Κεντρική Ασίστ Basketbase Η βραδιά του Λάσμε

Η βραδιά του Λάσμε

lasme patra karfoma

lasme-patra-karfoma

petridis-giorgosΔεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που στο eBasket.gr παρουσίασε θέμα σχετικό με την επιθετική συνέπεια του Στέφαν Λάσμε. Ο Γκαμπονέζος ήταν άπιαστος στο ματς της Πάτρας, με αντίπαλο τον Απόλλωνα, σπάζοντας όλα τα κοντέρ, αφού σε 21 λεπτά πρόλαβε να πετύχει 21 πόντους, με 5/5 βολές και 8/8 δίποντα.

Οι 21 πόντοι του, μάλιστα, αποτελούν ρεκόρ καριέρας στην ελληνική Α1, καθώς η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση του ήταν οι 20 πόντοι, που πέτυχε πέρυσι στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο και φέτος στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ραμέλ Κάρι ξεπέρασε τους 300 πόντους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μάλιστα, ο Αμερικανός ισοφάρισε την καλύτερη φετινή του επίδοση, με τους 18 πόντους που πέτυχε, μια και τόσους είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νέα Κηφισιά.

Ρεκόρ καριέρας, πάντως, στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι οι 19 πόντοι που πέτυχε στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του περσινού πρωταθλήματος, κόντρα στον ΠΑΟΚ στο “παλατάκι“.

Από τις φετινές προσθήκες του Παναθηναϊκού, αυτή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη φαίνεται να έχει βγει περισσότερο στους ανθρώπους της ομάδας, αφού έχει σταθεροποιήσει την απόδοσή του σε πολύ καλά επίπεδα και προσφέρει λύσεις κοντά στο καλάθι. Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα ο διεθνής φόργουορντ ξεπέρασε τους 1.800 πόντους καριέρας στην Α1.

Όσο για τον Δημήτρη Διαμανίδη, ένα εύστοχο δίποντο στην Πάτρα αρκούσε για να φτάσει τα 700 στη μεγάλη καριέρα του στην Α1 και μάλιστα με εξαιρετικό ποσοστό (έχει 700/1.272, δηλαδή 55%).

Τέλος 30 παιχνίδια στην Α1 συμπλήρωσε ο Ζακ Ράιτ, σημειώνοντας την καλύτερη φετινή επίδοσή του με τα πέντε ριμπάουντ που μάζεψε, χωρίς όμως να είναι ρεκόρ καριέρας στην Ελλάδα, αφού έχει 11 με το Ρέθυμνο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…