Κεντρική Basket League Αγώνες Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 60-65

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 60-65

paok panionios kaselakis

paok-panionios-kaselakis

Σε ένα εξαιρετικά αμφίρροπο και κλειστό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ έφυγε με το “διπλό” από τη Νέα Σμύρνη, επικρατώντας του Πανιωνίου με 65-60, επιτυγχάνοντας το μπρέικ στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την τελική φάση των πλέι οφ.

Κορυφαίος, για το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν ο Μαρκ Πέιν (21π.-4ρ.-2ασ.) με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη (12π.-7ρ.) να ακολουθεί σε απόδοση. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Ντι Τζέι Κούπερ καθώς με τις 7 ασίστ που έβγαλε, έγινε πρώτος σε ασίστ σε μια χρονιά στην Α1, ξεπερνώντας τις 210!

Από πλευράς Πανιωνίου, ξεχώρισαν οι Έρικ ΜακΚόλουμ και Λάντον Μίλμπουρν με 23 και 14 πόντους αντίστοιχα. Στα αξιοσημείωτα, η παρουσία στο “Αρτάκης” του αδερφού του Αμερικανού γκαρντ των “κυανέρυθρων”, Σι Τζέι ΜακΚόλουμ ο οποίος αγωνίζεται στο ΝΒΑ με την φανέλα των Μπλέιζερς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι μαζί στο σκορ, με τον ΠΑΟΚ να δίνει αρκετές προσπάθειες στον Κασελάκη και τον Πανιώνιο στον Μίλμπουρν. Ενδεικτικό του ντέρμπι του πρώτου δεκαλέπτου ήταν πως το μεγαλύτερο προβάδισμα το πήραν οι γηπεδούχοι με +3(15-12). Τελικά η περίοδος βρήκε μπροστά τον “δικέφαλο” του Βορρά (18-19), με τον Πέιν να είναι ο κινητήριος επιθετικός μοχλός για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου.

Το παιχνίδι ήταν κλειστό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, αφού καμία ομάδα δεν μπορούσε να πάρει σημαντικό κεφάλι στο σκορ, ενώ υπήρχε ισορροπία και στα ριμπάουντ. Οι φιλοξενούμενοι στα σημεία έδειξαν να υπερέχουν, καθώς ήταν πιο δημιουργικοί από τον Πανιώνιο και κατάφεραν να προηγηθούν στο 28′ (28-33), με τον 12ο πόντο του Πέιν στον αγώνα. Το καλάθι του Σαλούστρου μείωσε τη διαφορά στο -3 για την ομάδα της Νέας Σμύρνης και το ημίχρονο τελείωσε στο 30-33, υπέρ του ΠΑΟΚ.

Δύο γρήγορα τρίποντα του ΠΑΟΚ (Κασελάκης,Χαραλαμπίδης), στο ξεκίνhμα του δευτέρου ημιχρόνου, έδωσαν αέρα 7 πόντων στους “ασπρόμαυρους” (32-39), για να έρθει η απάντηση του Πανιωνίου, ο οποίος ισοφάρισε 39-39(26′), με τρίποντο του ΜακΚόλουμ, αναγκάζοντας τον Σούλη Μαρκόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Ο ΠΑΟΚ ανέκτησε το προβάδισμα στο σκορ, έχοντας σε φοβερή μέρα τον Πέιν και προηγήθηκε 46-49, στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Διαιτητές: Καρακατσούνης-Αφεντουλίδης-Παναγιώτου
Τα δεκάλεπτα: 18-19,30-33, 46-49, 60-65
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 23 (5), Σταματής , Ντούβνιακ 3, Κάρτερ 2, Μίλμπουρν 14, Αθανασούλας 2, Μπατής 2, Σπυρόπουλος, Λάνγκφορντ 12 (2), Μισέλ , Σίμτσακ , Σαλούστρος 2.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 21 (1), Κούπερ 7 (1), Χαραλαμπίδης 6 (2), Τσόχλας, Βουτσίτσεβιτς, Τσαϊρέλης 12, Δέδας 3 (1), Μαργαρίτης 5 (1), Καλλές , Μπόγρης 4, Κασελάκης 7 (1), Λιάπης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…