Κεντρική Διεθνή Νίκησε και πάει… πλέι οφ

Νίκησε και πάει… πλέι οφ

cajasol badalona

cajasol-badalona

Με μία εντυπωσιακή ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο η Καχασόλ Σεβίλλη έκαμψε την αντίσταση της Μπανταλόνα με 83-81 στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Liga Endesa, ανέβηκε στο 18-15 και σφράγισε την παρουσία της στα πλέι οφ.

Οι γηπεδούχοι έχαναν με 59-53 με την ολοκλήρωσε της τρίτης περιόδου αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και γύρισαν το ματς. Συγκεκριμένα οι Σεβιγιάνοι έκαναν επιμέρους σκορ 30-22 και κατέκτησαν το ροζ φύλλο χάρη σε ένα καλάθι του Μάρκους Λάντρι ακριβώς με την εκπνοή της αναμέτρησης. Ο Αμερικανός άσος διαμόρφωσε το τελικό σκορ, και έστειλε στα… ουράνια την ομάδα του που έκανε την ολική επαναφορά.

Ο Σκοτ Μπάμφορθ με 24 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν το πρώτο “βιολί” για τους νικητές που κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (43 έναντι 29). Ο Λάντρι πρόσθεσε 15 πόντους και 7 ριμπάουντ. Στον αντίποδα ο Σιτάφα Σαβανέ πέτυχε 19 πόντους για τους φιλοξενούμενους.

Σούπερ ο Χαριτόπουλος, αλλά…

Η Φουενλαμπράδα ανέβασε… στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και πανηγύρισε τη δωδέκατη φετινή της νίκη με αντίπαλο εντός έδρας τη Βαγιαδολίδ του Δημήτρη Χαριτόπουλου (91-81). Οι γηπεδούχοι έκαναν επιμέρους σκορ 33-17 στο τρίτο δεκάλεπτο, προηγήθηκαν με 57-40 και διατήρησαν εύκολα την πρωτοπορία μέχρι το φινάλε έχοντας 16/31 (52%) στα τρίποντα.

Κορυφαίος ήταν ο Τζέιμς Φελντίν με 24 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Ο Άντι Πάνκο και ο Κάρλος Καμπέθας είχαν από 19 πόντους έκαστος. Από την άλλη ο Χαριτόπουλος ήταν σούπερ για τους φιλοξενούμενους αλλά δεν έφτανε για να έρθει το διπλό. Ο Έλληνας φόργουορντ τελείωσε το ματς με 17 πόντους (5/6 βολές, 6/13 δίποντα), 10 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε περίπου 28 λεπτά.

Δωδέκατη νίκη για Ξανθόπουλο

Η Ομπραντόιρο του Βασίλη Ξανθόπουλου επικράτησε εντός έδρας της Μούρθια με 95-86 και πέτυχε τη δωδέκατη φετινή της νίκη. Οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακοί στα τρία πρώτα δεκάλεπτα όπου πήραν… κεφάλι με 80-58 και ακολούθως απλά συντήρησαν αυτή τη διαφορά.

Ο Ρικάρντο Γκιγιέν με 22 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές ενώ ο Ξανθόπουλος είχε 9 πόντους (4/4 βολές, 1/2 δίποντα, 1/1 τρίποντα), 1 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 15 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα. Από τους ηττημένους που έπεσαν στο 11-22 δεν ήταν αρκετός ο Ντουέιν Ντέιβις (25 πόντοι).

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής:
Καχασόλ Σεβίλλη – Μπανταλόνα 83-81
Φουενλαμπράδα – Βαγιαδολίδ 91-81
Ομπραντόιρο – Μούρθια 95-86
Σαραγόσα – Λαμποράλ Κούτσα (18/5)
Γκραν Κανάρια – Μάλαγα (18/5)
Τενερίφη – Μπιλμπάο (18/5)
Βαλένθια – Μανρέσα (18/5)
Ρεάλ Μαδρίτης – Χιπούσκοα (20/5)
Εστουντιάντες – Μπαρτσελόνα (δεν έχει οριστεί).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…