Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΤΣΣΚΑ – ΠΑΟ 77-51 (vid)

ΤΣΣΚΑ – ΠΑΟ 77-51 (vid)

curry moscow

curry-moscow

Όταν σκοράρει μόλις πενήντα ένα πόντους απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας σουτάροντας με 31% (18/58) εντός παιδιάς, τότε δεν μπορείς να ελπίζεις σε νίκη. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε τη συντριβή στη Ρωσία με 77-51 και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Μιλάνου αφού βρίσκεται με 0-2 πίσω στις νίκες.

Οι “πράσινοι” είχαν αντοχές μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο αφού στην τελευταία περίοδο ο Σόνι Ουίμς πήρε το όπλο του και μαζί “σκότωσε” το “τριφύλλι” που έβλεπε τη διαφορά να μεγαλώνει λεπτό με το λεπτό.

Η σειρά μεταφέρεται πλέον στο ΟΑΚΑ τη Δευτέρα του Πάσχα, με την ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη να έχει έναν και μόνο στόχο: να διατηρήσει αλώβητη την έδρα της και να επιστρέψει στη Μόσχα.

Εν αντιθέσει με το πρώτο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ έχοντας περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερη ευστοχία από την περιφέρεια. Τι κι αν είδε τον Δημήτρη Διαμαντίδη να αποχωρεί από το παρκέ λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά το τζάμπολ λόγω χτυπήματος που δέχθηκε στη μύτη;

Το “τριφύλλι” ήταν “ζεστό” και σ αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο ο Ρόκο Λένι Ούκιτς. Ο Κροάτης γκαρντ αποτέλεσε την κύρια επιθετική απειλή για τη ρωσική άμυνα αφού σκόραρε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Κάπως έτσι, οι “πράσινοι” είχαν το πάνω χέρι στο παιχνίδι μέχρι το 8ο λεπτό (15-17).

Από εκεί και μετά όμως μία ομάδα υπήρχε στο παρκέ: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας! Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα επέβαλλε πλήρως το ρυθμό της, προστάτεψε το καλάθι της και ευνοούμενη από την “πράσινη” απώλεια συγκέντρωσης βρήκε τον τρόπο να ξεφύγει στο σκορ.

Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο ακόμη ένα γεγονός. Ο Παναθηναϊκός έχασε εφτά συνεχόμενα τρίποντα (μετά τα τρία εύστοχα που είχε στην αρχή), αδυνατούσε να σκοράρει από το “ζωγραφιστό” και μένοντας χωρίς πόντο για περίπου έξι λεπτά, είδε τους Ρώσους να ξεμακραίνουν επικίνδυνα (35-19 στο 16’).

Με τη διαφορά να έχει ξεφύγει πλέον, το μόνο που κατάφερε το συγκρότημα του Φραγκίσκου Αλβέρτη στα εναπομείναντα τέσσερα λεπτά ήταν να μην επιτρέψει στους γηπεδούχους να “καθαρίσουν” το παιχνίδι διατηρώντας έτσι τις όποιες ελπίδες υπήρχαν για το “διπλό” (39-25 στο 20’).

Στις αρχές του δεύτερου μέρους ήταν η σειρά των Ρώσων να… χάσουν την οπτική επαφή με το αντίπαλο καλάθι. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα έμεινε χωρίς πόντο για περίπου πέντε λεπτά, αλλά ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να το εκμεταλλευτεί. Όσο καλός ήταν στην άμυνα, τόσο κακός ήταν στην επίθεση. Κι όχι τόσο λόγω κακών επιλογών όσο λόγω αστοχίας αφού τα ποσοστά των “πρασίνων” έπεφταν δραματικά καθώς περνούσε η ώρα.

Κάπως έτσι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας διατήρησε το διψήφιο προβάδισμα που είχε αποκτήσει από το δεύτερο δεκάλεπτο, έλεγξε τα ριμπάουντ και έχοντας αέρα έντεκα πόντων (50-39) μπήκε στην τελευταία περίοδο με τον αέρα του φαβορί.

Ένας αέρας που έγινε… άνεμος μόλις ο Σόνι Ουίμς άρχισε να “ζεσταίνεται”. Ο Αμερικανός φόργουορντ είδε το αντίπαλο καλάθι σα βαρέλι, σκόραρε κατά ριπάς και με συνεχόμενα δικά του σουτ μετέτρεψε τη νίκη της ΤΣΣΚΑ σε θρίαμβο.

Η διαφορά έφτασε κοντά στους τριάντα πόντους, με το τελικό +26 (77-51) της τελικής επικράτησης των Ρώσων να αποτυπώνει πλήρως την αγωνιστική καθίζηση των “πρασίνων” στο τελευταίο δεκάλεπτο. Εκεί όπου παραδόθηκαν άνευ όρων γνωρίζοντας μία από τις πιο βαριές ήττες της ιστορίας τους στην Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 39-25, 50-39, 77-51.
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Μεσίνα): Μίτσοφ 12 (3), Φριντζόν 7 (1), Τζάκσον 4, Πάργκο 2, Κρστιτς 10 (1), Ουίμς 23 (3), Ζοζούλιν, Βοροντσέβιτς 9 (1), Σουκόφτσοφ, Κάουν 2, Κριάπα 4 (11 ριμπ.,7 ασ.), Χάινς 4.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος 4 (1), Κάρι 2, Μπατίστ 2, Φώτσης 3 (1), Ούκιτς 15 (1), Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης, Γκιστ 6, Παππάς, Ματσιούλις 5 (1), Ράιτ 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 87-91 (vid)

Χειρότερα δεν μπορούσε να ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός. Υπάρχει ένας τρόπος να σταματήσεις τη …