Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Μέρος του… προβλήματος”

“Μέρος του… προβλήματος”

bartzokas st

bartzokas-st

Έτοιμος να διεκδικήσει το στόχο του πρωταθλήματος είναι ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τον προπονητή του, Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος στη Συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην προετοιμασία της ομάδας του, καθώς και στην ατμόσφαιρα που επικρατεί σε παιχνίδια “αιωνίων”.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε: “Επιθυμία όλων ήταν να βρίσκεται η ομάδα στο Φάιναλ Φορ. Δεν συνέβη στις λεπτομέρειες και για τις δύο ομάδες. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στην ίδια αφετηρία. Κάθε χρονιά υπήρχαν ξεχωριστά δεδομένα. Φέτος οι δύο ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία.

Η προετοιμασία μας είναι πάρα πολύ καλή. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Αυτού του είδους οι αγώνες απαιτούν μία ιδιαίτερη προσέγγιση. Το να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ δεν είναι εύκολο. Θέλουμε οι πρωταγωνιστές να είναι οι παίκτες. Αυτοί είναι που πρέπει να αποφασίσουν για τη σειρά”.

Για την ατμόσφαιρα στα γήπεδα, σχολίασε: “Ρεαλιστικά η ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα είναι η χειρότερη της Ευρώπης. Αυτό είναι δεδομένο. Πολλές φορές λέμε για φοβερή ατμόσφαιρα, ενώ μπορεί να έχουμε φάει δύο μπουκάλια νερό ή να έχουμε δεχθεί κροτίδες. Εγώ δεν μπορώ να συμβιβαστώ με αυτή την ιδέα. Για παράδειγμα σε πολύ φανατικές έδρες, όπως είναι της Φενέρ ή της Μακάμπι, ουδείς ασχολείται με τον αντίπαλο”.

Σχετικά με όσα γράφονται για τις δύο ομάδες, τόνισε: “Γράφονται διάφορα πράγματα για τα παιχνίδια των δύο “αιωνίων”. Υπάρχει κόσμος που μετράει ρεκόρ της μίας ομάδας απέναντι στην άλλη. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι φέτος ο Ολυμπιακός είχε μία πολύ δύσκολη χρονιά. Η τάση ήταν να κατακτήσει την τρίτη σερί Ευρωλίγκα. Αυτό πίστευαν πολλοί ότι θα μας έκανε επιτυχημένους.

Έπρεπε να παίξουμε στον ημιτελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ και στο πρωτάθλημα χάσαμε το πλεονέκτημα έδρας για κάτι για το οποίο δεν έχουμε εμείς την ευθύνη (σ.σ.: αναφερόμενος στην τιμωρία του Ολυμπιακού από πέρσι). Φυσικά αν η χρονιά κλείσει χωρίς έναν τίτλο, θα μας πειράξει. Αλλά θα παλέψουμε για πάρουμε το πρωτάθλημα”.

Όσο για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο και την προετοιμασία τους, είπε: “Αυτή τη στιγμή πρέπει να κάνουμε μία όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική ανάλυση για το τι έχουν καταφέρει οι ομάδες όλο το χρόνο. Είμαστε σε μία θέση που δεχόμαστε σκληρή κριτική ενδεχομένως, αλλά κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο με την επιτυχία. Η δική μας δουλειά είναι να μιλάμε για τους παίκτες μας. Μόνο για μπάσκετ.

Δεν ασχολούμαστε ποτέ με εξωγενείς παράγοντες, με την ατμόσφαιρα στο γήπεδο ή τους διαιτητές. Προσπαθούμε να αφήσουμε ανεπηρέαστους τους παίκτες.

Είμαστε Έλληνες. Οι προπονητές και οι δημοσιογράφοι. Όσο μέρος του προβλήματος είμαστε εμείς είναι και οι δημοσιογράφοι. Ας πάψουμε να ζητάμε την ευθύνη από αυτούς που δεν την έχουν και ας αναλάβουμε όλοι την ευθύνη που αναλογεί”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…