Κεντρική Διεθνή “Αφεντικά” οι φιλοξενούμενοι

“Αφεντικά” οι φιλοξενούμενοι

siena reggio emilia

siena-reggio-emilia

Το “break” με το… καλησπέρα έκαναν η Ρέτζιο Εμίλια και η Βίρτους Ρόμα οι οποίες επικράτησαν της Σιένα (85-82) και της Καντού (75-71) αντίστοιχα στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ της Serie A και έγιναν τα “αφεντικά” στις σειρές.

Η Ρέτζιο Εμίλια έριξε στο… καναβάτσο τους πρωταθλητές με εκπληκτικό μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης ενώ εξασφάλισε διψήφια διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο (28-13). Μέχρι το 30’ οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού (72-55) ωστόσο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν χωρίς να καταφέρουν τίποτα περισσότερο από το να περιορίσουν την έκταση της ήττας.

Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές που είχαν 24/40 (60%) στα δίποντα. Ο Τζέιμς Γουάιτ με 22 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν ο κορυφαίος την ώρα που από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μαρκέζ Χέινς με 22 πόντους. Ο δεύτερος αγώνας είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Πέμπτη (22/5) και πάλι στην έδρα της Σιένα.

Η Βίρτους Ρόμα πήρε το διπλό στις λεπτομέρειες και έκανε το 1-0. Η επόμενη αναμέτρηση θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη (22/5) ξανά στην έδρα της Καντού. Καθοριστικό ήταν το τρίτο δεκάλεπτο όπου οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους σκορ 20-12 προηγήθηκαν με 52-48 και διατήρησαν με νύχια και με δόντια την πρωτοπορία μέχρι το τέλος.

Ο Τζίμι Μπαρόν με δύο βολές διαμόρφωσε το τελικό 75-71. Ο Τρέβορ Μπακούε (14 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και ο Μπόμπι Τζόουνς (14 πόντοι) ήταν “όλα τα λεφτά” για τους Ρωμαίους. Ο Μάικλ Τζένκινς με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των πλέι οφ:
Αρμάνι Μιλάνο – Πιστόια 73-59 (19/5)
Σάσσαρι – Μπρίντιζι 75-73 (19/5)
Σιένα – Ρέτζιο Εμίλια 82-85
Καντού – Βίρτους Ρόμα 71-75.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…