Κεντρική NBA Επιβλητικοί γηπεδούχοι (vid)
NBA

Επιβλητικοί γηπεδούχοι (vid)

leonard spurs blazers

leonard-spurs-blazers

Οι Χιτ και οι Σπερς υπερασπίστηκαν με εμφατικό τρόπο τις έδρες τους (εν αντιθέσει με τους Θάντερ και τους Πέισερς χθες) πετυχαίνοντας ευρείες νίκες σε βάρος των Νετς και των Μπλέιζερς αντίστοιχα κάνοντας το 1-0 στις σειρές.

Τα αποτελέσματα:
Μαϊάμι Χιτ – Μπρούκλιν Νετς 107-86
Σαν Αντόνιο Σπερς – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 116-92

“Βασιλικοί” Χιτ!

lebron-heat-nets

Οι Χιτ έχασαν και στα τέσσερα παιχνίδια που συνάντησαν τους Νετς στην κανονική διάρκεια του ΝΒΑ φέτος. Ε και; Τα πλέι οφ είναι εντελώς διαφορετική ιστορία και οι πρωταθλητές το απέδειξαν πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση, διαλύοντας την ομάδα του Μπρούκλιν με 107-86.

Πολλοί οι διακριθέντες, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς (22π. με 10/15 σουτ-5ρ.-3ασ.) να ηγείται και τους Ρέι Άλεν (19π. με 4/7 τρ.-4ρ.-3ασ.), Κρις Μπος (15π.-11ρ.-3ασ.) να ακολουθούν σε απόδοση. Ο “Βασιλιάς“, μάλιστα, μπήκε στο εκλεκτό και πολύ κλειστό κλαμπ (τριών) παικτών που έχουν τουλάχιστον 4.000 πόντους, 900 ριμπάουντ και 900 ασίστ στην ιστορία των πλέι οφ, με τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Κόμπι Μπράιαντ να είναι οι άλλοι δύο. Η διαφορά είναι πως είναι ο νεότερος που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο!

Οι Νετς ενώ ήταν ανταγωνιστικοί στο πρώτο ημίχρονο, κατέρρευσαν στο δεύτερο, με τους Ντερόν Ουίλιαμς (17π.-3ρ.-3ασ.) και Τζο Τζόνσον (17π.-4ρ.-2ασ.) να αποτελούν τους μοναδικούς διασωθέντες.

Η αναμέτρηση ήταν εξαιρετικά κλειστή στο πρώτο ημίχρονο με τους Χιτ να διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου (46-43). Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε άρδην στο δεύτερο μέρος με τους γηπεδούχους να μπαίνουν φορτσάτοι και πιο επιθετικοί στο παρκέ και το 56-52 (στο 29’) έγινε 79-66 μέχρι το τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 24-9 που έτρεξαν οι πρωταθλητές, μέσα σε 7 λεπτά. Η ψαλίδα συνέχιζε να ανοίγει και στην τελευταία περίοδο με το Μαϊάμι να παίρνει μια, αναπάντεχα, εύκολη νίκη.

Εμφάνιση.. πρωταθλητή!

parker-spurs-blazers

Οι Σπερς ήταν απλά φανταστικοί! Εξαιρετικά αποτελεσματικοί τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, σβήνοντας τα επιθετικά ατού των Μπλέιζερς και χτυπώντας στις αδυναμίες των αντιπάλων τους, πήραν την εμφατική νίκη με 116-92, έχοντας τον Τόνι Πάρκερ σε μεγάλη βραδιά.

Ο Γάλλος γκαρντ τελείωσε το ματς με 33 πόντους (12/23 διπ.-1-1 τρ.-6/7 βολές), 3 ριμπάουντ, 9 ασίστ, σμπαραλιάζοντας την άμυνα του Πόρτλαντ με τις, γνωστές, διεισδύσεις του, τα jump shoot από μέση απόσταση, οργανώνοντας άριστα το παιχνίδι ενώ ήταν συνεπής και αμυντικά βάζοντας πολύ δύσκολα στον Ντάμιαν Λίλαρντ (17π. με 6/15 σουτ-4ρ.-3ασ.) που είχε 6 λάθη και γενικά φάνηκε έξω από τα νερά του.

Ο Μάρκο Μπελινέλι (19π.-3ρ.) έδωσε, μαζί με τον Κοουάι Λέοναρντ (16π.-9ρ.-4κλ.), την απαραίτητη ώθηση στην επίθεση. Ενώ ο Τιάγκο Σπλίτερ (5π.-5ρ.-3κλ.) και ο Άρον Μπέινς (10π.-7ρ.), στη συνέχεια, ανέλαβαν το δύσκολο έργο να περιορίσουν τον ΛαΜάρκους Όλντριτζ (32π.-14ρ.) και τα κατάφεραν πολύ καλά μιας και ο θηριώδης πάουερ φόργουορντ δεν ήταν πολύ εύστοχος (12/25 διπ.) και σε καμία περίπτωση το ίδιο επιβλητικός όπως στη σειρά με τους Ρόκετς.

Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς φρόντισε να δείξει εξ αρχής τις διαθέσεις της ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 13 πόντους (29-16) και το ημίχρονο στο +26 (65-39)! Τα “σπιρούνια” δεν προηγήθηκαν με λιγότερους από 20 πόντους σε όλο το δεύτερο ημίχρονο!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…