Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Αγαπώ τα Τρίκαλα”

“Αγαπώ τα Τρίκαλα”

ewing kosmos

ewing-kosmos

Ήρθε στη χώρα μας πέρσι το καλοκαίρι και κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων των Τρικάλων. Ο Πάτρικ Γιούιν Τζούνιορ άφησε το στίγμα του στους νεοφώτιστους φέτος με την άνετη εξασφάλιση της παραμονής στη Basket League ΟΠΑΠ.

Δεν έμεινε όμως εκεί αφού μέσα στη χρονιά εξελίχθηκε σε… αγαπημένο παιδί της εξέδρας. Το γεγονός άλλωστε πως συνδύαζε την ουσία με το θέαμα ήταν αρκετό για να τον αναγορεύσουν στον Νο1 στόχο των φίλων των Τρικάλων.

Ο έμπειρος σέντερ μίλησε στο eBasket για τη χρονιά που πέρασε και τον βρήκε να πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις με τη φανέλα της ομάδας του Κώστα Φλεβαράκη. Ένας σταρ που… πατά στη Γη και ο οποίος “προσγειώθηκε” στην Ελλάδα μετά τις προσπάθειες της εταιρείας που τον εκπροσωπεί (Scorers 1st Management), που… μπαίνει δυναμικά στα κόλπα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Πάτρικ Γιούιν Τζούνιορ, η αποκάλυψη…

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Πως αποφάσισες να έρθεις στην Ελλάδα;
“Τη στιγμή που ολοκλήρωση της υποχρεώσεις μου με την Εθνική ομάδα της Τζαμάικα. Η προσφορά ήρθε μέσω του ατζέντη μου και σκέφτηκα πως ήταν μία πρόταση που άξιζε να αποδεχθώ. Μίλησα με την οικογένειά μου γι αυτό και αποφάσισα πως καλό θα ήταν να απαντήσω θετικά”.

– Ήταν εύκολη η απόφαση;
“Δεν θα έλεγα πως ήταν εύκολη, αλλά δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρισκόμουν τότε θεωρώ πως ήταν η σωστή επιλογή”.

– Αισθάνεσαι δικαιωμένος για την επιλογή σου;
“Ναι, νιώθω απόλυτα δικαιωμένος. Προσωπικά αισθάνομαι πως είχα μία πολύ καλή χρονιά. Όχι τόσο καλή όσο ήθελα, αλλά και πάλι όλα πήγαν πολύ καλά”.

Πως θα περιέγραφες τη φετινή χρονιά στα Τρίκαλα;
“Ήταν μια σεζόν που είχε πολλά σκαμπανεβάσματα για εμάς. Θα θέλαμε να πάρουμε το εισιτήριο για τα πλέι οφ, κάτι το οποίο θεωρώ πως μπορούσαμε να καταφέρουμε, και θα θέλαμε να κερδίσουμε περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια. Αλλά στο τέλος της ημέρας, όταν κάθεσαι και βλέπεις τι έκανες, πιστεύω πως κάναμε μία πολύ καλή χρονιά, στην οποία εκπληρώσαμε τους στόχους μας”.

– Υπάρχει κάτι που θα σου λείψει από την Ελλάδα;
“Σε μένα και τη γυναίκα μου θα λείψουν όλες αυτές οι οικογένειες που μας περιποιήθηκαν σα να είμαστε κομμάτι της ζωής τους. Ο κόσμος των Τρικάλων θα είναι για πάντα στην καρδιά μας, ανεξάρτητα από το τι μονοπάτι θα ακολουθήσω στην καριέρα μου στο μέλλον”.

– Θα επέστρεφες στην Ελλάδα για να παίξεις σε άλλη ομάδα; Το έχεις σκεφτεί;
“Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα. Αγαπώ όμως την Ελλάδα. Η οικογένειά μου αγαπά τη χώρα σας και θα θέλαμε να επιστρέψουμε κάτω από καλές συνθήκες”.

ewing-paidaki

– Ποια είναι τα τωρινά σου σχέδια;
“Αυτή τη στιγμή, τα πλάνα μου είναι να απολαύσω το καλοκαίρι με την οικογένειά μου, την οποία δεν έχω δει για περίπου ένα χρόνο. Επίσης, θα ήθελα να κάνω ταξίδια με τη σύζυγό μου. Αλλά θα δουλέψω παράλληλα πολύ σκληρά μέσα στο καλοκαίρι ώστε η επόμενη χρονιά να είναι μία από τις καλύτερες της καριέρας μου”.

– Έχεις ακόμα στο πίσω μέρος του μυαλού σου το ΝΒΑ;
“Φυσικά! Ο καθένας θα ήθελε να βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο του κόσμου και θα ήθελα να είμαι ακόμα στο ΝΒΑ”.

– Μπορείς να κάνεις μία σύγκριση ανάμεσα στο ελληνικό, το γερμανικό και το ισπανικό πρωτάθλημα;
“Κάθε λίγκα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Είναι μοναδικές με τον δικό τους τρόπο. Μου άρεσαν όλες”.

– Και μία τελευταία ερώτηση. Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός; Ποιος πιστεύεις πως θα αναδειχθεί πρωταθλητής φέτος;
“Πιστεύω πως θα γίνει μία πολύ ενδιαφέρουσα σειρά. Είναι δύο σπουδαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Όλα τα μεταξύ τους παιχνίδια φέτος ήταν συγκλονιστικά. Αλλά δεν μπορώ να πω ποιος θα κερδίσει. Αλλά πιστεύω πως η σειρά θα κριθεί στα πέντε παιχνίδια”.

ewing-sef

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ο Κόμπι Καρλ μιλά στο ebasket

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των προπονητών που βρέθηκαν τα περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλεισ…