Κεντρική Ασίστ Shadow Έπος σε αγώνα Παμπαίδων

Έπος σε αγώνα Παμπαίδων

Εθνική Νεανίδων

basketa7

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αγώνες του ΝΒΑ να κρίνονται μετά από δύο ή τρεις παρατάσεις. Στις πέντε πολύ σπάνια φτάνει ένα παιχνίδι. Στην Ευρώπη τα πράγματα είναι ακόμα πιο… δύσκολα σε αντίστοιχες περιπτώσεις αφού οι ομάδες λύνουν πιο εύκολα τις διαφορές τους. Όσον αφορά την Ελλάδα; Κανένα παιχνίδι δεν έχει κριθεί σε περισσότερες από τρεις παρατάσεις. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι πρόσφατα.

Όλα άλλαξαν όμως σε αγώνα Παμπαίδων της Αγίας Παρασκευής με την Teleunicom BAC. Εκεί όπου τα παιδιά άρχισαν να παίζουν και δεν έλεγαν να… σταματήσουν. Απόδειξη το ότι ο αγώνας διήρκησε τρεις (!) ώρες. Για να φτάσει όμως τόσο χρειάστηκε οι δύο ομάδες να παίξουν πέντε (!!!) παρατάσεις πριν λύσουν τις διαφορές τους και αναδειχθεί νικήτρια η ομάδα της Αγίας Παρασκευής με 83-80.

Στην προκειμένη περίπτωση (όπως και σε κάθε αγώνα μικρών ηλικιών φυσικά) το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει σημασία. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η μαχητικότητα και η αυταπάρνηση των παικτών (αλλά και των προπονητών) των δύο ομάδων, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να κυνηγούν τη νίκη. Γι αυτό χρειάστηκαν εξήντα πέντε (!) αγωνιστικά λεπτά προκειμένου μία εκ των δύο να κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνα.

Όσοι έτυχε να βρεθούν στο κλειστό του Κοντόπευκου σίγουρα θα αισθάνονται τυχεροί. Οι υπόλοιποι απλά έχασαν μία τεράστια ευκαιρία να δουν το συναρπαστικότερο παιχνίδι της ζωής τους. Έστω κι αν επρόκειτο για Παμπαίδες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…