Κεντρική Ασίστ Basketbase Αναστέναξαν τα στεφάνια

Αναστέναξαν τα στεφάνια

lasme dunk oaka telikoi

lasme-dunk-oaka-telikoi

petridis-giorgosΤο ρεκόρ αμυντικής παραγωγικότητας για τους τελικούς των τελευταίων 13 χρόνων με τους έξι πόντους που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός στην πρώτη περίοδο του πρώτου τελικού, το καταγράψαμε (την καλύτερη αμυντική επίδοση από τότε που τα παιχνίδια μοιράστηκαν σε τέσσερα δεκάλεπτα, την κρατάει η ΑΕΚ που στην δεύτερη περίοδο του τέταρτου τελικού της σεζόν 2001-02 κράτησε τον Ολυμπιακό στους πέντε πόντους).

Ομως και η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη κατάγραψε ένα αρνητικό ρεκόρ. Το 1/20 τρίποντα των παικτών του, είναι η χειρότερη επίδοση σε ματς τελικών τα τελευταία τέσσερα χρόνια και η δεύτερη χειρότερη από την σεζόν 2005-06 όταν και οι δύο “αιώνιοι” βρίσκονται ανελλιπώς αντίπαλοι σε αυτήν την φάση.

Χειρότερη παραμένει (και δύσκολα θα καταρριφθεί) αυτή που είχε ο Ολυμπιακός στον πρώτο τελικό των πλέι οφ της περιόδου 2009-10 όταν οι παίκτες του είχαν 0/23 προσπάθειες πίσω από την γραμμή του τριπόντου.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τις έξι ασίστ που μοίρασε στον χθεσινό τελικό ξεπέρασε τις 1.400 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα (έχει 1.404). Είναι με διαφορά πρώτος και ανεβάζει διαρκώς τον πήχη για τους μεταγενέστερους παίκτες των “πράσινων”.

Ακόμη ο Ραμέλ Κάρι ξεπέρασε τα 100 ριμπάουντ ενώ ο Γιόνας Ματσιούλις συμπλήρωσε 50 κλεψίματα στην 60η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα (60 παρουσία έπιασε και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς). Ο Λιθουανός φόργουορντ ήταν από τους καλύτερους του Παναθηναϊκού στον πρώτο τελικό και μάλιστα τα οχτώ ριμπάουντ που μάζεψε είναι η καλύτερη φετινή επίδοση του αφού είχε επτά στο εντός έδρας παιχνίδι της κανονικής περιόδου με τον Απόλλωνα Πατρών.

Ρεκόρ καριέρας πάντως στο ελληνικό πρωτάθλημα παραμένουν τα εννιά ριμπάουντ που είχε σε τρία διαφορετικά παιχνίδια της περσινής περιόδου.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ 70αρα

Οι τελικοί έχουν αρκετό δρόμο όμως αν κάποιο παιχνίδι πάει στους 70 πόντους θα πρέπει να ανοίξουμε σαμπάνιες. Τα φετινά ντέρμπι… φωνάζουν από μακριά για under -για τους φίλους του στοιχήματος. 55-45 το πρώτο παιχνίδι της κανονικής περιόδου στο ΣΕΦ για τον Ολυμπιακό, 58-48 στο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του 2ου γύρου, 67-59 για τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του κυπέλλου, 66-62 για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το ΤΟΡ16 της Ευρωλίγκας και 68-65 για τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την ίδια διοργάνωση.

ΟΣΦΠ: Η 250η ήττα

Η ήττα του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ είχε και στατιστικό ενδιαφέρον αφού ήταν η 250η των ερυθρόλευκων συνολικά στην Α1 (κανονική περίοδος και πλέι οφ από το 1986) σε σύνολο 924 αγώνων.

Ο Μάρντι Κόλινς ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στον πρώτο τελικό, επιβεβαιώνοντας την διαρκή άνοδο του. Μάλιστα ο Αμερικανός σημείωσε ατομικό ρεκόρ με τους ερυθρόλευκους μαζεύοντας οχτώ ριμπάουντ (είχε επτά εκτός έδρας με τη Νέα Κηφισιά στην προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου) ενώ ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του με τις έξι ασίστ που μοίρασε (τόσες είχε και πάλι στο ματς της Κηφισιάς).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…