Κεντρική NBA “Μίλησαν” τα φαβορί (vid)
NBA

“Μίλησαν” τα φαβορί (vid)

griffin clippers warriors

griffin-clippers-warriors

Οι πρώτοι τρεις από τους πέντε “τελικούς” που θα κρίνουν τις τελευταίες ομάδες που θα προχωρήσουν στα ημιτελικά των δύο περιφερειών έβγαλαν τα φαβορί-γηπεδούχους νικητές. Πέισερς, Θάντερ και Κλίπερς εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και πήραν τα θετικά αποτελέσματα χωρίς να αφήσουν πολλά περιθώρια για αντιρρήσεις. Οι Χοκς, Γκρίζλις και Ουόριορς θα ξεκινήσουν από τώρα τα μπάνια τους. Για να δούμε αν μας επιφυλάσσουν τα αποψινά παιχνίδια κάποια μεγάλη έκπληξη.

Τα αποτελέσματα:
Ιντιάνα Πέισερς – Ατλάντα Χοκς 92-80
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Μέμφις Γκρίζλις 120-109
Λος Άντζελες Κλίπερς – Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 126-121

Επιτέλους ήταν… Πέισερς!

george-pacers-hawks

Οι Πέισερς πραγματοποίησαν επιβλητική εμφάνιση θυμίζοντας σε όλους το λόγο που τερμάτισαν πρώτοι στην Ανατολή, νίκησαν τους Χοκς με 92-80 και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση όπου τους περιμένουν οι Ουίζαρντς.

Ο Πολ Τζορτζ (30π.-11ρ.-3ασ.) ήταν ως συνήθως ο ηγέτης, ο Λανς Στέφενσον (19π.-14ρ.-5ασ.) έδωσε την απαραίτητη σπιρτάδα, όμως η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδι ακούει στο όνομα Ρόι Χίμπερτ (13π.-7ρ.-5κοψ.). Ο θηριώδης σέντερ παρουσιάστηκε επιτέλους επιβλητικός όντας αποτελεσματικός τόσο σε επίθεση (6/10 διπ.) όσο και στην άμυνα σκεπάζοντας τις ρακέτες.

Εκ των Χοκς, κορυφαίος ήταν ο Πολ Μίλσαπ (15π.-17ρ.-4ασ.-4κλ.), με τον Κάιλ Κόρβερ (19π. με 5/10 τρ.-3ρ.) να ακολουθεί σε απόδοση.

Οι “Ινδιάνοι” είχαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα το προβάδισμα με το +11 (47-36) του ημιχρόνου να γίνεται +18 (86-68) στα μέσα της τέταρτης περιόδου και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος κάπου εκεί.

Μπορεί αυτή η πρόκριση να σημάνει την αναγέννηση των Πέισερς;

Ο Μr… Reliable και ο πυραυλοκίνητος Ουέστμπρουκ

durant-westbrook

O Κέβιν Ντουράντ ήταν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ασταμάτητος, ο Ράσελ Ουέστμπρουκ επιβλητικός και οι Θάντερ καταιγιστικοί με αποτέλεσμα να επιβληθούν των Γκρίζλις με 120-109 και πλέον αναμένουμε μια τιτανομαχία με τους Κλίπερς.

Ο KD όχι απλά σκόραρε 33 πόντους αλλά το έκανε και με στυλ έχοντας 5/5 τρίποντα (!), ενώ ακόμα κατέβασε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ, δίνοντας την πιο ηχηρή απάντηση σε όσους τον αμφισβήτησαν. Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ (27π.-10ρ.-16ασ.) έκανε φανταστικό all around παιχνίδι σημειώνοντας εντυπωσιακό triple-double.

Πώς να χανόταν αυτό το παιχνίδι;

Οι Γκρίζλις δεν άντεξαν μέχρι τέλους παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Μαρκ Γκασόλ (20π.-5ρ.-9ασ.) και Ζακ Ράντολφ (24π.-2ρ.-6ασ.) και θα παρακολουθήσουν τη συνέχεια των πλέι οφ από τον καναπέ του σπιτιού τους.

Παρ’ όλα αυτά, οι “Αρκούδες” ήταν που μπήκαν φουριόζες στο παιχνίδι χτίζοντας διαφορά 9 πόντων (27-36) στην πρώτη περίοδο. Εν συνεχεία όμως η πλάστιγγα έγειρε εντελώς υπέρ των “Κεραυνών” οι οποίοι επέβαλαν πλήρως το ρυθμό και τα θέλω τους στα επόμενες δύο περιόδους και έφτασαν στη νίκη-πρόκριση.

Φοβερό ματς και η πρόκριση στους Κλίπερς

paul-clippers-warriors

Στο Στέιπλς Σέντερ πραγματοποιήθηκε ένα συναρπαστικό παιχνίδι γεμάτο σασπένς και ανατροπές που βρήκε τους Κλίπερς θριαμβευτές στο τέλος με 126-121, και με το εισιτήριο στο χέρι για την επόμενη φάση.

Η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς είχε 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, εκ των οποίων ξεχώρισε η τριάδα των Κρις Πολ (22π.-14ασ.-4κλ.), Μπλέικ Γκρίφιν (24π.-5ρ.-6ασ.-3κλ.) και Τζαμάλ Κρόφορντ (22π.-2ρ.-2κλ.). Δεν μπορούμε να παραλείψουμε τη σημαντική συμβολή του ΝτεΆντρε Τζόρνταν (15π.-18ρ.) ο οποίος”κατάπιε” την ελλιπή φροντ λάιν των φιλοξενουμένων.

Η εκπληκτική εμφάνιση του Στέφεν Κάρι (33π.-5ρ.-9ασ.) και η, αναπάντεχα, εξαιρετική απόδοση το Ντρέιμοντ Γκριν (24π. με 5/8 τρ.- 7ρ.-3ασ.) δεν στάθηκαν αρκετές για να δώσουν την πρόκριση στους “Πολεμιστές“.

Οι οποίοι όμως ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και έχτισαν διαφορά 10 πόντων (22-32) στο πρώτο δωδεκάλεπτο ενώ πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 56-64.

Στο δεύτερο μέρος, οι Κλιπς ανέτρεψαν το σκηνικό πάτησαν γκάζι στην επίθεση και έσφιξαν την άμυνα τους με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 87-84 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο το ματς έγινε ροντέο. Οι ομάδες εναλλάσσοντας διαρκώς στο προβάδισμα, καμία δεν μπορούσε να χτίσει διαφορά ασφαλείας και η νίκη κρίθηκε στις λεπτομέρειες, την αποτελεσματική άμυνα και την ολύμπια ψυχραιμία των γηπεδούχων στις βολές.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…