Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Τα “πρέπει” της νίκης

Τα “πρέπει” της νίκης

manolo alvertis

manolo-alvertis

Μία ημέρα πριν το μεγάλο ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την τελευταία αγωνιστική του Top 16, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος πήρε τον υπολογιστή του και κατέγραψε τις σκέψεις του για το ντέρμπι με τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Ο άμεσος συνεργάτης του Φραγκίσκου Αλβέρτη αναφέρθηκε στα όσα πρέπει να κάνει το “τριφύλλι” για να αποδράσει από το ΣΕΦ με τους δύο βαθμούς της νίκης στις αποσκευές του.

Αναλυτικά:

Καλησπέρα σε όλους,
Διανύουμε μια πολύ κρίσιμη καμπή της φετινής χρονιάς καθώς μπροστά μας έχουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, που είναι και το μοναδικό πράγμα το οποίο βρίσκεται στο μυαλό μας αυτή τη στιγμή.

Πρόκειται για έναν αγώνα με πολλές ιδιαιτερότητες για τον οποίο έχουμε προετοιμαστεί και συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε εντατικά καθώς στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις μας σε αυτόν τον “Μαραθώνιο” των 14ων αναμετρήσεων στο Top16 της Ευρωλίγκας.

Σε καμία περίπτωση δεν μας απασχολεί ακόμη ο αντίπαλός μας στα πλέι οφ. Εξάλλου, δεν εξαρτάται αποκλειστικά από το αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα το ποιον θα αντιμετωπίσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, δεδομένου πως υπάρχουν παιχνίδια και την Παρασκευή, όταν και θα ολοκληρωθεί η τελευταία αγωνιστική του Top16. Θα πάμε στο ΣΕΦ για να κάνουμε το παιχνίδι μας και την Παρασκευή το βράδυ θα μάθουμε τον επόμενό μας αντίπαλό μας για τους “8” της Ευρωλίγκας.

Η αλήθεια είναι πως με τον Ολυμπιακό γνωριζόμαστε αρκετά καλά καθώς έχουμε παίξει ήδη τέσσερις φορές μέσα στην τρέχουσα σεζόν. Είναι βέβαιο, όμως, πως πάντα σε τέτοιου είδους ματς υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην έκβασή τους.

Θεωρώ ότι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι σε αυτό το παιχνίδι θα είναι ο έλεγχος του ρυθμού. Από το ξεκίνημα του αγώνα θέλουμε να ελέγξουμε εμείς τον ρυθμό. Παράλληλα, είναι πολύ καθοριστικός και ο τομέας των ριμπάουντ, ώστε να μην δώσουμε την ευκαιρία στον αντίπαλό μας να κάνει δεύτερες επιθέσεις.

Σίγουρα, όμως, “κλειδί” για την έκβαση του αγώνα αλλά και για τη δική μας απόδοση θα είναι η άμυνα. Αποτελεί ένα κομμάτι του παιχνιδιού στο οποίο δίνουμε μεγάλη βάση. Θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στον τομέα της άμυνας ακολουθώντας πιστά το πλάνο που δουλεύουμε στις προπονήσεις.

Για εμάς είναι σημαντικό ότι το τελευταίο διάστημα, μετά τις επιστροφές των τραυματιών μας που μας έλειψαν πάρα πολύ, δουλεύουμε αρκετά καλά ανεβάζοντας ουσιαστικά την ποιότητα και την ένταση των προπονήσεων. Θέλουμε να είμαστε πρώτα απ’ όλα υγιείς πριν από αυτή την αναμέτρηση και εν συνεχεία απόλυτα συγκεντρωμένοι στο πλάνο που δουλεύουμε σκληρά κατά την προετοιμασία της.

Τα ξαναλέμε σύντομα,
Σωτήρης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…