Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Δικαιώθηκαν οι Κριτές

Δικαιώθηκαν οι Κριτές

merika tania

merika-tania

Από την πρώτη στιγμή που ασχοληθήκαμε με το ζήτημα, γνωρίζαμε την κατάληξη. Το είχαμε γράψει, αλλά αυτό έχει τη λιγότερη σημασία. Αυτό που μετράει είναι πως η ιστορία με το εργόσημο ρίχθηκε στις καλένδες και οι Κριτές ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ.

Ο αγώνας που έδωσε η Τάνια Μερίκα απέδωσε καρπούς και αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να λογιστεί. Εδώ και περίπου ενάμιση μήνα άλλωστε έδινε τη δική της μάχη προκειμένου να αποφευχθεί η αδικία (“Καβγάς για το εργόσημο“), ενώ δεν δίστασε να απευθυνθεί ακόμη και στον Γιώργο Χαλβατζάκη (“Επιστολή στον ΕΣΑΚΕ“) αναζητώντας το δίκιο της.

Το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο (“Κερδίζεται η μάχη“) και η οριστική… νίκη λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα που είχε ανακύψει για τους Κριτές.

Η σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Κριτών Αττικής:

“Ένα μήνα και 8 ημέρες μετά από την πρώτη αναφορά μας στην λάθος ερμηνεία του άρθρου 6 του Ν 4225/2014, για τον τρόπο καταβολής της αμοιβής αγώνα με εργόσημο στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ, είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι δικαιωθήκαμε!!

Από την πρώτη στιγμή επισημάναμε ότι πρόκειται για μια αυθαίρετη ενέργεια η οποία ήταν σε πλήρη αντίθεση με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου.

Ήταν φαεινότερο του ηλίου, πως είχαμε να κάνουμε με λάθος ερμηνεία από την πλευρά του ΕΣΑΚΕ, δεδομένου ότι η διαιτησία και τα όργανα της διαιτησίας εξαιρούνται από το εργόσημο (σύμφωνα πάντα με το άρθρο 6 του Ν 4225/2014).

Δώσαμε έναν δύσκολο, σκληρό και άνισο αγώνα για να αποδείξουμε το αυτονόητο και τα καταφέραμε!!!

Πρέπει να γνωρίζεται ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν ήμασταν μόνοι.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, ήταν δίπλα μας από την αρχή μέχρι το τέλος αυτής της προσπάθειας και μαζί με τους συνεργάτες του βοήθησε στην αποκατάσταση της νομιμότητας και της εφαρμογής του επίμαχου άρθρου, που μας εντάσσει στις εξαιρέσεις (δηλαδή στην μη καταβολή της αμοιβής αγώνα με εργόσημο).

Όμως δίπλα μας με έντονη και συνεχή παρουσία ήταν και ένας πραγματικός φίλος, ένας άνθρωπος που είναι χρόνια συνεργάτης και κινείται στους ίδιους χώρους με εμάς. Άνοιξε πόρτες ερμητικά κλειστές, έδωσε την πραγματική εικόνα σε εκείνους που είχαν την ευθύνη για την αποκατάσταση της αλήθειας και κατάφερε να μπούμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο που μας εξασφάλισε αυτό το θετικό αποτέλεσμα.

Κυριάκο, οι κριτές της Αττικής και όχι μόνο, σε ευχαριστούν για την πολύτιμη βοήθεια.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης 8/5 βρίσκεται στον ΕΣΑΚΕ επιστολή της ΕΟΚ με την οποία ζητά την παύση της καταβολής της αμοιβής αγώνα με εργόσημο στα μέλη της Γραμματείας.

Ανάλογη επιστολή έφυγε και από του Υπουργείο για τον ΕΣΑΚΕ.

Τελειώνοντας, νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την ΕΟΚ που ήταν αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια και βέβαια την δική μας Ελένη Φουντουκίδου που ήταν παρούσα με κάθε τρόπο, όσες φορές χρειάστηκε συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος.

Το Δ.Σ”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από καταβολής της. Το να υπάρχουν κακ…