Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Ώθηση από τον κόσμο”

“Ώθηση από τον κόσμο”

lasme kravgi

lasme-kravgi

Λίγο πριν από την έναρξη του τέταρτου προημιτελικού της Ευρωλίγκα μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Στεφάν Λάσμε παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πως εξελίσσεται η σειρά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Στεφάν Λάσμε:

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του νίκη στη σειρά τη Δευτέρα. Πώς αισθάνεσαι σχετικά με την εξέλιξη της σειράς για την ομάδα σου;

“Είμαι μια χαρά. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε και το επόμενο παιχνίδι. Το μυαλό μας τώρα είναι μόνο στον τέταρτο αγώνα”.

Πες μας τι διαφορετικό έκανε ο Παναθηναϊκός στο τρίτο παιχνίδι…

“Ήμασταν περισσότερο συγκεντρωμένοι. Δώσαμε έμφαση σε κάποιες μικρές λεπτομέρειες και είχαμε μεγάλη επιθυμία να κερδίσουμε το ματς. Και αυτό πιστεύω ότι φάνηκε στο παρκέ”.

Στον πρώτο αγώνα χάσατε στην παράταση απόν την ΤΣΣΚΑ. Πόσο δύσκολο ήταν να ξεπεράσετε αυτή την ήττα εσύ και οι συμπαίκτες σου;

“Ήταν δύσκολο και περίεργο αλλά κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Μετά το δεύτερο παιχνίδι μιλήσαμε ως ομάδα και αυτό ήταν καλό. Αποφασίσαμε να μείνουμε ενωμένοι και να τα δώσουμε όλα. Όλοι μαζί. Και αυτό κάναμε στον τρίτο αγώνα”.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν ήταν ο εαυτός του στο δεύτερο παιχνίδι όπου είχε και τον τραυματισμό. Μετά τον τρίτο αγώνα όπου έσπασε το ρεκόρ στις ασίστ, πιστεύεις ότι είναι έτοιμος;

“Και βέβαια είναι έτοιμος. Δεν νομίζω ότι ο Διαμαντίδης ήταν κάποια στιγμή χωρίς δυνάμεις ή επηρεάζεται από τραυματισμούς. Τον πιστεύω και θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος γκαρντ στην Ευρώπη“.

Έκανε το ρεκόρ με μία ασίστ προς εσένα. Πώς νιώθεις που είσαι κομμάτι της ιστορίας;

“Εννοείται πως νιώθω υπέροχα. Θα θυμάμαι για πάντα ότι ήμουν αυτός που σκόραρε στη φάση που ο Διαμαντίδης έκανε το ρεκόρ στις ασίστ και έγινε το Νο1. Θα είμαι και εγώ στη φωτογραφία”.

Στη σειρά αυτή πρωταγωνιστούν οι άμυνες και το τρίτο παιχνίδι είχε τα μικρότερο σκορ. Με τον ίδιο τρόπο θα πάει η ομάδα σου και στο τέταρτο ματς;

“Δεν σκεφτόμαστε τόσο πολύ το σκορ. Απλά είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και προσηλωμένοι 100% σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Είχαμε κάποιες κακές βραδιές στα σουτ αλλά ελπίζουμε να βρούμε το ρυθμό μας και να είμαστε καλύτεροι στο μέλλον”.

Πέρσι ήσουν ο καλύτερος αμυντικός στην Ευρωλίγκα. Σου αρέσει περισσότερο να σταματάς την άλλη ομάδα ή να σκοράρεις;

“Απολαμβάνω τα πάντα, φίλε… Είμαι αθλητής του μπάσκετ. Μου αρέσει να κερδίζω παιχνίδια και να μπορώ να βοηθήσω με την άμυνά μου τότε είναι ένα συν για μένα. Αλλά πάνω από όλα απολαμβάνω το παιχνίδι”.

Τι προσαρμογές έκανε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του ώστε να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ σε αυτή τη σειρά;

“Δεν θα αποκαλύψω τα μυστικά μας. Αλλάξαμε κάποια πράγματα, το ίδιο και η ΤΣΣΚΑ. Είναι μία καλή και έμπειρη ομάδα και πρέπει να δώσεις το 100% για να την κερδίσεις”.

Ο κόσμος θα είναι στο πλευρό σας και στο τέταρτο παιχνίδι. Πόσο σίγουρος είσαι ότι θα ισοφαρίσετε τη σειρά και θα επιστρέψετε στη Μόσχα;

“Το πιστεύω αλλά ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Ελπίζουμε η ενέργεια του κόσμου να μας δώσει ώθηση στο τέταρτο ματς. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, να βελτιώσουμε κάποιες λεπτομέρειες στο παιχνίδι μας και να μην επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε στο τρίτο ματς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: «Ηφαίστειο» το ΟΑΚΑ με την Μακάμπι

Sold out τα ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Παναθηναϊκός θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του …