Κεντρική Basket League Αγώνες Απόλλων – ΠΑΟ 79-95

Απόλλων – ΠΑΟ 79-95

wright apollonas pao

wright-apollonas-pao

Φινάλε με νίκη… Μόλις για ένα ημίχρονο ζορίστηκε ο Παναθηναϊκός από τον Απόλλωνα Πάτρας στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Οι “πράσινοι” ήταν κυρίαρχοι στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσαν στην άμυνα, πέτυχαν αρκετά περιφερειακά σουτ και με τον Στεφάν Λάσμε να κάνει πάρτι στις δύο ρακέτες κατέκτησαν το ροζ φύλλο αγώνα (95-79).

Το πρώτο μισό πάντως του αγώνα δεν προδιέθετε για μία τόσο ευρεία σε έκταση νίκη του “τριφυλλιού”. Κι αυτό γιατί οι Πατρινοί μπήκαν πιο παθιασμένα στο γήπεδο. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα είχε το πάνω χέρι σχεδόν καθ όλη τη διάρκεια του πρώτου εικοσαλέπτου με αποτέλεσμα να παραμένει μπροστά στο σκορ, έστω και με δυσκολία.

Είχε άλλωστε σε πολύ καλό βράδυ τους ξένους της, με πρώτο και καλύτερο τον Ρόναλντ Ρος, ο οποίος έκανε θραύση στο πρώτο ημίχρονο. Κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας βραχεία κεφαλή (45-44), που σαφώς δεν τους εξασφάλιζε στο ελάχιστο εν όψει της συνέχειας.

Κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Τώρα ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να επιβάλλει τον ρυθμό του. Μόνο που το έκανε με τόσο εμφατικό τρόπο που… διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα των “μελανόλευκων”.

Γι αυτό άλλωστε πέτυχε τριάντα έναν πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο ανατρέποντας άρδην την κατάσταση και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή του, επέτρεψε στον Φραγκίσκο Αλβέρτη να μοιράσει εν συνεχεία το χρόνο συμμετοχής μεταξύ των παικτών του.

Ο Απόλλωνας Πάτρας πέταξε λευκή πετσέτα στην τέταρτη περίοδο αδυνατώντας να ακολουθήσει στους ξέφρενους “πράσινους” ρυθμούς, αλλά ακόμη και τότε είχε έναν λόγο να χαμογελά. Το όνομα αυτού: Γιάννης Μολφέτας.

Ο νεαρός φόργουορντ των Πατρινών πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στην Α1 καθώς σημείωσε 19 πόντους έχοντας εξαιρετικά ποσοστά (2/4 δίπ., 5/5 τρίπ.), κάτι που έδωσε το έναυσμα για… χειροκρότημα στους φίλους του Απόλλωνα που βρέθηκαν στο γήπεδο για ακόμη μία φορά.

Οι δύο ομάδες πάντως θα τα… ξαναπούν πολύ σύντομα καθώς κατέλαβαν την πρώτη (Παναθηναϊκός) και την όγδοη (Απόλλων Πατρών) θέση της βαθμολογίας, όπερ και σημαίνει πως θα αναμετρηθούν στην προημιτελική φάση των πλέι οφ της Basket League ΟΠΑΠ.

Διαιτητές: Σώμος-Τσώνος-Μαλαμάς.
Τα δεκάλεπτα: 23-15, 45-44, 58-75, 79-95.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Βετούλας): Ροτς 16 (1), Αργυρόπουλος 10 (1), Καπερώνης 3 (1), Ντάνιελ 9, Ουίλσον 10 (2), Λιανός 4, Οικονομόπουλος, Πέτροβιτς, Μολφέτας 19 (5/5 τρίπ.), Νιφόρας 2, Μιλουτίνοβιτς 3 (1), Χοτ 3 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος 9 (2), Κάρι 18 (4), Φώτσης 5 (1), Ούκιτς 4, Λάσμε 12 (8/8 δίπ., 5/5 βολ.), Μαυροκεφαλίδης 12 (1), Διαμαντίδης 2, Γκιστ 8 (1), Παππάς 5, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 3 (1), Ράιτ 8.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…