Κεντρική NBA Συμπληρώθηκε το “παζλ” (vid)
NBA

Συμπληρώθηκε το “παζλ” (vid)

wizards pacers

wizards-pacers

Αμφότερες οι εναπομείναντες σειρές του δευτέρου γύρου των πλέι οφ ολοκληρώθηκαν με σκορ 4-2 καθώς Πέισερς και Θάντερ έφυγαν με το “διπλό” στις αποσκευές τους από Ουάσινγκτον και Λος Άντζελες αντίστοιχα και πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς των περιφερειών. Στην Ανατολή έχουμε το rematch των περυσινών τελικών με τους Πέισερς και τους Χιτ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μια σειρά που αναμένεται να μας προσφέρει και φέτος μεγάλες συγκινήσεις. Στη Δύση το ζευγάρι των Σπερς με τους Θάντερ αναμένεται σκληρό και θεαματικό ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν αποδείξει πως έχουν χαρακτήρα.

Τα αποτελέσματα:
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς – Ιντιάνα Πέισερς 80-93
Λος Άντζελες Κλίπερς – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 98-104

Έπαιξαν ως Πέισερς!

stephenson-pacers-wizards

Οι Πέισερς χαράμισαν τις μεγάλες διαφορές που είχαν χτίσει στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν πανικοβλήθηκαν και όταν οι Ουίζαρντς πίστεψαν ότι μπορεί να τα καταφέρουν τους “έσβησαν” με συνοπτικές διαδικασίες επικρατώντας με 93-80. Πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς της Ανατολής εκεί όπου τους περιμένουν από χθες οι Χιτ στη σειρά που όλοι περιμένουμε από την αρχή της σεζόν.

Οι “Ινδιάνοι” είχαν φτάσει να προηγούνται και με 16 πόντους (40-56), στις αρχές της τρίτης περιόδου, όμως οι “Μάγοι” σταδιακά επέστρεψαν και με τρίποντο του Μπράντλι Μπιλ (16π.-3ρ.-4ασ.), 8:30 πριν το τέλος, πέρασαν μπροστά (74-73) για τελευταία φορά στο παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν πόδι ξανά και με ηγέτη τον εκπληκτικό Ντέιβιντ Ουέστ (29π.-6ρ.-4ασ.) έχτισαν, σχετικά εύκολα, διψήφια διαφορά παίρνοντας το ροζ φύλλο και την τέταρτη νίκη στη σειρά (4-2).

Άξιοι συμπαραστάτες του Ουέστ, ήταν οι Λανς Στέφενσον (17π.-5ρ.-8ασ.) και Τζορτζ Χιλ (11π.-6ρ.-3ασ.-2κλ.) ενώ εκ των Ουίζαρντς κορυφαίος ήταν, ξανά, ο Μάρτσιν Γκόρτατ (19π.-6ρ.).

Ασταμάτητος KD και οι Θάντερ στην επόμενη φάση

durant-clippers-thunder

Ο Κέβιν Ντουράντ πραγματοποίησε ακόμα μια απίστευτη εμφάνιση οδηγώντας τους Θάντερ στη νίκη με 104-98, μέσα στο Λος Άντζελες, και στην πρόκριση στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας, ύστερα από δύο χρόνια, όπου θα τεθούν αντιμέτωποι με τους Σπερς.

Ο ηγέτης των “Κεραυνών” τελείωσε το ματς με 39 πόντους (7/15 διπ.-5/8 τρ.-10/10 βολές), 16 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 μπλοκ και με τις σημαντικές βοήθειες των Ράσελ Ουέστμπρουκ (19π.-2ρ.-12ασ.), Στηβ Άνταμς (10π.-11ρ.) και Ρέτζι Τζάκσον (14π.-2ρ.-3ασ.) η νίκη-πρόκριση κατέληξε στο “στρατόπεδο” της Οκλαχόμα.

Οι Κλίπερς, με μπροστάρηδες τους Κρις Πολ (25π.-7ρ.-11ασ.) και Μπλέικ Γκρίφιν (22π.-8ρ.-8ασ.), ξεκίνησαν φορτσάτοι το παιχνίδι χτίζοντας διαφορά 14 πόντων (30-16) στο πρώτο δωδεκάλεπτο! Εν συνεχεία οι Θάντερ ισορρόπησαν την κατάσταση, μειώνοντας στους 8 (50-42) στο τέλος της δεύτερης και ισοφαρίζοντας (72-72) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στις αρχές του τελευταίου δωδεκαλέπτου κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα (72-74), για πρώτη φορά στην αναμέτρηση, και το διατήρησαν μέχρι τέλους χωρίς να συναντήσουν σημαντικές αντιστάσεις.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…