Κεντρική NBA Πάτησαν… πόδι (vid)
NBA

Πάτησαν… πόδι (vid)

livingston nets heat

livingston-nets-heat

Οι Νετς πάτησαν “πόδι” στο Μπρούκλιν και δεν επέτρεψαν στους Χιτ να πετύχουν τρίτη συνεχόμενη νίκη που θα τους έβαζε με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Κάτι το οποίο έκαναν οι Σπερς που νίκησαν και στο Πόρτλαντ και χρειάζονται ακόμα μια νίκη για να πάρουν το εισιτήριο που οδηγεί στους τελικούς της Δύσης.

Τα αποτελέσματα:
Μπρούκλιν Νετς – Μαϊάμι Χιτ 104-90
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς – Σαν Αντόνιο Σπερς 103-118

Three-point barrage!

garnett-nets-heat

Οι Νετς ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη για να μη βρεθούν προ… “σκουπίσματος” από τους Χιτ και να ανέβει η ψυχολογία τους εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Με απίστευτο κρεσέντο πίσω από τα 7.50μ., ευστοχώντας στα 15 από τα 25 τρίποντα που επιχείρησαν ήτοι ποσοστό ευστοχίας 60 % (!) επιβλήθηκαν με 104-90 και μείωσαν σε 2-1 τη σειρά.

Έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων είχε η ομάδα του Τζέισον Κιντ, εκ των οποίων κορυφαίος ήταν ο Τζο Τζόνσον (19π. με 5/7 τρ.-3ρ.-6ασ.) με τους Άντρει Μπλατς (15π.-10ρ.) και Μίρζα Τελέτοβιτς (12π. με 4/7 τρ.-6ρ.) να τον πλαισιώνουν ιδανικά. Αξιοσημείωτη είναι και η κατά κράτος επικράτηση του Μπρούκλιν στη μάχη των ριμπάουντ (43 έναντι 27) αλλά και στις ασίστ (26 έναντι 13), στατιστικά που καταδεικνύουν, αν μη τι άλλο, την υπεροχή των γηπεδούχων.

Οι Χιτ από την άλλη, στηρίχθηκαν ξανά στον ΛεΜπρόν Τζέιμς (28π.-8ρ.-5ασ.), ο οποίος σκόραρε 16 πόντους στην πρώτη περίοδο (!) αλλά πέραν του Ντουέιν Ουέιντ (20π.-2ρ.-3ασ.-3κλ.) δεν είχε σημαντικά στηρίγματα.

Οι πρωταθλητές ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο έχοντας “βραχεία κεφαλή” στο σκορ (29-30). Στα επόμενα δύο δωδεκάλεπτα όμως οι Νετς πήραν το “όπλο” τους, ανέβασαν “στροφές” και εκτόξευσαν τη διαφορά στο +14 (77-63), η οποία παρέμεινε μέχρι τέλους.

Κυρίαρχοι ξανά οι Σπερς

parker-spurs-blazers

Οι Σπερς πραγματοποίησαν ακόμα μια επιβλητική εμφάνιση, επικράτησαν με 118-103 των Μπλέιζερς, στο Πόρτλαντ, και βρίσκονται μια νίκη μακριά από το sweep και την πρόκριση στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας.

Ο Τόνι Πάρκερ (29π.-2ρ.-6ασ.) συνεχίζει να “βγάζει μάτια” με τις τρομερές του εμφανίσεις αποτελώντας τον ηγέτη της ομάδας, έχοντας ως άξιους συμπαραστάτες του, χθες, τους Κοουάι Λέοναρντ (16π.-10ρ.) και Τιμ Ντάνκαν (19π.-7ρ.-4ασ.). Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς είχε ακόμα 2 παίκτες με διψήφιο νούμερο στους πόντους αλλά το γεγονός που καταδεικνύει άριστα τον επιθετικό πλουραλισμό είναι η τεράστια συνεισφορά που έρχεται από τους αναπληρωματικούς. Χαρακτηριστικό είναι πως ο πάγκος των Σπερς προσέφερε 40 πόντους ενώ των Μπλέιζερς μόλις 6!

Η αρχική πεντάδα του Πόρτλαντ ήταν αυτή που τράβηξε ξανά όλο το κουπί σκοράροντας τουλάχιστον 20 πόντους έκαστος (με εξαίρεση τον Λόπεζ που είχε 13) αλλά δεν γινόταν να παίζουν 48 λεπτά. Νικολά Μπατούμ (20π.-9ρ.-7ασ.) και Ντάμιαν Λίλαρντ (21π.-3ρ.-9ασ.) οι κορυφαίοι. Το 13-12 στα μέσα της πρώτης περιόδου αποτέλεσε το δεύτερο και τελευταίο μέχρι στιγμής προβάδισμα των Μπλέιζερς σε ολόκληρη τη σειρά και κράτησε (και αυτό) μερικά δευτερόλεπτα.

Και σε αυτό το παιχνίδι, τα “σπιρούνια” πάτησαν γκάζι με το καλημέρα “καθαρίζοντας” για ακόμα μια φορά το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο όπου έχτισαν διαφορά 20 πόντων (40-60)! Οι γηπεδούχοι αντεπιτέθηκαν δυναμικά και κατάφεραν να μειώσουν στους 8 (60-68) στα μέσα της τρίτης περιόδου. Όμως οι Σπερς αντέδρασαν και με επιμέρους 15-9 έκλεισαν την περίοδο στο +14 (69-83) και δεν ξανά απειλήθηκαν επικίνδυνα μέχρι την κόρνα της λήξης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…