Κεντρική NBA Ο νόμος των Σπερς (vid)
NBA

Ο νόμος των Σπερς (vid)

tim duncan spurs thunder

tim duncan-spurs-thunder

Με έναν φανταστικό Τιμ Ντάνκαν που δεν λέει να γεράσει, οι Σπερς διέλυσαν τους Θάντερ με 122-105 στην πρώτη αναμέτρηση των τελικών της Δυτικής Περιφέρειας αποδεικνύοντας πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο κορυφαίος, για πολλούς, πάουερ φόργουορντ στην ιστορία του ΝΒΑ τελείωσε την αναμέτρηση με 27 πόντους (11/19 διπ.-5/6 βολές) σκοράροντας τους 12 από την πρώτη περίοδο, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ επωφελούμενος άριστα το τεράστιο κενό που αφήνει κάτω από τις ρακέτες ο τραυματισμός του Σερζ Ιμπάκα.

Ο Τόνι Πάρκερ (4π.-3ρ.-12ασ.) μπορεί να μην σκόραρε πολύ λόγου και του τραυματισμού στο μηνίσκο αλλά αποτέλεσε τον ιθύνων νου της ομάδας του Γκρεγκ Πόποβιτς, με τους Κοουάι Λέοναρντ (16π.-6ρ.-2ασ.), Ντάνι Γκριν (16. με 4/5 τρ.-4ρ.-2κλ.) και Μάνου Τζινόμπιλι (18π.-2ρ.-3ασ.) να αναλαμβάνουν περισσότερο επιθετικό ρόλο.

Κέβιν Ντουράντ (28π.-9ρ.-5ασ.) και Ράσελ Ουέστμπρουκ (25π.-5ρ.-7ασ.) τράβηξαν ξανά όλο το φορτίο για τους “Κεραυνούς“, τους κράτησαν στο παιχνίδι με όλες τους τις δυνάμεις παίζοντας και για τον τραυματία Ιμπάκα αλλά δεν άντεξαν μέχρι τέλους. Ο Ντέρεκ Φίσερ (16π. με 4/6 τρ.-2ρ.-2κλ.) αποτέλεσε το σημαντικότερο στήριγμα τους.

leonard-spurs-thunder
Μετά το οριακό προβάδισμα των γηπεδούχων (30-27) στο πρώτο δωδεκάλεπτο, στο τέλος του ημιχρόνου η διαφορά ανέβηκε στο +12 (69-57) με τον Πάρκερ να οργανώνει και τον Ντάνκαν να εκτελεί. Στην τρίτη περίοδο η ψαλίδα μειώθηκε στους 7 πόντους (89-82) με τους αστέρες της Οκλαχόμα να σκοράρουν σχεδόν αποκλειστικά όλους τους πόντους για την ομάδα τους. Ο πάγκος των Σπερς “ζωντάνεψε” στην τελευταία περίοδο, οι ηγέτες των Θάντερ περιορίστηκαν και το Σαν Αντόνιο με επιμέρους 33-23, επιβλήθηκαν πλήρως και διαμόρφωσαν την τελική εμφατική διαφορά .

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…