Κεντρική Διεθνή Με “όργια” Ρούντι η Ρεάλ

Με “όργια” Ρούντι η Ρεάλ

fernantez real zaragoza

fernantez-real-zaragoza

Ένας Ρούντι να τον… πιεις στο ποτήρι! Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε εντός έδρας της Σαραγόσα με 92-79 για την 30η αγωνιστική της Liga Endesa με τον Ισπανό φόργουορντ να “οργιάζει”.

Οι Μαδριλένοι διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 29-1 και με απόσταση δύο βαθμών από τη δεύτερη Βαλένθια. Από την άλλη ο Ρούντι Φερνάντεθ τελείωσε το ματς με 30 πόντους (11/16 σουτ, 5/5 βολές), 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 24 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα.

Κατά τα άλλη η Ρεάλ ανέβασε… στροφές στο δεύτερο ημίχρονο όπου έκανε επιμέρους σκορ 53-39, ανέτρεψε το εις βάρος της 40-39 του πρώτου μέρους και κατέκτησε χαλαρά το ροζ φύλλο. Ο Σέρχιο Γιουλ πρόσθεσε 13 πόντους και 4 ασίστ ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης είχε 2 πόντους (1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντα) και 2 ριμπάουντ σε περίπου 9 λεπτά.

Αξίζει να τονιστεί ότι γηπεδούχοι είχαν 17/17 (100%) στις ελεύθερες βολές. Στον αντίποδα πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους ηττημένους που έπεσαν στο 16-14. Ο Τζόναθαν Ταμπού και ο Τζόσεφ Τζόουνς πέτυχαν από 14 πόντους έκαστος.

Εύκολα η Χιπούσκοα

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Χιπούσκοα έκαμψε την αντίσταση της Βαγιαδολίδ του Δημήτρη Χαριτόπουλου εντός έδρας με 82-67 και πανηγύρισε τη δέκατη τέταρτη φετινή της νίκη. Οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” τη… μπουγάδα στο δεύτερο ημίχρονο όταν πραγματοποίησαν επιμέρους σκορ 46-30 και έφτασαν εύκολα στο ροζ φύλλο έχοντας 13/31 (42%) στα τρίποντα.

Ο Νταβίντ Ντόμπλας (17 πόντοι) και ο Τζέισον Ρόμπινσον (17 πόντοι) ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές. Καλύτερος παίκτης για τους φιλοξενούμενους που έμειναν “ουραγοί” με ρεκόρ 3-27 ήταν ο Ομάρι Τζόνσον με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ο Χαριτόπουλος πρόσθεσε 4 πόντους (2/3 δίποντα) και 2 λάθη σε 16 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα.

Σαρωτική Γκραν Κανάρια

Την πρώτη της νίκη στο καινούριο γήπεδο πήρε η Γκραν Κανάρια η οποία συνέτριψε τη Φουενλαμπράδα με 96-75 και έμεινε στην πέμπτη θέση με ρεκόρ 18-12. Οι νησιώτες ήταν σαρωτικοί στα τρία πρώτα δεκάλεπτα όταν προηγήθηκαν με 77-55 και ακολούθως έκαναν συντήρηση δυνάμεων μέχρι το τέλος. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους γηπεδούχους.

Ο Εούλις Μπάεθ (19 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), ο Μπεν Χάνσμπρο (17 πόντοι, 8 ασίστ) και ο Νάτσο Μαρτίν (16 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ) ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές που υπερείχαν κατά πολύ στα ριμπάουντ (41 έναντι 25). Από τους ηττημένους που υποχώρησαν στο 11-19 ο Άντι Πάνκο τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Στην παράταση η Μούρθια

Σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς που κρίθηκε στην παράταση η Μούρθια “απέδρασε” με το διπλό από την έδρα της Μπανταλόνα (89-85) και κατέκτησε το ενδέκατο φετινό ροζ φύλλο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ψύχραιμοι στο έξτρα πεντάλεπτο όπου “καθάρισαν” με επιμέρους σκορ 15-11 ενώ εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ήταν πιο εύστοχοι σε δίποντα (21/39-54%) και τρίποντα (12/24-50%).

Από την άλλη οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (51 έναντι 26) αλλά χωρίς αντίκρισμα αφού δεν απέφυγαν τη δέκατη έκτη ήττα τους. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές. Πρώτο “βιολί” ήταν ο Τόμας Κελάτι με 19 πόντους. Στον αντίποδα ο Ταρίκ Κίρκσεϊ έκανε νταμπλ-νταμπλ (17 πόντοι, 11 ριμπάουντ) για τους ηττημένους.

Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα:
Εστουντιάντες – Ομπραντόιρο (19:30)
Μπαρτσελόνα – Λαμποράλ Κούτσα (20:00).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…