Κεντρική NBA Εν αρχή ην… το μπρέικ! (vid)
NBA

Εν αρχή ην… το μπρέικ! (vid)

griffin clippers thunder

griffin-clippers-thunder

Δυναμικά ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος των πλέι οφ στο ΝΒΑ με τους φιλοξενουμένους να κάνουν ιδανική πρεμιέρα. Οι Ουίζαρντς συνεχίζουν με κεκτημένη ταχύτητα μετά την εμφατική πρόκριση με 4-1 σε βάρος των Μπουλς, κάνοντας το “διπλό” μέσα στην Ιντιάνα και οι Κλίπερς ανεβάζουν “στροφές” όλο και περισσότερο παιχνίδι με παιχνίδι περνώντας σαν “σίφουνες” από την Οκλαχόμα διαλύοντας τους Θάντερ!

Τα αποτελέσματα:
Ιντιάνα Πέισερς – Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 96-102
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Λος Άντζελες Κλίπερς 105-122

“Καυτοί” Ουίζαρντς και… 0-1!

beal-wizards-pacers

Οι Ουίζαρντς ξεκίνησαν με το δεξί τα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας, αλώνοντας την “Ιντιάνα” με 102-96 δείχνοντας ότι μπορούν να πετύχουν μεγάλα πράγματα! Η χρονιά εξελίσσεται τρομερά μέχρι στιγμής για την ομάδα της Ουάσινγκτον καθώς παίζει για πρώτη φορά πλέι οφ μετά το 2008, προκρίθηκε για πρώτη φορά στον δεύτερο γύρο μετά το 2005, κέρδισε για πρώτη φορά μέσα στην Ιντιάνα μετά το 2007 και νίκησε για πρώτη φορά στο δεύτερο γύρο των πλέι οφ ύστερα από 32 χρόνια (1982)!

Οι “Μάγοι” είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, εκ των οποίων κορυφαίος ήταν ο Μπράντλι Μπιλ (25π.-7ρ.-7ασ.-5κλ.) που έκανε τα πάντα μέσα στο παρκέ και πέτυχε καθοριστικά καλάθια στην τελευταία περίοδο. Ο Τρέβορ Αρίζα (22π.-6ρ.-2ασ.) πραγματοποίησε ένα σόου από τα 7μ50 τελειώνοντας το ματς με 6/6 τρίποντα (!) ενώ ο Μάρτσιν Γκόρτατ (12π.-15ρ.-3κοψ.) αποτέλεσε την πιο αξιόπιστη λύση των φιλοξενουμένων στο ζωγραφιστό.

Διακριθέντες, από πλευράς Πέισερς, ήταν οι Ντέιβιντ Ουέστ (15π.-12ρ.), Πολ Τζορτζ (18π.-6ρ.-5ασ.) και Τζορτζ Χιλ (18π.-4ρ.).

Το χάσμα που έκανε τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, ήταν τα ριμπάουντ. Οι Ουίζαρντς κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη με 53 (τα 17 επιθετικά) έναντι 36 των Πέισερς και σημείωσαν 19 πόντους από δεύτερες επιθέσεις έναντι 5 των αντιπάλων τους. Βέβαια ήταν και η εκπληκτική ευστοχία των φιλοξενουμένων από τη γραμμή του τριπόντου (10/16 ήτοι 62.5%!).

Οι “Μάγοι” φρόντισαν να δείξουν εξ αρχής τις διαθέσεις τους ξεκινώντας με ένα 8-0 ενώ δεν έχασαν το προβάδισμα σε ΚΑΝΕΝΑ σημείο του αγώνα! Ήταν καταιγιστικοί, ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο στο +13 (15-28), διατηρώντας τη διαφορά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (43-56). Μετά το 68-52 στα μέσα της τρίτης περιόδου οι “Ινδιάνοι” προσπάθησαν να αντεπιτεθούν αλλά δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο από το να μειώσουν στους 7 (62-69) στο τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου, χωρίς να απειλήσουν με μεγαλύτερες αξιώσεις τους Ουίζαρντς μέχρι το τέλος του αγώνα.

Καταιγιστικός Πολ, ασταμάτητοι Κλίπερς!

paul-fisher

Οι Κλίπερς πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση, “κόλλησαν” στον τοίχο τους Θάντερ και τους χτύπησαν αλύπητα, μέσα στην Οκλαχόμα, για τρεις περιόδους με το τελικό 122-105 να μοιάζει φτωχό μπροστά στο παιχνίδι που έκαναν.

Ο Κρις Πολ (32π.-10ασ.) αποτέλεσε το “Α” και το “Ω” της ομάδας του Λος Άντζελες, έχοντας ασύλληπτη επίδοση πίσω από τα 7μ50 με 8/9 τρίποντα (!) που αποτελεί και ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο. Σκόραρε στημένος περιμένοντας τη μπάλα, μετά από σκριν, μετά από ντρίμπλα κάνοντας σμπαράλια κάθε αμυντικό πλάνο των γηπεδούχων. Από κοντά και ο Μπλέικ Γκρίφιν (23π.-5ρ.-5ασ.), ο οποίος κυριάρχησε κάτω από τις ρακέτες, αν και οι Κλιπς δεν χρειάστηκαν καθόλου να ακουμπήσουν τη μπάλα στο ζωγραφιστό έτσι παρά τη μεγάλη διαφορά στα ριμπάουντ (31 έναντι 47) δεν δυσκολεύτηκαν να επιβληθούν.

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ (29π.-4ρ.-4ασ.) ήταν ο κορυφαίος και μαζί με τον Κέβιν Ντουράντ (25π.-4ρ.-4ασ.) προσπάθησαν να κρατήσουν όρθιους τους “Κεραυνούς” αλλά ήταν απελπιστικά μόνοι.

Οι Κλίπερς μπήκαν φορτσάτοι στο παιχνίδι χτίζοντας μεγάλες διαφορές εξ αρχής. Η πρώτη περίοδο τους βρήκε στο +14 (25-39) και το ημίχρονο στο +17 (52-69). Η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς δεν σταμάτησε εκεί. Μπήκε ακόμα πιο αποφασισμένη μετά την ανάπαυλα και στο τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου είχε εκτοξεύσει τη διαφορά στο +26 (104-78)! Η τελευταία περίοδος είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…