Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Φαβορί ο Ολυμπιακός”

“Φαβορί ο Ολυμπιακός”

pablo laso

pablo-laso

Ως Πρωταθλητής Ευρώπης, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί της σειράς, σύμφωνα με τον τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, σε μια προσπάθεια να αποφορτίσει τους παίκτες του και να μεταφέρει το άγχος στη μεριά των “ερυθρολεύκων”.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Σπανούλη, η αντιμετώπιση του οποίου δείχνει να τον προβληματίζει ιδιαίτερα, ενώ τόνισε ότι ο Ολυμπιακός παρότι έχασε σημαντικούς παίκτες το καλοκαίρι, έχει καλύψει εξαιρετικά τα κενά και έχει δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ομάδα.

Παίρνοντας τις δηλώσεις από την αρχή, ο Λάσο σχολιάζοντας το πλεονέκτημα έδρας της ομάδας του, τόνισε: “Πρόκειται για κάτι που καταφέραμε μετά από 5-6 μήνες πολλής δουλειάς και είναι σημαντικό να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας στους προημιτελικούς  της Ευρωλίγκας. Μας έτυχε ο Ολυμπιακός, ο νυν Πρωταθλητής Ευρώπης, μια ομάδα πολύ σύνθετη, ωστόσο, είμαστε προετοιμασμένοι να τους αντιμετωπίσουμε”.

Ερωτηθείς για το “κλειδί” της πρόκρισης, ο Ισπανός τεχνικός πιστεύει ότι πρόκειται για μια σειρά που κανείς δεν ξέρει πώς μπορεί να κυλήσει: “Μπορεί να είναι μια σειρά που διαρκεί πολλές μέρες και πολλά παιχνίδια, μπορεί να χρειαστούν και μόνο τρία ματς. Κανείς δεν ξέρει πώς μπορεί αν εξελιχθεί και πότε θα γίνουν οι τρεις νίκες. Συνεπώς, δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο κλειδί για την πρόκριση. Το μόνο που σκεφτόμαστε αυτή τη στιγμή είναι το πρώτο παιχνίδι και τίποτα παραπέρα από αυτό”.

Σχετικά με την αναμέτρηση στο Κάουνας, ο Λάσο τόνισε: “Κάναμε ένα κακό παιχνίδι. Δεν είχαμε ενέργεια και τους δώσαμε τη δυνατότητα να μπούνε για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης και να την πάρουν στο τέλος. Πάντως, δεν ήταν κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι για εμάς”.

Σε ερώτηση αν ο Ολυμπιακός έχει αποδυναμωθεί φέτος μετά τις αποχωρήσεις των Χάινς, Άντιτς και Παπανικολάου, ο Λάσο απάντησε: “Νομίζω έχουν διατηρήσει πολύ καλά τις ισορροπίες. Ο Λοτζέσκι είναι ένας πολύ καλός παίκτης, με πολύ ταλέντο, σουτάρει καλά, τρέχει το γήπεδο, παίζει pick n’ roll. Οι Ντάνστον και Πέτγουεϊ είναι πολύ αθλητικοί και βοηθούν πολύ στις καταστάσεις pick n’ roll, επίσης. Παράλληλα, πέτυχαν σημαντικές νίκες στην Ευρωλίγκα και δείχνουν να βρίσκονται σε καλή κατάσταση”.

Όσο για το φαβορί, ξεκαθάρισε: “Είναι Πρωταθλητές Ευρώπης και αυτοί είναι το φαβορί. Αν πιστεύουμε ότι είμαστε το φαβορί, μπορεί να το πληρώσουμε. Πρόκειται για μια ομάδα που συμπεριφέρεται πολύ καλά στις κρίσιμες καταστάσεις μέσα στη σεζόν και αυτό πρέπει να το έχουμε υπόψη”.

Θα έχει το παιχνίδι της Τρίτης ομοιότητες με τον τελικό της Ευρωλίγκας; Ο τεχνικός της Ρεάλ τόνισε: “Ήταν ένα παιχνίδι αρκετά παράξενο, με ό, τι αυτό σημαίνει όταν μιλάμε για έναν τελικό Ευρωλίγκας. Πρόκειται για μια ομάδα που παίζει σκληρά και αυτό δεν αλλάζει. Προσπαθούν να σταματάνε συχνά τις επιθέσεις μας και παίζουν με πολλή ενέργεια. Όλα αυτά τα ξέρουμε και πρέπει να τα ξεπεράσουμε. Πρέπει να θυμόμαστε, επίσης, ότι τότε ήταν ένα παιχνίδι, ενώ τώρα έχουμε μια σειρά”.

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε τον Σπανούλη! Πώς θα τον σταματήσει, λοιπόν, ο Λάσο; “Αυτή είναι μια καλή ερώτηση”, τόνισε αρχικά δείχνοντας τον προβληματισμό του και συνέχισε: “Πρόκειται για έναν παίκτη πολύ ιδιαίτερο.  Δείτε το τελευταίο καλάθι που έβαλε κόντρα στον Γκιστ. Έπαιξε κακή άμυνα ο Γκιστ;  Όχι! Αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Φυσικά, λοιπόν, με ανησυχεί ο Σπανούλης, αλλά έχουμε στο νου μας και τους υπόλοιπους. Ο Σλούκας είναι ένας παίκτης που ξέρει πολύ μπάσκετ, ο Μάντζαρης δίνει στην ομάδα πολλή ενέργεια. Θα ήταν λάθος να σκεφτούμε πώς να σταματήσουμε τον Σπανούλη. Πρέπει να παίξουμε σαν ομάδα και να σκεφτούμε πώς θα κερδίσουμε τον Ολυμπιακό

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…