Κεντρική NBA “Βασιλική απόφαση” (vid)
NBA

“Βασιλική απόφαση” (vid)

lebron heat nets1

lebron-heat-nets

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι σε τρομερή κατάσταση και συνεχίζει να το δείχνει οδηγώντας σε ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα τους Χιτ, αυτή τη φορά μέσα στο Μπρούκλιν, και πλέον επιστρέφουν στο Μαϊάμι για να τελειώσουν τη δουλειά. Οι Μπλέιζερς έδειξαν σημεία “ζωής” και επικράτησαν των Σπερς αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο οδεύοντας προς Σαν Αντόνιο για το τελευταίο ίσως παιχνίδι τους στη σεζόν.

Τα αποτελέσματα:
Μπρούκλιν Νετς – Μαϊάμι Χιτ 96-102
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς – Σαν Αντόνιο Σπερς 103-92

Μια “ανάσα” από τους ημιτελικούς της Ανατολής

wade-heat-nets

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε κέφια όποτε οι Χιτ δεν γινόταν να χάσουν αυτό το παιχνίδι. Ο “Βασιλιάς” έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του σε πλέι οφ σταματώντας στους 49 πόντους (13/18 διπ.-3/6 τρ.-14/19 βολές) –είχε ακόμα 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα– ισοφαρίζοντας το προσωπικό του ρεκόρ ενώ έχασε μια βολή στα τελευταία δευτερόλεπτα που θα έσπαγε το ρεκόρ αυτό και γι αυτό το λόγο ήταν ξενερωμένος στο τέλος κάτι που παραδέχτηκε και στις δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα!

Ο ΛεΜπρόν έκανε όλη τη δουλεία αλλά το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε 57’’ πριν το τέλος με το μεγάλο τρίποντο που πέτυχε ο Κρις Μπος (12π.-5ρ.-2κλ.-3κοψ.) και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των πρωταθλητών. Ο Ντουέιν Ουέιντ (15π.-4ρ.-3ασ.-2κοψ.) έκανε λίγο απ’ όλα και ο Ρέι Άλεν (11π.-7ρ.) πέτυχε κρίσιμες βολές (4/4) στα τελευταία δευτερόλεπτα για να αναγραφεί το τελικό 102-96 στον ηλεκτρονικό πίνακα του Μπάρκλεϊς Σέντερ.

Οι Χιτ βρίσκονται μια νίκη μακριά από το να κλείσουν “εισιτήριο” για τους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας εκεί όπου θα έχουμε πιθανότατα το déjà vu των περυσινών επικών αναμετρήσεων με τους Πέισερς.

Ο Πολ Πιρς (16π.-7ρ.-2ασ.-2κλ.) πέτυχε μερικά από τα καθοριστικότερα και πιο κρίσιμα καλάθια για τους Νετς κρατώντας του στο παιχνίδι τα τελευταία λεπτά όταν η αναμέτρηση είχε γίνει ροντέο. Ο Τζο Τζόνσον (18π.-3ρ.-2ασ.) ήταν και πάλι εξαιρετικός αλλά ο Τζέιμς ήταν απλά ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ.

Παράταση “ζωής”

lillard-blazers-spurs

Οι Μπλέιζερς πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση επιβλήθηκαν των Σπερς με 103-92 και μείωσαν σε 3-1 αποσοβώντας τη “σκούπα”. Καμία ομάδα όμως δεν έχει προκριθεί κάνοντας το επικό comeback ύστερα από τα τρία πρώτα χαμένα παιχνίδια. Το Πόρτλαντ βέβαια βρέθηκε μια ανάσα να το επιτύχει το 2003 με αντίπαλο τους Μάβερικς αλλά στο έβδομο παιχνίδι δεν άντεξε.

Ο Ντάμιαν Λίλαρντ (25π.-4ρ.-5ασ.) αποτέλεσε τον πολιορκητικό κριό των γηπεδούχων με άξιο συμπαραστάτη του τον ΛαΜάρκους Όλντριτζ (19π.-4ρ.). Ο Νικολά Μπατούμ (14π.-14ρ.-8ασ.) όμως ήταν ο καθοριστικότερος παίκτης των Μπλέιζερς προσφέροντας πολύ και σε όλους τους τομείς του παιχνδιού ενώ ο Ουίλ Μπάρτον (17π.-6ρ.-2ασ.) ήταν η “σπίθα” από τον πάγκο που χρειαζόντουσαν απεγνωσμένα σε όλες τις αναμετρήσεις της σειράς μέχρι τώρα.

Οι Σπερς, από την άλλη, δεν είχαν σε καλή βραδιά τα βασικά τους “γρανάζια” με τον Τόνι Πάρκερ (14π.-1ασ.-1κλ.) να τα βρίσκει “σκούρα” απέναντι στην καλή άμυνα των γηπεδούχων, τον Τιμ Ντάνκαν (12π.-9ρ.) να κινείται σε “ρηχά νερά” ενώ ο Κοουάι Λέοναρντ (11π.-7ρ.-3ασ.-2κλ.-2κοψ.) αποτέλεσε την πιο αξιόπιστη λύση τους. Βασικό ρόλο έπαιξαν και τα τραγικά ποσοστά της ομάδας του Γκρεγκ Πόποβιτς πίσω από τα 7.50μ (3/18 τρίποντα ήτοι 17%)!

Το Πόρτλαντ είχε διατηρήσει προβάδισμα 66 δευτερόλεπτα, συνολικά στα προηγούμενα 3 παιχνίδια! Χθες γύρισε το “διακόπτη” και έγινε, εν πολλοίς, η ομάδα που θαυμάσαμε στις αναμετρήσεις με τους Ρόκετς. Επέβαλε το ρυθμό της καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και ύστερα από ένα κλειστό πρώτο ημίχρονο (50-48) έβγαλε “φτερά” στην τρίτη περίοδο και με επιμέρους 35-20 έχτισε διαφορά 17 πόντων (85-68) δίνοντας περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα στο τελευταίο δωδεκάλεπτο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…