Κεντρική NBA Τους “κεραυνοβόλησαν”! (vid)
NBA

Τους “κεραυνοβόλησαν”! (vid)

durant thunder grizzlies

durant-thunder-grizzlies

Οι Θάντερ ήταν η μόνη ομάδα της εναρκτήριας ημέρας των πλέι οφ που υπερασπίστηκε την έδρα της και το έκανε με εμφατικό τρόπο.

Οι γηπεδούχοι ήταν πραγματικοί “Κεραυνοί” στο πρώτο ημίχρονο (56-34) “πνίγοντας” τους Γκρίζλις με την άμυνα τους και όντες εξαιρετικά εύστοχοι και αποτελεσματικοί στην επίθεση. Όμως, οι “Αρκούδες” δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και πραγματοποιώντας φανταστική τρίτη περίοδο μείωσαν στους 4 πόντους (69-65)!

Και κάπου εκεί ανέλαβε ο δράση ο Κέβιν Ντουράντ. Ο Νο1 υποψήφιος για το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου, έβαλε καθοριστικά καλάθια τελειώνοντας το ματς με 33 πόντους (10/18 διπ.-3/7 τρ.-4/6 βολές), 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ και μαζί με τον τρομερό Ράσελ Ουέστμπρουκ (23π.-10ρ.-5ασ.) έδωσαν το ροζ φύλλο στην Οκλαχόμα με 100-86. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Σερζ Ιμπάκα (17π.-9ρ.-4κοψ.) στον αμυντικό τομέα κυρίως.

Οι Γκρίζλις ήταν εντελώς αποδιοργανωμένοι στο πρώτο μέρος έχοντας κακές επιλογές στην επίθεση και χωρίς την άμυνα που μας έχουν συνηθίσει. Οι Μάικ Κόνλι (16π.-5ρ.-11ασ.) και Μαρκ Γκασόλ (16π.-6ρ.-4ασ.) ηγήθηκαν της μεγάλης αντεπίθεσης, η οποία όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο Κώστας Κουφός αγωνίστηκε για 5 λεπτά έχοντας 2 πόντους (2/2 βολές), 1 ριμπάουντ και 1 κόψιμο. Ο Νικ Καλάθης λόγω της τιμωρίας που του επιβλήθηκε για χρήση απαγορευμένων ουσιών (“Ντοπέ ο Καλάθης“) θα χάσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, όλα τα πλέι οφ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…