Κεντρική NBA Καυτά σπιρούνια! (vid)
NBA

Καυτά σπιρούνια! (vid)

duncan spurs thunder2

duncan-spurs-thunder

Εκεί που το μομέντουμ έμοιαζε να κλίνει προς την πλευρά των Θάντερ, οι Σπερς πραγματοποίησαν ακόμα μια επιβλητική εμφάνιση διαλύοντας τους αντιπάλους τους με 117-89 και χρειάζονται ακόμα μια νίκη για να επιστρέψουν στους Τελικούς του ΝΒΑ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Πάντως μέχρι στιγμής διαδραματίζεται  “αλλοπρόσαλλη” σειρά με τους Σπερς να ξεκινούν νικώντας εμφατικά τα δύο πρώτα παιχνίδια, οι Θάντερ εν συνεχεία να τους νικούν κατά κράτος, να ισοφαρίζουν και τώρα επιστρέφοντας στο Σαν Αντόνιο γνωρίζουν ακόμα μια βαριά ήττα.

Οι “Τεξανοί” έπαιξαν πιο έξυπνα αυτή τη φορά απέναντι στον Ιμπάκα καθώς ο Ισπανός διεθνής είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος τους στο ζωγραφιστό, τα τελευταία δύο παιχνίδια, μοιράζοντας μπλοκ απλόχερα! Έτσι, τον οδήγησαν πιο έξω με αποτέλεσμα να βρουν πιο εύκολα διαδρόμους ή χτύπησαν αποτελεσματικά από μέση και μακρινή απόσταση έχοντας τρομερό ποσοστό στα σουτ τριών πόντων (13/26 ήτοι 50%).

Γενικότερα, οι γηπεδούχοι έδειχναν πολύ πιο αποφασιστικοί, έμπαιναν πιο δυνατά στις φάσεις και έπαιξαν με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Όταν άρχισαν να ρολάρουν για τα καλά, στο δεύτερο μέρος, τότε έμοιαζαν πραγματικά ασταμάτητοι.

ginobili-spurs-thunder

Ο Τιμ Ντάνκαν (22π.-12ρ.) με τον Μάνου Τζινόμπιλι (19π. με ¾ τρ.-4ρ.-6ασ.) ηγήθηκαν της μεγάλης επικράτησης δείχνοντας για ακόμα μια φορά πως ακόμα έχουν ακόμα πολύ μπάσκετ μέσα τους. Ο Ντάνι Γκριν και ο Κοουάι Λέοναρντ (7ρ.-2κλ.) προσέφεραν 14 πόντους έκαστος και ο Μπόρις Ντιό (13π.-6ρ.-3ασ.) πραγματοποίησε ακόμα μια μεστή εμφάνιση.

Το σημαντικότερο επίτευγμα των Σπερς ήταν ότι κατάφεραν να επιβάλλουν, ξανά, το ρυθμό τους και να κυκλοφορήσουν αποτελεσματικά τη μπάλα ψάχνοντας τα ελεύθερα σουτ όπως μόνο αυτοί ξέρουν. Παράλληλα, περιόρισαν τον Ουέστμπρουκ στους 21 πόντους ενώ ο Ιμπάκα δεν φάνηκε σε κανένα σημείο.

Ο Κέβιν Ντουράντ (25π.-5ρ.) αποτέλεσε ξανά το “Α” και το “Ω” των “Κεραυνών” σηκώνοντας εν πολλοίς το επιθετικό φορτίο αλλά χωρίς να έχει τις απαραίτητες βοήθειες και από άλλους συμπαίκτες του, πλην Ουέστμπρουκ, δεν ήταν δυνατό να έχει διαφορετική έκβαση ο αγώνας.

Οι σθεναρές αντιστάσεις που προέβαλαν οι φιλοξενούμενοι διήρκεσαν μια περίοδο (32-32), την πρώτη, και από το δεύτερο δωδεκάλεπτο ξεκίνησε το πάρτυ. Το 32-32 της πρώτης περιόδου έγινε 65-55 στο ημίχρονο και 94-74 στην τρίτη περίοδο για να διαμορφωθεί το τελικό 117-89, με την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς να μην αφήνει το πόδι από το γκάζι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανακοίνωσε την απόσυρσή του ο Μπλέικ Γκρίφιν

Τέλος στην καριέρα του βάζει ο Μπλέικ Γκρίφιν Ο Μπλέικ Γκρίφιν αποφάσισε να βάλει τέλος στ…