Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Κοντά στους πληγέντες

Κοντά στους πληγέντες

serbia floods2

serbia-floods2

Η Ευρωλίγκα δεν γινόταν να μείνει στην… απ’ έξω για την τραγωδία στη Σερβία και στη Βοσνία και εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξέφρασε τη στήριξή της τόσο ηθικά όσο και υλικά στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

23 Μαϊου, 2014. Σε ένδειξη αλληλεγγύης με τα θύματα των πλημμυρών που δημιούργησαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Βοσνία, Ερζεγοβίνη, Σερβία και άλλα τμήματα των Βαλκανίων, η Eυρωλίγκα ανακοινώνει στοχευμένες δωρεές στην περιοχή και ενεργοποιεί τα κανάλια επικοινωνίας προκειμένου να ενθαρρύνει τους φιλάθλους ανά την Ευρώπη να βοηθήσουν κι αυτοί.

Δωρεά μετρητών ύψους 30.000 ευρώ θα γίνει απευθείας από την Eυρωλίγκα προς τις χώρες που επλήγησαν προκειμένου να καλύψουν άμεσες ανάγκες σε τροφή και νερό. Η δράση αυτή θα συντονιστεί τοπικά από τα σωματεία της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων της Παρτιζάν Βελιγραδίου, του Ερυθρού Αστέρα και της Σπαρς Σαράγεβο.

Τα συγκεκριμένα σωματεία ήδη βοηθούν αυτούς που έχουν μείνει χωρίς στέγη από τις πλημύρες βρίσκοντάς τους καταφύγιο σε γήπεδα μπάσκετ και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις σε υψόμετρο, ενώ ακόμη προσωπικά προσφέρουν βοήθεια στους γείτονές τους που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση καθώς έχουν μείνει άστεγοι από τις πλημύρες.

Επιπλέον, η Ευρωλίγκα ενεργοποιεί όλα τα επικοινωνιακά της κανάλια – ιστότοπους, social media και βάσεις δεδομένων απευθείας ηλεκτρονικής επικοινωνίας – προκειμένου να ζητήσει από τους γενναιόδωρους φιλάθλους του μπάσκετ στην ήπειρο να βοηθήσουν τους συνοδοιπόρους τους με δωρεές στον Ερυθρό Σταυρό στις πληγείσες χώρες.

Κάποιοι από τους εργαζόμενους στην Ευρωλίγκα που κατάγονται από τις εν λόγω χώρες θα επιστρέψουν σ’ αυτές προκειμένου να βοηθήσουν προσωπικά στην προσπάθεια παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Ευρωλίγκα θα ήθελε επίσης να αναγνωρίσει τις προσπάθειες που γίνονται μεμονωμένα από τα σωματεία και τις λίγκες κάθε χώρας, οι οποίες έχουν συγκεντρώσει σημαντικές δωρεές για τον ίδιο σκοπό.

Η Ευρωλίγκα ελπίζει ότι η υπόλοιπη μπασκετική οικογένεια της Ευρώπης θα απαντήσει στο κάλεσμα για βοήθεια, λειτουργώντας ως Μία Ομάδα στην προσπάθεια να βοηθηθούν όσοι επλήγησαν από την φυσική αυτή καταστροφή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…