Κεντρική Διεθνή Στο “νήμα” με ανατροπή

Στο “νήμα” με ανατροπή

mejia banvit galatasaray

mejia-banvit-galatasaray

Το “βιολί” της συνεχίζει η Μπάνβιτ στο πρωτάθλημα Τουρκίας αφού αν και τα… χρειάστηκε, εντέλει επικράτησε εκτός έδρας της Μερσίν με 77-75 στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής και έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 27-1.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν πίσω στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά κατάφερε να κατακτήσει το ροζ φύλλο στο “νήμα” χάρη σε μία εντυπωσιακή ανατροπή που πραγματοποίησε. Συγκεκριμένα οι φιλοξενούμενοι έχαναν με 60-53 στο 30’ ωστόσο με επιμέρους σκορ 24-15 στο τελευταίο δεκάλεπτο έφεραν… τούμπα το ματς και πήραν το διπλό παρά το γεγονός ότι είχαν 3/16 (18,7%) στα τρίποντα.

Ο Ερλ Ρόουλαντ με 22 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές ενώ ο Σάμι Μέχια πρόσθεσε 15 πόντους και 6 ριμπάουντ. Στον αντίποδα καλύτερος παίκτης για τους ηττημένους ήταν ο Αντουέιν Μπαρμπούρ ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με νταμπλ-νταμπλ (14 πόντοι, 11 ριμπάουντ).

Νέα ήττα για Ταπούτο

Την εικοστή φετινή της ήττα γνώρισε η Ολίν Εντιρνέ του Χρήστου Ταπούτου η οποία “λύγισε” εντός έδρας από την Κόνια Σελτσούκ με 93-87. Οι φιλοξενούμενοι πήραν… κεφάλι με 30-22 στο πρώτο δεκάλεπτο και παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων, “απέδρασαν” με το διπλό και πέτυχαν την ένατη νίκη τους. Ο Τόνι Ντε Βρίες (27 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και ο Ντέρικ Λο (20 πόντοι, 12 ασίστ) δημιούργησαν ένα εκρηκτικό δίδυμο για τους νικητές. Ο Ντάριους Ουάσινγκτον (23 πόντοι, 6 ριμπάουντ) δεν έφτανε για τους ηττημένους που είχαν 12/33 (36,3%) στα τρίποντα ενώ ο Ταπούτος πρόσθεσε 17 πόντους (7/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα) και 4 ριμπάουντ σε 33 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα.

Έμεινε τρίτη η Εφές

Με τον Κώστα Βασιλειάδη να βρίσκεται εκτός αποστολής η Αναντολού Εφές επιβλήθηκε εντός έδρας της Τουρκ Τέλεκομ με 82-66 και έμεινε τρίτη με ρεκόρ 21-7 σε απόσταση αναπνοής από τη δεύτερη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Το συγκρότημα του Βαγγέλη Αγγέλου δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο όπου βρέθηκε να χάνει με 25-17 ωστόσο στη συνέχεια βρήκε τις λύσεις, πέρασε μπροστά με 62-58 στο 30’ και συντήρησε τη διαφορά μέχρι το φινάλε. Ο Τσεντί Οσμάν και ο Μίλκο Μπιέλιτσα πέτυχαν από 16 πόντους έκαστος για τους γηπεδούχους. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μάνι Χάρις με 29 πόντους.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:
Μπεσίκτας – Τόφας 79-85 (25/4)
Ουσάκ Σπορτίφ – Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 68-87
Μερσίν – Μπάνβιτ 75-77
Αναντολού Εφές – Τουρκ Τέλεκομ 82-77
Ολίν Εντιρνέ – Κόνια Σελτσούκ 87-93
Τραμπζονσπόρ – Πίναρ Καρσίγιακα (27/4)
Άνκαρα – Γαλατασαραϊ (28/4)
Αλιάγκα Πέτκιμ – Γκαζιάντεπ (δεν έχει οριστεί).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Έκανε το 2/2 ο Βόβορας με τη Νεπτούνας

Έκανε το 2/2 ο Βόβορας με τη Νεπτούνας. Η Νεπτούνας έκανε το 2/2 με τον Γιώργο Βόβορα στον…