Κεντρική NBA Με το “δεξί” οι Πέισερς (vid)
NBA

Με το “δεξί” οι Πέισερς (vid)

pacers heat

pacers-heat

Οι Πέισερς έπαιξαν όπως ακριβώς έπαιζαν στο πρώτο μισό τα κανονικής περιόδου δείχνοντας πως έχουν ξορκίσει τα “φαντάσματα” των δύο, περίπου, προηγούμενων μηνών και επιβλήθηκαν των Χιτ με 107-96, στην Ιντιάνα, για την πρώτη αναμέτρηση των τελικών της Aνατολικής Περιφέρειας.

Όλοι οι βασικοί των “Ινδιάνων” σκόραρα τουλάχιστον 15 πόντους με τον Πολ Τζορτζ (24π.-4ρ.-7ασ.) να είναι ο κορυφαίος και τους Ρόι Χίμπερτ (19π.-9ρ.-3ασ.) και Ντέιβιντ Ουέστ (19π.-7ρ.-3ασ.) να τον πλαισιώνουν ιδανικά.

Από πλευράς Χιτ, διακριθέντες ήταν οι ΛεΜπρόν Τζέιμς (25π.-10ρ.-5ασ.-3κλ.) και Ντουέιν Ουέιντ (27π.-4ασ.) που δεν πήραν τις απαραίτητες βοήθειες από τους συμπαίχτες τους.george-pacers-heat

Οι Πέισερς επέδειξαν εξαιρετική επιθετική λειτουργία, μοιράζοντας την μπάλα εκεί που έπρεπε ψάχνοντας τον ελεύθερο παίκτη, “χτύπησαν” στο ζωγραφιστό με τρομερή αποτελεσματικότητα ακριβώς στην “αχίλλειο πτέρνα” των πρωταθλητών, με τον Χίμπερτ, κυρίως, και τον Ουέστ, δευτερευόντως, να κάνουν αυτό που πρέπει. Αμυντικά ήταν όπως τους έχουμε συνηθίσει. Απόλυτα συνεπείς, περιορίζοντας τον ΛεΜπρόν, τον οποίο αποσόβησαν με εκπληκτικό τρόπο κρατώντας τον μακριά από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (είχε μόλις 2/2), αλλά και τον Ουέιντ με τον Λανς Στέφενσον (17π.-4ρ.-8ασ.) να κάνει δύσκολη τη ζωή του δεύτερου.

hibbert-pacers-heat

Σαν αποτέλεσμα, οι “Ινδιάνοι” διατήρησαν το προβάδισμα από την αρχή ως το τέλος και ακόμα και όταν το Μαϊάμι έκανε πως επέστρεφε, οι γηπεδούχοι πατούσαν πόδι και ξέφευγαν χτίζοντας διαφορές ασφαλείας 9-10 πόντων. Μετά το 30-24 του πρώτου δωδεκαλέπτου, το ημίχρονο διαμορφώθηκε στο 55-45 με την διαφορά να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στο τέλος της τρίτης περιόδου (83-70). Σε κανένα σημείο του δευτέρου μέρους η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους 5 πόντους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…