Κεντρική Basket League Αγώνες Ολυμπιακός – Άρης 77-44 (vid)

Ολυμπιακός – Άρης 77-44 (vid)

collins6

collins6

Εύκολα το 1-0…
Σε μια άνετη επικράτηση έφτασε ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα των πλέι οφ, επικρατώντας του Άρη με 77-44 στο ΣΕΦ, έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση και έχει την ευκαιρία να την “σφραγίσει” στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη.

Ο Γιώργος Μπαρτώκας θέλησε να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής μεταξύ των παικτών του και χαρακτηριστικό είναι ότι περισσότερα λεπτά που αγωνίστηκε κανείς είναι τα 22 του Πρίντεζη.

Πρώτος σκόρερ των “ερυθρολεύκων” ήταν ο Σπανούλης με 18 πόντους, ενώ πρόσθεσε 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Ακόμα μια ενθαρρυντική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κόλινς ο οποίος σταμάτησε στους 13 πόντους, ενώ όσο περνάει ο καιρός, δείχνει να προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο στα “θέλω” της ομάδας, ενώ στους 16 σταμάτησε ο Πρίντεζης.

Για τον Άρη, που εγκλωβίστηκε στην πολύ καλή άμυνα του Ολυμπιακού, πρώτοι σκόρερ ήταν οι Πελεκάνος και Βεζένκοφ με 12 πόντους, ενώ 8 ακόμα πρόσθεσε ο Μποχωρίδης.

Ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να παραμείνει ο Άρης, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε να προηγείται και με 10-12 στα πρώτα λεπτά. Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και με πόντους από Πρίντεζη και Μάντζαρη ξέφυγε και με εννιά πόντους (30-21) για να κλείσει με 33-27 το πρώτο ημίχρονο. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα ποσοστά των “ερυθρολεύκων” ήταν ιδιαίτερα χαμηλά, ενώ ο συσχετισμός σε ασίστ-λάθη ήταν 6-8.

Το δεύτερο ημίχρονο, όμως, ήταν μια άλλη ιστορία… Ένας Ολυμπιακός αποφασισμένος να μην αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης επέστρεψε από τα αποδυτήρια και με Σπανούλη και Κόλινς να είναι αυτοί που τραβάνε το σκορ, πραγματοποίησε επιμέρους σκορ 30-8 στην τρίτη περίοδο. Σε αυτό βοήθησε η εξαιρετική άμυνα των “ερυθρολεύκων” που συχνά-πυκνά ανάγκαζε τους παίκτες του Άρη να μένουν με τη μπάλα στα χέρια, χωρίς να προλαβαίνουν να εκτελέσουν επίθεση.

Το τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία και η εξέλιξη της αναμέτρησης επέτρεψε στον Μπαρτζώκα να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής μεταξύ των παικτών του όπως ακριβώς ήθελε. Σλούκας, Πρίντεζης και Παπαπέτρου ανέλαβαν επιθετική δράση στα τελευταία λεπτά, ενώ πόντους στο “σακούλι” του Άρη πρόσθετε ο Βεζένκοφ.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 33-27, 63-35, 74-44.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3 (1), Ντάνστον 7 (5 ριμπ.), Σπανούλης 18 (3 τρ., 5 ασίστ, 5 ριμπ.), Περπέρογλου, Παπαπέτρου 8, Σλούκας 4, Κόλινς 13 (2), Σίμονς, Λοτζέσκι, Πρίντεζης 16 (2 τρ., 5 ριμπ.), Μάντζαρης 8 (2), Καββαδάς.
ΑΡΗΣ (Μίνιτς): Μποχωρίδης 8, Πελεκάνος 12 (2), Γκίκας, Τσακαλέρης, Ασημακόπουλος, Χαρίσης 4 (5 ριμπ.), Λαρεντζάκης, Βεζένκοφ 12 (2), Σαρικόπουλος 6 (5 ριμπ.), Μούρτος 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…