Κεντρική Ασίστ Basketbase Οι βολές για Διαμαντίδη

Οι βολές για Διαμαντίδη

diamantidis apollon

diamantidis-apollon

petridis-giorgosΣτον δρόμο προς την 12η “σκούπα” του σε ισάριθμες σειρές προημιτελικών των πλέι οφ από την σεζόν 2002-’03 όταν και καθιερώθηκε αυτό το υπάρχον σύστημα διεξαγωγής βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τον Απόλλωνα ο Δημήτρης Διαμαντίδης εκτέλεσε δύο βολές που ήταν αρκετές για να φτάσει σε δύο ατομικά επιτεύγματα.

Με αυτές ο αρχηγός των “πράσινων” έφτασε τις 689 εύστοχες με τη φανέλα του τριφυλλιού και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας αφού ξεπέρασε κατά μία τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα (688). Είναι όμως απίθανο να βρεθεί στην πρώτη θέση αφού εκεί βρίσκεται ο προπονητής του πια, Φραγκίσκος Αλβέρτης με 954.

Οι δύο χθεσινές βολές του “3D” όμως ήταν ξεχωριστές και για έναν ακόμη λόγο. Με αυτές ο 34χρονος πια γκαρντ έφτασε τις 988 συνολικά στην καριέρα του στην Α1 και “έπιασε” στην 11η θέση της σχετικής λίστας (από το 1986) τον Τζον Κόρφα, τον οποίο προφανώς και θα ξεπεράσει πολύ σύντομα.

Αυτός που πάντως προσπέρασε ο Διαμαντίδης μέσα από το πρώτο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, ήταν ο Γιώργος Διαμαντόπουλος. Ο Καστοριανός με τους επτά πόντους που πέτυχε έφτασε τους 3.951 και ανέβηκε στην 12η θέση των σκόρερ της Α1, προσπερνώντας το “Κιτσάκι” που στην μεγάλη κατηγορία μέτρησε 3.945.

Κατά τα άλλα ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς ξεπέρασε τους 900 πόντους στην Α1 ενώ με τις τέσσερις ασίστ που μοίρασε χθες, ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού αφού τόσες είχε και στο ματς της 3ης αγωνιστικής στα Τρίκαλα. Τέλος ο Ρόκο Λένι Ούκιτς έφτασε τους 400 πόντους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΟΥ

Ο Γιάννης Μολφέτας έκανε ρεκόρ καριέρας στο παιχνίδι του Σαββάτου για την κανονική περίοδο. Στο 1ο ματς των πλέι οφ ήταν η σειρά του Γιάννη Λιανού. Με τους 16 πόντους που πέτυχε στο ΟΑΚΑ ο 29χρονος φόργουορντ του Απόλλωνα, σημείωσε την καλύτερη επίδοση του στην Α1. Προηγούμενη ήταν αυτή των 15 πόντων στο φετινό παιχνίδι του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου και πάλι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ!

Ακόμη ο Αμίν Χοτ σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις του με τη φανέλα του Απόλλωνα με τις τέσσερις ασίστ και τα ισάριθμα ριμπάουντ που είχε αφού οι προηγούμενες καλύτερες ήταν οι δύο και τα τρία αντίστοιχα. Τέλος ο Βλάντιμιρ Πέτροβιτς έφτασε τα 150 επιθετικά ριμπάουντ στην Α1.

  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Μαρούσι – Απόλλων Πάτρας 77-73

    Τα βρήκε σκούρα, αλλά συνέχισε νικηφόρα το Μαρούσι Το Μαρούσι είχε φτάσει στο +20 απέναντι…
  • Απόλλων Πάτρας - ΑΕΚ Basket League

    Απόλλων Πάτρας – ΑΕΚ 89-78

    O Απόλλων… κατάπιε την ΑΕΚ στην Περιβόλα Ο Απόλλων Πάτρας ήταν κυρίαρχος σε όλη τη δ…
  • ΠΑΟΚ - Απόλλων Πάτρας

    ΠΑΟΚ – Απόλλων Πάτρας 87-63

    Ο ΠΑΟΚ έστειλε τον Απόλλωνα στην Α2. Ο ΠΑΟΚ έκανε εκπληκτική τέταρτη περίοδο και πήρε έτσι…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…