Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Να μπουν πρώτα οι βάσεις”

“Να μπουν πρώτα οι βάσεις”

karaboulas martzos

karaboulas-martzos

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην Α1, ωστόσο χρειάζεται ακόμα καιρός για να κάνει πρωταθλητισμό καθώς πρώτα πρέπει να μπουν οι απαραίτητες βάσεις, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Καράμπουλας σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

Ο πρώτος σκόρερ της “Ένωσης” στην Α2 μίλησε για τον Βαγγέλη Ζιάγκο, την διοίκηση αλλά και τον κόσμο της ομάδας που δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Η ΑΕΚ είχε εξ αρχής την πίεση του φαβορί λόγω της “υποχρέωσης” που είχε να επιστρέψει στην Α1. Πόσο πιο δύσκολη έκανε αυτό την προσπάθειά σας;
“Όλες οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό έχουν πίεση. Στην ΑΕΚ ήταν λίγη παραπάνω, γιατί δεν υπήρχαν περιθώρια να μείνει εκτός Α1 για ακόμη μια χρονιά. Σίγουρα όλοι θέλουν μόνο νίκες και καλές εμφανίσεις, αλλά δεν είναι εύκολο. Πιστεύω πως πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι καταφέραμε να διαχειριστούμε αυτή την πίεση με πολύ καλό τρόπο και να εξασφαλίσουμε την άνοδο”.

– Ο δικός σου ρόλος ποιος ήταν σε αυτό το κομμάτι, σαν ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας;
“Δεν ήμουν μόνο εγώ, αλλά και κάποια άλλα παιδιά με εμπειρία που γνωρίζουν από τέτοιες καταστάσεις και προσπαθήσαμε μαζί με τον προπονητή και τους συνεργάτες του να βοηθήσουμε στη διαχείριση της πίεσης τους νεότερους που έχουμε στην ομάδα”.

– Αισθάνεσαι δικαιωμένος που επέλεξες πέρσι περίπου τέτοια εποχή να παίξεις στην ΑΕΚ;
“Σίγουρα ναι. Ήταν επιλογή μου να παίξω στην Α2, αν και είχα προτάσεις από την Α1. Δεν είναι αυτοσκοπός να αγωνίζεσαι στη μεγάλη κατηγορία αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, αγωνιστικά κι όχι μόνο. Η ΑΕΚ μού έκανε μια πρόταση που με τίμησε, την αποδέχτηκα με χαρά και δεν έκανα λάθος”.

– Πότε πιστέψατε πως η άνοδος είναι στο χέρι σας;
“Στο φινάλε του πρώτου γύρου, όταν βγάλαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα έχοντας μόνο δύο ήττες, από τον Κόροιβο και το Ψυχικό εκτός έδρας, ξέραμε πως πλέον είχαμε την τύχη στα χέρια μας, καθώς θα αντιμετωπίζαμε όλους τους ανταγωνιστές μας στον δεύτερο γύρο στην έδρα μας”.

– Πέρα από τους παίκτες που συμβάλατε τα μέγιστα για να επιτευχθεί ο στόχος, πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια του προπονητή και της διοίκησης;
“Ο προπονητής μας, Βαγγέλης Ζιάγκος, έχει σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία. Διάλεξε παιδιά που πέρα από ταλέντο διαθέτουν και καλό χαρακτήρα, ενώ κατάφερε να δημιουργήσει μια καλή ομάδα που συνδύαζε εμπειρία και νεότητα. Από τις 4-5 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας η ΑΕΚ ήταν η μοναδική που χρησιμοποιούσε τόσους μικρούς παίκτες και για αρκετό χρόνο σε κρίσιμα ματς, όχι μόνο όταν κάποια παιχνίδια είχαν κριθεί.

Αυτό πιστώνεται στον κόουτς. Από την πλευρά της η διοίκηση κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να ανεβάσει την ομάδα στην Α1. Μένει να αποδείξει πως θα παραμείνει ανταγωνιστική και στην Α1, γιατί στη μεγάλη κατηγορία χρειάζονται περισσότερα πράγματα, τόσο οργανωτικά όσο και από άποψη ενίσχυσης του ρόστερ”.

– Και φυσικά οι φίλαθλοι της ΑΕΚ ήταν πάντα στο πλευρό σας…
” Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός, από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή, εντός κι εκτός έδρας, αλλά κι εκτός Αθήνας. Η συμβολή του ήταν τεράστια, γιατί δεν μπορείς να παίζεις καλά για 26 παιχνίδια. Μας βοήθησαν πολύ κι όταν δεν είχαμε την καλύτερη απόδοση. Δεν μας άφησαν ποτέ να νιώσουμε μόνοι”.

– Τι πιστεύεις πως χρειάζεται η ΑΕΚ επιστρέφοντας στην Α1 για να είναι δυνατή;
“Κατ’ αρχάς χρειάζεται την ίδια και περισσότερη σκληρή δουλειά. Φυσικά η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί γιατί τα δεδομένα σε κάθε κατηγορία είναι διαφορετικά. Επίσης έχει σημασία να είναι όλοι προσγειωμένοι. Δεν σημαίνει ότι επειδή η ΑΕΚ ήταν πρωταθλήτρια το 2002 θα επιστρέψει και θα διεκδικήσει αμέσως τον τίτλο. Θα πρέπει να μπουν πρώτα οι βάσεις και σιγά-σιγά να κάνει η ομάδα πρωταθλητισμό και στην Α1”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…