Κεντρική NBA Η “απολογία” του Στέρλινγκ
NBA

Η “απολογία” του Στέρλινγκ

sterling1

sterling1

Το ΝΒΑ του επέβαλε την πιο βαριά τιμωρία στην ιστορία του –ήτοι δια βίου αποκλεισμό από ότι έχει σχέση με τη λίγκα και πρόστιμο ύψους 2.5 εκατομμυρίων δολλαρίων – για τα ρατσιστικά σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από την υποκλοπή ιδιωτικής συνομιλίας.

Ο λόγος φυσικά για τον ιδιοκτήτη των Κλίπερς, Ντόναλντ Στέρλινγκ, ο οποίος όλο αυτόν τον καιρό είχε τηρήσει “σιγήν ιχθύος”. Τελικά, ο 80χρονος επιχειρηματίας και πρώην δικηγόρος “έσπασε” τη σιωπή του, παραχωρώντας συνέντευξη στο CNN όπου προέβη σε απολογητικές δηλώσεις που ήταν μάλλον διφορούμενες.

Αρχικά τόνισε πως απορεί με τον εαυτό του για αυτά που έλεγε: “Όταν ακούω την ηχογραφημένη συνομιλία απορώ κι εγώ πώς είπα τέτοια πράγματα. Δεν ξέρω πώς η κοπέλα αυτή με έκανε να πω αυτά τα λόγια”, ενώ απάντησε καταφατικά όταν ρωτήθηκε αν επρόκειτο για προσχεδιασμένη ενέργεια: “Ναι, έφαγα το “δόλωμα”. Δεν μιλάω έτσι εγώ, δεν μιλάω για ανθρώπους, αλλά για ιδέες ή άλλα πράγματα”.

Εν συνεχεία ζήτησε “άφεση αμαρτιών” από τον κόσμο αλλά και τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες του ΝΒΑ και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία και δεν θα τον απομακρύνουν από το “μαγικό κόσμο” και τους Κλίπερς:

Δεν είμαι ρατσιστής. Έκανα ένα λάθος, απολογούμαι γι’ αυτό και ζητώ συγχώρεση. Δεν έχω το δικαίωμα να κάνω ένα λάθος μετά από 35 χρόνια; Είμαι καλό μέλος του ΝΒΑ, αγαπώ τη λίγκα και τους συνεργάτες μου. Δικαιούμαι κι εγώ ένα λάθος, ακόμη κι αν είναι τόσο σοβαρό. Δεν θα το ξανακάνω. Αν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες θεωρούν πως δικαιούμαι μια ακόμη ευκαιρία, θα μου τη δώσουν”.

Όσον αφορά το λόγο που βγήκε τώρα να μιλήσει ύστερα από τόσο καιρό αιτιολογήθηκε λέγοντας: “Ήμουν συντετριμμένος ψυχολογικά. Ο λόγος που είναι τόσο σκληρό για μένα είναι ότι έκανα λάθος. Εγώ προκάλεσα αυτό το πρόβλημα και δεν ξέρω πώς να το διορθώσω τώρα”.

Στο τέλος βέβαια, αμφισβήτησε εμμέσως πλην σαφώς το κατά πόσο είπε κάτι κακό ενώ μόνο τα καλύτερα δεν είχε να δηλώσει αναφερόμενος στον Μάτζικ Τζόνσον όταν ρωτήθηκε αν απολογείται και σε αυτόν:

Αν είπα κάτι λάθος, ζητώ συγγνώμη. Είναι καλός άνθρωπος. Δηλαδή τι να πω; Αν έχει κάνει οτιδήποτε για να βοηθήσει τις μειονότητες; Δεν το νομίζω. Αλλά θα το πω, είναι σπουδαίος. Δεν νομίζω, όμως, ότι είναι καλό παράδειγμα για τα παιδιά στο Λος Άντζελες».

Τώρα εάν το απολογήθηκε ή απλά “θόλωσε” λίγο τα νερά, το αφήνουμε στην κρίση του καθενός.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…