πορτοκαλί κάλπες” (vid)

vote orange

vote-orange

kogasΈχει καταντήσει… ανέκδοτο η συμμετοχή στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού είναι τόσοι πολλοί οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, που καταντά “επιτυχία” το να μην κατέρχεται κανείς στον στίβο των εκλογών, που λένε και οι πολιτικολόγοι. Το ότι κατεβαίνει η μάρα, η σάρα και το κακό συναπάντημα, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν πολύ (και πολλοί) σοβαροί άνθρωποι, οι οποίοι και όραμα, και ιδέες, και ικανότητες, και διάθεση έχουν.

Πρόδηλο είναι πως δεν θα επιχειρήσω να καθοδηγήσω την ψήφο σας. Θα ήταν άκομψο, υποτιμητικό και εν πολλοίς προσβλητικό για το επίπεδό σας. Κι εμείς στο eBasket.gr περισσότερο χαιρόμαστε για το υψηλό επίπεδο αυτών που μας “ακολουθούν“, παρά για το υψηλό επίπεδο επισκεψιμότητας (το υψηλότερο μεταξύ των ιστοσελίδων που έχουν αποκλειστικό αντικείμενο ενασχόλησης το μπάσκετ), που καταγράφουμε.

Μεταξύ των υποψηφίων υπάρχουν και αρκετοί άνθρωποι από τον χώρο του μπάσκετ. Παράγοντες, προπονητές, διαιτητές, παίκτες, δημοσιογράφοι, όλοι όσοι πίστεψαν πως κάτι έχουν να προσφέρουν. Πριμοδοτήστε τους. Το να βγουν στις κυβερνήσεις της γειτονιάς στελέχη που αγαπούν το μπάσκετ, μόνο καλό μπορεί να κάνει στο άθλημα (συνολικά).

Πρέπει εδώ να διευκρινίσω ότι σε αντίθεση με πολλούς άλλους, θεωρώ πολύ σοβαρή υπόθεση την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ίσως γιατί μέσα από τη δημοσιογραφική δουλειά, έχω περάσει πάνω από 12 χρόνια σε δήμους. Ίσως γιατί η… επαφή με τον “κυβερνήτη” και τους συμβούλους του, κάνει τη δημοκρατία πιο άμεση.

Το ότι κάποιος ενδύεται τον μανδύα του μπασκετικού δεν τον κάνει αυτόματα και ικανό, για να μην παρεξηγηθούμε. Υπάρχουν πολλοί ικανοί μπασκετικοί που κατέρχονται στις εκλογές, αλλά όλοι οι μπασκετικοί δεν είναι ικανοί.

Εσείς, με το κριτήριο σας, θα επιλέξετε τους καλύτερους. Αυτούς που ξεχωρίζουν, όχι για τους πόντους που πέτυχαν, αλλά για το πάθος με το οποίο αντιμετώπισαν τη νέα πρόκληση στη ζωή τους, για τον βίο τους στον χώρο, αλλά και για τις ικανότητες που πιστεύετε ότι έχουν.

Όχι πως το κριτήριο σας/μας είναι αλάθητο. Το αντίθετο, αν αυτή τη στιγμή οι πολιτικοί μας (όχι όλοι) είναι κατώτεροι των προσδοκιών μας, η ευθύνη βαραίνει πρώτιστα εμάς τους ίδιους, που αντιμετωπίζουμε τις εκλογές με λιγότερη ευθύνη κι ενδιαφέρον, από την εκλογή λαχανικών από τη λαϊκή.

Αν κάτι έχουμε πλέον υποχρέωση, κάτω από δύσκολες συνθήκες για όλους, είναι να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις. Είναι πρώτιστα να αντιληφθούμε πως εμείς καθορίζουμε σε έναν βαθμό το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας. Και το γεγονός ότι κατεβαίνει κάθε καρυδιάς καρύδι, δεν σας/μας απαλλάσσει από την ευθύνη της ορθής επιλογής.

Ψηφίστε τους καλύτερους, για να έχουμε μεγαλύτερες ελπίδες για την επόμενη μέρα.

Υ.Γ.: Για το φάιναλ φορ έχουμε πολλά να πούμε, αφού δούμε τους ημιτελικούς και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ομάδες. Χωρίς να μου αρέσει το μπάσκετ που παίζει, χωρίς να έχει ξεχωρίσει για κάτι, έχω ένα… προαίσθημα ότι η ΤΣΣΚΑ μπορεί να κάνει την “έκπληξη“, αν θεωρείται έκπληξη ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου από τους Ρώσους.

Υ.Γ.1: Δεν θα σας πω ποιον να ψηφίσετε, δεν θα σας πω και ποιον να μην ψηφίσετε. Μεταξύ των πολλών, πάντα υπάρχει κι ο γελοίος του… χωριού. Σιγά μην τον διαφημίσω. Δεν ξοδεύω ούτε δύο λέξεις για να γράψω το όνομά του. Του αφιερώνω, όμως, ένα τραγούδι που τον περιγράφει με ακρίβεια… Σκυφτός, ανάξιος και λίγος!

kogas@ebasket.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ο κόουτς Μπαρτζώκας άνοιξε τα χαρτιά του

Έτσι θα παίξει το… ελληνικό πόκερ ο Μπαρτζώκας. Το ματς με τον Προμηθέα ήταν εξίσου αδιάφο…