Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ρεάλ-ΟΣΦΠ 83-69 (vid)

Ρεάλ-ΟΣΦΠ 83-69 (vid)

bourousis real osfp

bourousis-real-osfp

Υπέκυψε στην ανωτερότητα…

Την ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη με 83-69, μένοντας εκτός φάιναλ φορ και πλέον δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης, με την ομάδα του Πειραιά να δείχνει να ξεμένει από δυνάμεις μετά την υπερπροσπάθεια στα παιχνίδια του ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ωστόσο, σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να απειλήσει τη Ρεάλ, η οποία διατηρούσε διαφορά τουλάχιστον έξι πόντων σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Γιουλ και Ρέγες έκαναν ρη μεγαλύτερη “ζημιά” στον Ολυμπιακό με 20 και 15 πόντους, αντίστοιχα, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα πάρα πολλά επιθετικά ριμπάουντ της ισπανικής ομάδας.

Οι 19 πόντοι του Σπανούλη δεν ήταν αρκετοί για να διεκδικήσει ο Ολυμπιακός τη νίκη, καθώς δεν βρέθηκε άλλος παίκτης να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην επίθεση στα σημεία που ο αρχηγός της ομάδας έμοιαζε εγκλωβισμένος. Σε κακή μέρα βρέθηκε ο MVP των δύο προηγούμενων ματς, Μπράιντ Ντάνστον.

Κάτι από ΣΕΦ θύμιζε η άμυνα του Ολυμπιακού στα πρώτα λεπτά, γεγονός που δεν άφησε τη Ρεάλ να επιβάλει τον δικό της ρυθμό και να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο. Ωστόσο, λάθη και χαμένα ριμπάουντ ήταν αυτά που δεν επέτρεψαν στους “ερυθρολεύκους” να εκμεταλλευτούν τα τρία τρίποντα που πέτυχαν στα πρώτα λεπτά και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 13-9.

Η είσοδος του Κόλινς έδωσε ακόμα περισσότερη ενέργεια στην ομάδα του Μπαρτζώκα, ωστόσο, ο Σπανούλης έμοιαζε εγκλωβισμένος από την άμυνα της Ρεάλ, υποπίπτοντας σε αρκετά λάθη, γεγονός που δεν επέτρεπε στον Ολυμπιακό να βρίσκει πόντους στην επίθεση. Έτσι, με πέντε σερί πόντους του Γιουλ, η ισπανική ομάδα κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο +6 (18-12).

Ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να βρει σωστές επιλογές στην επίθεση και χαρακτηριστικό είναι ότι οι δέκα από τις 14 επιθέσεις ήταν τρίποντα! Από την άλλη, ο Γιουλ είχε συνδεθεί για τα καλά με το καλάθι των “ερυθρολεύκων” και με τρίποντο έστειλε τη Ρεάλ στο +11 (23-12).

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να αντιδράσει (27-23), εκμεταλλευόμενος τις συνεργασίες των Σπανούλη-Σίμονς, ωστόσο, ένα ξέσπασμα του Σέρχι με δύο τρίποντα και ένα γκολ-φάουλ του Ρέγες ήταν αρκετά για να ξαναβάλουν τους Μαδριλένους στο +11. Η ροή της αναμέτρησης δεν έδειχνε να αλλάζει, με την τακτική της Ρεάλ να στέλνει τρίτο παίκτη για βοήθεια στα pick n’ roll του Σπανούλη, γεγονός που δημιουργούσε μπελάδες στη δημιουργία του Ολυμπιακού, ενώ η διαφορά πήγε και στους 13 (40-27).

Η είσοδος του Παπαπέτρου, όμως, ήταν ικανή να δώσει στους “ερυθρολεύκους” τη χαμένη ενέργεια στην άμυνα. Ο νεαρός φόργουορντ με εξαιρετικές άμυνες, σημαντικά ριμπάουντ και ένα τρίποντο έδωσε σπιρτάδα στον Ολυμπιακό και σε συνδυασμό με 4 σερί πόντους του Σπανούλη, η διαφορά μειώθηκε στου 6 (40-34) με τη λήξη του ημιχρόνου.

Οι εύκολες λύσεις στην επίθεση δεν ήρθαν ούτε με την έναρξη της δεύτερης περιόδου για τον Ολυμπιακό, σε ένα διάστημα που η Ρεάλ βρήκε λύσεις από το δίδυμο Μπουρούση-Μίροτιτς. Μάντζαρης και Πέτγουεϊ προσπάθησαν να ξεκολλήσουν την ομάδα τους με μακρινά σουτ, ωστόσο, οι γηπεδούχοι βρήκαν εύκολους πόντους με βολές και έφτασαν εκ νέου σε διψήφια διαφορά (56-46).

Πέτγουεϊ και Σίμονς έδωσαν λύσεις στον Ολυμπιακό, όμως, εύκολα φάουλ στα οποία υπέπεσαν οι “ερυθρόλευκοι” έδωσαν την ευκαιρία στους παίκτες της Ρεάλ να σημειώσουν πόντους από τη γραμμή των βολών, χάρη στους οποίους προηγήθηκαν με τη λήξη της περιόδου με 59-52.

Στην τέταρτη περίοδο, ο Ρούντι ανέλαβε δράση και με επτά σερί δικούς του πόντους, η Ρεάλ έτρεξε επιμέρους σκορ 7-2, φτάνοντας τη διαφορά στους 12 (66-54) 8’ πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Κάπου εκεί, οι “ερυθρόλευκοι” αδυνατούσαν να εκμεταλλευτούν τις πολύ καλές τους αμυντικές αντιδράσεις, χάνοντας τα αμυντικά ριμπάουντ και η Ρεάλ κρατούσε διαφορά ασφαλείας, καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιρναν τη μπάλα μόνο από το διχτάκι!

Στο σημείο αυτό, σημαντικό ρόλο έπαιξε η παρουσία του Ρέγες ο οποίος είναι ο μοναδικός ψηλός της Ρεάλ που μπορεί να διαβάσει και να εκμεταλλευτεί τις αλλαγές στα σκριν.

Ο Σπανούλης προσπαθούσε να διατηρήσει τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ, ωστόσο, δεδομένης της αδυναμίας της ομάδας του να ελέγξει τα ριμπάουντ, η Ρεάλ παρέμενε μπροστά στο σκορ με 12 πόντους διαφορά (74-62) 4’29’’ πριν τη λήξη. Η ομάδα του Πειραιά συνέχισε να μην βρίσκει σκορ και κάπως έτσι οι ελπίδες της για νίκη έσβησαν, με το τελικό 83-69 να δίνει στη Ρεάλ την πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 40-34, 59-52, 83-69.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Φερνάντες 15 (1), Ρέγες 15 (8 ριμπ.), Ντίες, Μίροτιτς 10, Ροντρίγκες 8 (2), Κάρολ, Ντάρντεν 6, Γιουλ 20 (4), Μπουρούσης 8, Σλότερ 1, Μεϊρί.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 9 (3), Ντάνστον 4, Σπανούλης 19 (2 τρ, 7 ασίστ, 7 λάθη), Παπαπέτρου 3 (3), Σλούκας 3, Κόλινς 3, Σίμονς 7, Πρίντεζης 4, Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 15 (3 τρ., 6 ριμπ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Χάνει το ματς με Βίρτους ο Μονέκε

Ο Τσίμα Μονέκε δεν θα αγωνιστεί κόντρα στη Βίρτους. Η Μπασκόνια και η Βίρτους θα διεκδικήσ…