H ταρίφα…

livadeia poulman

livadeia-poulman

nikolaouΘόρυβος πολύς έγινε για την τιμωρία της ΑΕΚ από τον αθλητικό δικαστή της ΕΟΚ με δύο αγωνιστικές. Πιο… θόρυβος έγινε που τα μέλη του ΑΣΕΑΔ δεν είχαν τη ευθιξία να απαντήσουν στην προσφυγή της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ έχασε τον αγώνα με Κόροιβο, που ενδεχομένως με κόσμο να κέρδιζε και να σφράγιζε πρόωρα το εισιτήριο της επιστροφής της στην Α1.

Όλο αυτό το αλαλούμ επειδή ένας οπαδός της, που δεν πείραξε κανέναν, έκανε πέρα δώθε στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού της Ζωφριάς, στον αγώνα με Καβάλα.

Ο αθλητικός δικαστής της ΕΟΚ, ο ίδιος (λογικά) που τιμώρησε την ΑΕΚ, τιμώρησε σήμερα με την ίδια ποινή (2 αγωνιστικές δηλαδή) το Αιγάλεω, για όσα προκάλεσαν οι οπαδοί του στον αγώνα με Λιβαδειά, που αρχικά αναβλήθηκε. Ο δικαστής δεν πείστηκε από τα επιχειρήματα των Αιγαλεωτών, ότι επρόκειτο για προβοκάτσια. Πήγαν στο κάλαθο των αχρήστων και όσα… απείλησε η διοίκηση του Αιγάλεω για τα Μέσα που δημοσίευσαν την φωτογραφία με το σπασμένο τζάμι του πούλμαν των Βοιωτών.

Δεν δέχτηκε προφανώς ο δικαστής ότι αυγά… (κατά το Αιγάλεω) μπορούν να προκαλέσουν τέτοια ζημιά σε όχημα. Και παρότι ο αγώνας αναβλήθηκε εξαιτίας υπαιτιότητας του Αιγάλεω, ο δικαστής τιμώρησε με ποινή – χάδι το “Σίτι”, ήτοι με ποινή δύο αγωνιστικών, όσο και την ΑΕΚ (που είχε 1+1 αγωνιστικές, αλλά σιγά τα… αυγά, μιας ο λόγος για αυγά, σιγά τη διαφορά). Έγινε πανικός δηλαδή πριν το Αιγάλεω-Λιβαδειά. Στο ΑΕΚ-Καβάλα δεν άνοιξε μύτη, αλλά η ποινή ίδια! Και οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ, που δεν φώναξαν πάντως δυνατά κατά των θεσμικών φορέων, έχουν ένα λόγο παραπάνω να νιώθουν και αδικημένοι και προσβεβλημένοι.

Η ανακοίνωση, που αφορά στο Αιγάλεω: “Το πρωτοβάθμιο μονομελές δικαιοδοτικό όργανο της ΕΟΚ συνεδρίασε στο ΟΑΚΑ και επιβάλλει: Στο Αιγάλεω ΑΟ την ποινή διεξαγωγής δύο αγωνιστικών ημερών κεκλεισμένων των θυρών, για την αναμέτρηση με την ΑΕ Λιβαδειάς, καθώς στον άμεσα περιβάλλοντα χώρο του ΚΓ Αιγάλεω στις 30/3/2014, πριν την έναρξη του αγώνα του πρωταθλήματος Β Εθνικής 2013-14, φίλαθλοι του εγκαλούμενου σωματείου επιτέθηκαν στο λεωφορείο που επέβαινε η αποστολή της ΑΕ Λιβαδειάς, μεταξύ άλλων και με ρίψεις αντικειμένων, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν στο λεωφορείο υλικές ζημιές”.

Με ποινή δύο αγωνιστικών ημερών (φαίνεται ότι αποτελεί… ταρίφα για τον δικαστή) τιμωρήθηκε και η Νήαρ Ηστ για ένα φτύσιμο κατά αθλητή και την διακοπή του αγώνα με Δούκα για ένα λεπτό. Δεν ήμασταν παρόντες στο γεγονός. Δεν μπορούμε να πάρουμε ανοικτά θέση. Μάθαμε ότι η Νήαρ Ηστ υπήρξε υπότροπη, επιπλέον κι άλλες φορές οπαδοί της παρεκτράπηκαν.

Με βάση την απόφαση, έτσι όπως αποτυπώνεται στις ανακοινώσεις της ΕΟΚ όμως, το “πέρα δώθε” ενός οπαδού, ένα φτύσιμο και ο… κακός χαμός με το σπασμένο πούλμαν και τον ελαφρύ τραυματισμό συνοδών ομάδας (κατά τα ρεπορτάζ) κοστίζουν το ίδιο! Ό,τι κάνεις, δύο αγωνιστικές. Δεν πληρώνεις και πολλά για σπασμένα!

Προφανές είναι… Το αντιλαμβάνονται και κουτοί… Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας. Ωραία λόγια τα περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης, αλλά είναι; Όσο είναι η διαιτησία ανεξάρτητη. Όσο είναι οι υπόλοιποι θεσμικοί φορείς ανεξάρτητοι. Καληνύχτα μας…

geonikol@hotmail.com

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…