Κεντρική NBA Αν έχεις Ράσελ, διάβαινε (vid)
NBA

Αν έχεις Ράσελ, διάβαινε (vid)

russel westbrook thunder spurs

russel westbrook-thunder-spurs

Με έναν ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ Ράσελ Ουέστμπρουκ να τους καθοδηγεί οι Θάντερ επιβλήθηκαν των Σπερς με 105-92 και επέστρεψαν από το 2-0 ισοφαρίζοντας τη σειρά. Τα “φαντάσματα” για τους Σπερς έχουν αρχίσει να “ξυπνούν” καθώς στους τελικούς της Δύσης, πριν από δύο χρόνια, είχαν προηγηθεί με 2-0 ξανά και οι “Κεραυνοί” πέτυχαν τέσσερις σερί νίκες για να πάρουν το εισιτήριο που οδηγούσε στους Τελικούς! Μένει να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει αυτή η συναρπαστική σειρά.

Ο εκρηκτικός πόιντ γκαρντ των γηπεδούχων τελείωσε το ματς με 40 πόντους (10/19 διπ.-2/5 τρ.-14/14 βολές), 5 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 5 κλεψίματα! Αμυντικά ήταν απροσπέλαστος δημιουργώντας πολλά προβλήματα σε όσους κλήθηκε να αντιμετωπίσει ενώ επιθετικά ήταν απλά ασταμάτητος, σκοράροντας, με jump shoot, με ντράιβ χωρίς να καταλαβαίνει από άμυνες.

Ο Κέβιν Ντουράντ δεν επισκιάστηκε αλλά αποτέλεσε και αυτός με τη σειρά του καθοριστικό “γρανάζι” των “Κεραυνών“, προσθέτοντας 31 πόντους (5ρ.-5ασ.-3κλ.) ενώ και η παρουσία του Ιμπάκα ήταν σημαντική κυρίως στον αμυντικό τομέα (3κοψ.).

Η Οκλαχόμα σούταρε καλύτερα από τους φιλοξενούμενους (49% έναντι 40% εντός παιδιάς) αλλά το κομμάτι που έκανε την ειδοποιό διαφορά ήταν η άμυνα. Οι Θάντερ “βραχυκύκλωσαν” την επιθετική λειτουργία και κυκλοφορία των Σπερς κρατώντας τους  στις 17 ασίστ (όταν έχουν μέσο όσο 24), πίεζαν αποτελεσματικά κλέβοντας 12 φορές τη μπάλα και προστάτεψαν τη ρακέτα τους μοιράζοντας 8 μπλοκ! Επιπλέον, οι αντίπαλοι τους δεν κατάφεραν να σκοράρουν ούτε ένα πόντο στον αιφνιδιασμό όταν οι ίδιοι σκόραραν 21!

durant-thunder-spurs

Η έλλειψη συγκέντρωσης ήταν αυτό που διέκρινε την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς (κάτι που μαρτυρούν τα 13 λάθη) που πήρε μεν πόντους από όλους τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν αλλά δεν ήταν αρκετό για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Ο Μπόρις Ντιό (14π.-10ρ.) με τον Τόνι Πάρκερ (14π.-4ασ.) ήταν αυτοί που ξεχώρισαν αλλά κανένας άλλος δεν προσέφερε το κάτι παραπάνω με τους βασικούς πυλώνες της ομάδας να κινούνται σε “ρηχά νερά”.

Οι Θάντερ έθεσαν γερές βάσεις για τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο όταν και προηγούνταν ήδη με 15 πόντους (58-43). Η διαφορά αυτή παρέμεινε σταθερά υψηλή καθ ‘ όλη τη διάρκεια με τα “σπιρούνια” να μην καταφέρουν ποτέ να μειώσουν αρκετά και να απειλήσουν με μεγαλύτερες αξιώσεις τους αντιπάλους τους.

Επόμενο ραντεβού στο Σαν Αντόνιο, την Πέμπτη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…