Κεντρική NBA Σασπένς και θέαμα! (vid)
NBA

Σασπένς και θέαμα! (vid)

bulls wizards

bulls-wizards

Ακόμα τρία μεγάλα παιχνίδια για τα πλέι οφ διεξήχθησαν χθες βράδυ, γεμάτα σασπένς και πολύ θέαμα. Οι Νετς νίκησαν τους Ράπτορς και πήραν προβάδισμα εκ νέου στη σειρά, οι Μπουλς επικράτησαν στην Ουάσινγκτον και μείωσαν σε 2-1, όπως και οι Ρόκετς που επιβλήθηκαν των Μπλέιζερς σε μια καθηλωτική αναμέτρηση, στο Πόρτλαντ.

Τα αποτελέσματα:
Μπρούκλιν Νετς – Τορόντο Ράπτορς 102-98
Ουάσινγκτον Ουίζαρντς – Σικάγο Μπουλς 97-100
Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς – Χιούστον Ρόκετς 116-121

Πήγαν να “αυτοκτονήσουν” οι Νετς

johnson-nets-raptors

Οι Νετς ήταν πολύ ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, “χτίζοντας” παροδικά σημαντικές διαφορές αλλά κόντεψαν να χάσουν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους εξαιτίας της χαλάρωσης στα τελευταία λεπτά και της μεγάλης αντεπίθεσης των Ράπτορς. Εν τέλει, όμως έκαναν το 2-1 επικρατώντας με 102-98.

Κορυφαίος ο Τζο Τζόνσον (29π.-2ασ.) με τους Ντερόν Ουίλιαμς (22π.-2ρ.-8ασ.) και Πολ Πιρς (18π.-5ρ.-2ασ.) άξιους συμπαραστάτες του. Μεγάλη εμφάνιση του ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (30π.-5ρ.-5ασ.), από πλευράς Ράπτορς, που όμως δεν ήταν αρκετή για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Ωραίος αλλά και μοιραίος ο Πάτρικ Πάτερσον (17π.-5ρ.).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην τέταρτη περίοδο με προβάδισμα 11 πόντων (77-66) το οποίο αύξησαν στους 15 (93-78), 5’ πριν την κόρνα της λήξης. Οι “Πτερόσαυροι“, όμως, με μπροστάρη τον ΝτεΡόζαν “εξαπέλυσαν” μεγάλη αντεπίθεση και κατάφεραν να μειώσουν στο καλάθι (98-96) και στα 19’’ από το τέλος, ο Πάτερσον πήγε στη γραμμή της “φιλανθρωπίας”. Έχασε και τις δύο βολές κάτι που δεν έκαναν οι Πιρς και Τζόνσον και η νίκη κατέληξε στους Νετς.

Με Ντανλίβι οδηγό

Dunleavy-bulls-wizards

Οι Μπουλς έχασαν και τα δύο πρώτα – εντός έδρας – παιχνίδια εναντίον των Ουίζαρντς και πήγαν στην Ουάσινγκτον με σκοπό να φερθούν αναλόγως στους Ουίζαρντς. Το πρώτο βήμα έγινε καθώς επιβλήθηκαν με 100-97 έχοντας έναν “διαστημικό” Μάικ Ντανλίβι (35π.-5ρ.-3ασ.) που “πυροβολούσε” ασταμάτητα από τα 7μ50 (8/10 τρίποντα!) και επωμίστηκε το μεγαλύτερο μέρος του επιθετικού φορτίου έχοντας και τις βοήθειες των Τζίμι Μπάτλερ (15π.-5ρ.-2ασ.) και Ντι Τζέι Όγκουστιν (13π.-2ρ.-7ασ.).

Εκ των Ουίζαρντς, ξεχώρισαν οι Μπράντλι Μπιλ (25π.-4ρ.-5ασ.) και Τζον Ουόλ (23π.-2ρ.-7ασ.) αλλά δεν είχαν τα απαραίτητα στηρίγματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αναπληρωματικοί των Μπουλς που χρησιμοποιήθηκαν (τρεις το σύνολο) είχαν αθροιστικά 26 πόντους ενώ οι των Μπουλς (τέσσερις συνολικά) είχαν μόλις 10.

Οι γηπεδούχοι είχαν ένα ισχνό προβάδισμα (51-48) στο ημίχρονο το οποίο εξανεμίστηκε στο δεύτερο γρήγορα και έγειρε στην πλευρά των “Ταύρων” στο τέλος της τρίτης περιόδου (69-72). Ο Ντανλίβι έκανε “πάρτι” πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και στην τελευταία περίοδο διατηρώντας το νικητήριο προβάδισμα για την ομάδα του.

Στα αξιοσημείωτα η αποβολή του Νενέ και η τεχνική ποινή στον Μπάτλερ για τον τσακωμό που είχαν στις αρχές του τελευταίου 12λεπτου.

Daniels for three!

howard-rockets-blazers

Ακόμα ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ανάμεσα σε Μπλέιζερς και Ρόκετς που κρίθηκε στην παράταση όπου χάρη στο τρίποντο του Τρόι Ντάνιελς (9π.-3ρ.) η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των Ρόκετς που πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στη σειρά. Μια σειρά που αναμφίβολα αποτελεί την πιο συναρπαστική όλων σε αυτόν τον πρώτο γύρο των πλέι οφ.

Οι Τζέιμς Χάρντεν (37π.-9ρ.-6ασ.) και Ντουάιτ Χάουαρντ (24π.-14ρ.) ηγήθηκαν της επικράτησης. Ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ (23π.-10ρ.) μετά τους 44.5 πόντους μέσο όρο στα δύο πρώτα παιχνίδια έπεσε στους 23, αλλά αποτέλεσε και πάλι μαζί με τους Νικολά Μπατούμ (26π.-9ρ.-5ασ.) και Ντάμιαν Λίλαρντ (30π.-6ρ.-6ασ.) τους στυλοβάτες των Μπλέιζερς.

Από δύο περίοδοι ανήκαν σε κάθε ομάδα, ενώ ειδικά στην τελευταία το παιχνίδια έγινε ροντέο με τις εναλλαγές στο προβάδισμα να είναι συνεχόμενες και η κανονική διάρκεια δεν ήταν αρκετή για να λύσουν τις διαφορές τους οι δύο ομάδες με τον Μπατούμ να στέλνει το ματς στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο οι δύο ομάδες εξακολουθούσαν να μην μπορούν να θέσουν γερές βάσεις για τη νίκη αλλά η τρίποντη βόμβα του Ντάνιελς 11’’ πριν το τέλος και οι εύστοχες βολές του Χάρντεν στο τέλος έκριναν την αναμέτρηση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανακοίνωσε την απόσυρσή του ο Μπλέικ Γκρίφιν

Τέλος στην καριέρα του βάζει ο Μπλέικ Γκρίφιν Ο Μπλέικ Γκρίφιν αποφάσισε να βάλει τέλος στ…