Κεντρική NBA Στα σχοινιά το Σικάγο (vid)
NBA

Στα σχοινιά το Σικάγο (vid)

beal wizards bulls

beal-wizards-bulls

Οι Πέισερς και οι Ράπτορς έφεραν στα ίσα τις σειρές νικώντας Χοκς και Νετς, αντίστοιχα, δίνοντας υποσχέσεις για ακόμα πιο συναρπαστικά παιχνίδια. Η μεγάλη έκπληξη ήρθε από το Σικάγο, εκεί όπου οι Ουίζαρντς επιβλήθηκαν ξανά των Μπουλς, έκαναν το 2-0 και βάζουν σοβαρή υποψηφιότητα να προχωρήσουν στην επόμενη φάση.

Τα αποτελέσματα:
Ιντιάνα Πέισερς – Ατλάντα Χοκς 101-85
Τορόντο Ράπτορς – Μπρούκλιν Νετς 100-95
Σικάγο Μπουλς – Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 99-101 (91-91 κ.α)

Επέστρεψαν δυναμικά οι Πέισερς

george-pacers-hawks

Οι Πέισερς χρειάζονταν τη νίκη εναντίον των Χοκς για να μπουν ξανά δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης καθώς αν έχαναν και με το 2-0 στην “πλάτη” τα πράγματα θα γινόντουσαν δύσκολα. Την χρειάζονταν όμως και για λόγους ψυχολογίας ώστε να ανέβει ξανά η αυτοπεποίθηση τους και να αποδείξουν ότι κατέκτησαν δίκαια την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας και δεν κατονομάζονται τυχαία ως το φαβορί για τους τελικούς της Ανατολής.

Με ηγέτη τον φανταστικό Πολ Τζορτζ (27π.-10ρ.-6ασ.-4κλ.) που σούταρε με τρομερά ποσοστά (4/9 διπ. ήτοι 44% και 5/7 τρ. ήτοι 71%) επιβλήθηκαν των “Γερακιών” με 101-85 και έφεραν στα ίσα τη σειρά, στοχεύοντας πλέον σε δικό τους μπρέικ μέσα στην Ατλάντα. Λουίς Σκόλα (20π.-7ρ.) και Τζορτζ Χιλ (15π.-4ρ.-2ασ.) πλαισίωσαν ιδανικά τον Τζορτζ. Από πλευράς Χοκς ξεχώρισαν οι Πολ Μίλσαπ (19π.-4ρ.) και Τζεφ Τιγκ (14π.-5ρ.-4ασ.).

Στο πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι και προηγούνταν με 4 πόντους (48-52). Στην επανάληψη, όμως, οι “Ινδιάνοι” ανέβασαν “στροφές”, “έσβησαν” τους Χοκς με την εκπληκτική άμυνα τους και στην επίθεση είχαν εξαιρετικές επιλογές όντες και αποτελεσματικοί.

“Καθρέφτη” του αγώνα αποτέλεσαν τα στατιστικά των δύο ομάδων. Οι Πέισερς σούταραν με 53% εντός παιδιάς και 47% στα τρίποντα ενώ τα “Γεράκια” με 39% και 35% αντίστοιχα ενώ χαώδης ήταν η διαφορά και στις ασίστ (25 έναντι 13).

Με τον ΝτεΡόζαν οδηγό

derozan-raptors-nets

Οι Ράπτορς ξεπέρασαν το άγχος του πρώτου αγώνα πλέι οφ και περισσότερο από όλους ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (30π.- 3ρ.-2ασ.). Απαλλαγμένος από την πίεση του παρθενικού του παιχνιδιού σε πλέι οφ, ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ σημείωσε 17 από τους 30 πόντους του, στην τελευταία περίοδο και οδήγησε τους “Πτερόσαυρους” στην επικράτηση με 100-95 σε βάρος των Νετς, έχοντας και τις σημαντικές βοήθειες των Αμίρ Τζόνσον (16π.-9ρ.), Γιόνας Βαλαντσιούνας (15π.-14ρ.) και Κάιλ Λάουρι (14π.-9ρ.-6ασ.).

Διακριθέντες από την ομάδα του Τζέισον Κιντ, ήταν οι Τζο Τζόνσον (18π.-3ρ.-2ασ.) και Ντερόν Ουίλιαμς (15π.-5ασ.).

Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν την πρωτοκαθεδρία στο σκορ καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και ακόμα και όταν επέστρεφαν στο παιχνίδι δυναμικά οι φιλοξενούμενοι, δεν έχαναν την ψυχραιμία τους απαντώντας αποτελεσματικά.

“Ζευγάρωσαν” τις νίκες οι Ουίζαρντς!

wall-wizards-bulls

Οι Ουίζαρντς επιβλήθηκαν των Μπουλς με 101-99 στην παράταση, ξανά στο Σικάγο, και πλέον βρίσκονται σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση για να προκριθούν στην επόμενη φάση και να πραγματοποιήσουν μεγάλη έκπληξη! Η φοβερή εμφάνιση του Μπράντλι Μπιλ (26π. με 4/7 τρ.-7ρ.-2ασ.), κυρίως στην τελευταία κρίσιμη περίοδο, και οι καθοριστικές συνεισφορές των Τζον Ουόλ (16π.-5ρ.-7ασ.-3κλ.) και Νενέ ( 17π.-7ρ.-3ασ.) έδωσαν στους “Μάγους” την υπερπολύτιμη νίκη.

Οι τρομερές εμφανίσεις των Ντι Τζέι Όγκουστιν (25π.-7ασ.), Γιόακιμ Νόα (20π.-12ρ.-3ασ.), ο οποίος αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός της χρονιάς και Ταζ Γκίμπσον (22π.-10ρ.) δεν στάθηκαν ικανές να ανακόψουν τους φιλοξενουμένους.

Οι Ουίζαρντς είχαν το προβάδισμα σε όλο το πρώτο ημίχρονο φτάνοντας ακόμα και το +17 (12-29), όμως οι Μπουλς στη συνέχεια ισορρόπησαν το παιχνίδι και μείωσαν στους 7 (49-56) πριν πάνε στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη συνέχισαν να ανεβάζουν την απόδοση τους, έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο +5 (75-70) και αύξησαν την “ψαλίδα” στο +10 (87-77), 7’ πριν το τέλος του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι όμως με μπροστάρη τον Μπιλ κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να στείλουν το ματς στην παράταση.

Εκεί παρά τις χρυσές ευκαιρίες που τους δόθηκαν και που επέτρεψαν οι Ουίζαρντς, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το σκηνικό χάνοντας και κρίσιμες βολές.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…