Κεντρική Διεθνή Τα… χρειάστηκε η Μπάμπεργκ

Τα… χρειάστηκε η Μπάμπεργκ

trier bamberg

trier-bamberg

Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά η Μπάμπεργκ επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα Γερμανίας, επικράτησε εκτός έδρας της Τρίερ με 69-63 στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής και ανέβηκε στο 25-5.

Οι πρωταθλητές τα… χρειάστηκαν καθώς “καθάρισαν” τη… μπουγάδα στο τελευταίο δεκάλεπτο απέναντι στους “αξιόμαχους” γηπεδούχους που έφεραν το ματς στην απόλυτη ισορροπία (48-48) με τη λήξη της τρίτης περιόδου. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τις λύσεις στο τέλος και με επιμέρους σκορ 21-15 κατέκτησαν το ροζ φύλλο έχοντας 23/40 (58%) στα δίποντα.

Ο Τζαμάρ Σμιθ με 18 πόντους και ο Ντ’ Ορ Φίσερ με 10 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Αντρέας Σέιφερθ είχε 15 πόντους και 6 ριμπάουντ για τους ηττημένους που έπεσαν στο 12-18.

Χαλαρά η Άλμπα

Την εικοστή δεύτερη φετινή της νίκη πανηγύρισε η Άλμπα Βερολίνου η οποία επιβλήθηκε εκτός έδρας της Μπραουνσβάιγκ με 69-54. Οι Βερολινέζοι ανέβασαν… στροφές από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά όπου κυριάρχησαν στο παρκέ και έφτασαν χαλαρά στο διπλό. Από την άλλη οι γηπεδούχοι προέβαλαν αντίσταση μόνο στην πρώτη περίοδο (20-16). Ο Ρέτζι Ρέντινγκ με 12 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ενώ ο Κάιλ Βίσερ (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ήταν ο καλύτερος παίκτης για τους ηττημένους.

Με σούπερ Γκραντ η Λούντβι

Στο 16-14 ανέβηκε η Λούντβιγκσμπουργκ η οποία έκαμψε την αντίσταση της Ουλμ εντός έδρας με 86-82 σε μία αναμέτρηση όπου οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοπορία στο σκορ σε όλη τη διάρκειά της. Μάλιστα η Λούντβι ήταν μπροστά με 47-37 με την ολοκλήρωση του πρώτου ημίχρονου. Στην επανάληψη δεν είχε πρόβλημα να συντηρήσει τη διαφορά έχοντας 11/26 (42%) στα τρίποντα. Ο Κίτον Γκραντ με 26 πόντους ήταν σούπερ για τους νικητές. Από την άλλη ο Κάμερον Λονγκ (18 πόντοι) και ο Τρεντ Πλάιστεντ (17 πόντοι, 9 ριμπάουντ) ξεχώρισαν από τους ηττημένους.

Διπλό πεντάδας για Άρτλαντ

Η Άρτλαντ έφυγε με το διπλό από την έδρα της Μπέιροϊτ (78-75) και παρέμεινε σε τροχιά πεντάδας αφού πέτυχε τη δέκατη ένατη φετινή της νίκη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 41-33 στο 20’ χάρη σε επιμέρους σκορ 21-12 που πραγματοποίησαν στο δεύτερο δεκάλεπτο και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν ποτέ μέχρι το φινάλε. Και αυτό γιατί ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη μέρα τον Άντονι Κινγκ ο οποίος τελείωσε το ματς με νταμπλ-νταμπλ (23 πόντοι, 11 ριμπάουντ). Από τους ηττημένους δεν έφτανε ο Κάιλ Γουίμς (34 πόντοι).

Στο “νήμα” η Χάγκεν

Η Χάγκεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και “λύγισε” τη Φρανκφούρτη με 66-63. Οι γηπεδούχοι πήραν το ροζ φύλλο στο “νήμα” αφού πρώτα κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στο γεγονός ότι έχασαν τη “μάχη” των ριμπάουντ (44 έναντι 36). Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έβαλαν δύσκολα στους αντιπάλους τους κυρίως στο πρώτο ημίχρονο όπου προηγούνταν με 37-33. Ο Ντέιβιντ Μπελ με 17 πόντους και ο Λάρι Γκόρντον με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν οι πρωταγωνιστές για τους νικητές. Στην αντίπερα όχθη ο Ρέιμον Γκάλογουεϊ πέτυχε 15 πόντους.

Εύκολα Μίτελντοϊτσερ, Ράστα

Χωρίς να συναντήσει κάποια αντίσταση η Μίτελντοϊτσερ συνέτριψε εκτός έδρας τη Βούρζμπουργκ με 89-73. Οι φιλοξενούμενοι εξασφάλισαν διψήφια διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο (26-15) και έφτασαν στην εύκολη νίκη έχοντας 14/32 (44%) στα τρίποντα και πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Πρώτο “βιολί” ήταν ο Μάικλ Κάφι με 21 πόντους ενώ από τους ηττημένους διασώθηκε ο Γκρέγκορι Τζέισον Μπόουν με 23 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Τέλος την έκτη της φετινή νίκη πανηγύρισε η Άρτλαντ η οποία δεν είχε πρόβλημα με αντίπαλο την Τούμπιγκεν εντός έδρας (106-99). Καθοριστικό αποδείχθηκε το τρίτο δεκάλεπτο όπου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 82-70. Έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές που είχαν 11/19 (58%) στα τρίποντα. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντιρκ Μάντριχ με 19 πόντους. Ο Τζόναθαν Ουάλας (37 πόντοι με 6/15 τρίποντα) ήταν εντυπωσιακός αλλά όχι αρκετός για τους ηττημένους.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής:
Βόννη – Όλντενμπουργκ 84-79 (16/4)
Βούρζμπουργκ – Μίτελντοϊτσερ 73-89
Μπραουνσβάιγκ – Άλμπα Βερολίνου 54-69
Χάγκεν – Φρανκφούρτη 66-63
Λούντβιγκσμπουργκ – Ουλμ 86-82
Μπέιροϊτ – Άρτλαντ 75-78
Τρίερ – Μπάμπεργκ 63-69
Ράστα – Τούμπιγκεν 106-99
Μπάγερν Μονάχου – Μπρεμερχάβεν (19/4).

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…