Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΤΣΣΚΑ – Παναθηναϊκός 74-44 (vid)

ΤΣΣΚΑ – Παναθηναϊκός 74-44 (vid)

jackson cska pao

jackson-cska-pao

“Πνίγηκε” στη Μόσχα… Ο Παναθηναϊκός “εγκλωβίστηκε” στην άμυνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, γνώρισε τη συντριβή με 74-44 και αποκλείστηκε από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Οι “πράσινοι” δεν μπήκαν ποτέ στο πνεύμα του αγώνα και μοιραία δεν απέφυγαν την βαρύτερη ήττα στην ιστορία τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση η οποία συνοδεύτηκε από το χειρότερο επιθετικό ενεργητικό (μόλις 44 πόντοι) στην Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κακός στην επίθεση αφού όταν έχεις 15/46 (32%) στα δίποντα και 3/12 (25%) στα τρίποντα τότε δεν έχεις τύχη απέναντι σε έναν αντίπαλο τέτοιας ποιότητας. Το βασικό όμως πρόβλημα του συγκροτήματος του Φραγκίσκου Αλβέρτη ήταν ότι δεν είχε ενέργεια, κάτι που φάνηκε και στην άμυνα όπου από την αρχή δεν πίεζε όσο θα έπρεπε τους Μοσχοβίτες.

Οι παίκτες του Έτορε Μεσίνα έβρισκαν εύκολα τις πάσες προς τους ψηλούς τους και ειδικά προς τον Σάσα Καούν που ήταν ασταμάτητος (συνολικά είχε 18 πόντους και 9 ριμπάουντ). Από την άλλη ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν καλά κλεισμένος και ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ προβλέψιμος επιθετικά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Μετά από ένα νευρικό ξεκίνημα και από τις δύο ομάδες η ΤΣΣΚΑ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα πελώρια κορμιά των παικτών της, κάτι που κατάφερε αφού στην επίθεση ο Καούν έβαζε… μπελάδες στους “πράσινους”. Ο σέντερ των γηπεδούχων έστησε “πάρτι” κάτω από το καλάθι και με δικούς του πόντους οι Μοσχοβίτες προηγήθηκαν με 11-4, 3 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Με πέντε συνεχόμενους πόντους, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 11-9 στο 8’ ωστόσο η ΤΣΣΚΑ έκανε επιμέρους σκορ 7-1 για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 18-10. Το κακό για τους φιλοξενούμενους ήταν ότι έμπαινε στην επιθετική εξίσωση της ΤΣΣΚΑ και ο Μίλος Τεόντοσιτς.

Ο Σέρβος γκαρντ πέτυχε 5 σερί πόντους και ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (21-10) με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου. Η είσοδος στο παρκέ του Λουκά Μαυροκεφαλίδη έδωσε παιχνίδι στο… λόου ποστ για τους “πράσινους” και με σερί 8-0 ροκάνισαν τη διαφορά στους 3 πόντους (21-18) στο 13’.

Ωστόσο αυτή αποδείχθηκε η τελευταία “αναλαμπή” για τους φιλοξενούμενους καθώς ακολούθως το ματς ξέφυγε. Η ΤΣΣΚΑ έκανε επιμέρους σκορ 14-3 και εκτόξευσε τη διαφορά στους 14 πόντους (35-21) με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν φανερό ότι οι Μοσχοβίτες είχαν επιβάλλει το ρυθμό τους και η βραδιά θα εξελισσόταν σε “εφιάλτη” για τον Παναθηναϊκό.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να είναι πιεστικοί στην άμυνα και γρήγορα η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους (48-27) στο 26’. Το 54-33 της τρίτης περιόδου αποτύπωνε πλήρως την κυριαρχία της ΤΣΣΚΑ στο παρκέ. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Ρώσοι δεν “σήκωσαν” το… πόδι από το “γκάζι”, οι “πράσινοι” ήταν αργοί σε σκέψη και εκτέλεση με συνέπεια το τελικό 74-44.

Πέρα από τον Καούν, ο Βίκτορ Κριάπα είχε 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε μία ολοκληρωτική εμφάνιση για την ΤΣΣΚΑ που μοίρασε 18 ασίστ. Στον αντίποδα ο Τζέιμς Γκιστ με 11 πόντους διασώθηκε από τον Παναθηναϊκό που παρουσιάστηκε αρκετά κουρασμένος και με έλλειψη “φρεσκάδας”.

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 35-21, 54-33, 74-44.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 7 (1), Μίτσοφ 8 (2), Φριντζόν 9 (1), Τζάκσον 9, Κρίστιτς 5, Γουίμς 5 (5 ασισ.), Ζοζούλιν, Βοροντσέβιτς 3, Καούν 18 (9), Κριάπα 10 (1 τριπ., 6 ριμπ., 5 ασισ.), Χάινς.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος 5 (1), Κάρι 2, Μπατίστ, Φώτσης 3 (1), Ούκιτς 2, Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 8 (6 ριμπ.), Διαμαντίδης, Γκιστ 11 (1), Ματσιούλις 2, Ράιτ 3.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…