Κεντρική Διεθνή “Περίπατος” για Μπάγερν

“Περίπατος” για Μπάγερν

rasta bayern

rasta-bayern

Όπως αναμενόταν η Μπάγερν Μονάχου μετέτρεψε σε “περίπατο” την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ράστα, συνέτριψε την “ουραγό” του βαθμολογικού πίνακα με 82-58 κα πέτυχε την εικοστή όγδοη φετινή της νίκη.

Οι “Βαυαροί” ήταν καταιγιστικοί και πολύ πιεστικοί στην άμυνα, οπότε δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 61-41 στο 30’ και με ηγέτη τον Νιχάντ Τζέντοβιτς (15 πόντοι) έφτασαν εύκολα στο ροζ φύλλο. Ο Χέικο Σαφάρτζικ πρόσθεσε 14 πόντους. Στον αντίποδα ο Ρίτσαρντ Ουίλιαμς σημείωσε 13 πόντους για τους ηττημένους.

“Καθάρισε” σε μία περίοδο

Η Άλμπα Βερολίνου δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες με αντίπαλο την Βούρζμπουργκ εντός έδρας (85-74) αφού “καθάρισε” τη… μπουγάδα ουσιαστικά σε μία περίοδο. Συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι έκαναν επιμέρους σκορ 29-14 στο τρίτο δεκάλεπτο, εκτόξευσαν τη διαφορά στους 16 πόντους (70-54) και παρέμειναν σε ρόλο… οδηγού μέχρι το τέλος.

Ο Γιαν-Χέντρικ Γιάγκλα (17 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ήταν “όλα τα λεφτά” για τους Βερολινέζους που διατηρήθηκαν σε απόσταση αναπνοής από τη δεύτερη Μπάμπεργκ. Από τους ηττημένους που έπεσαν στο 11-23 ο Μαρσέλους Σόμερβιλ και ο Ντομινίκ Γουέιτερς έβαλαν από 15 πόντους έκαστος.

Άνετα η Όλντενμπουργκ

Στο 24-9 ανέβηκε η Όλντενμπουργκ η οποία κέρδισε άνετα εντός έδρας την Τούμπιγκεν με 94-86. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, αύξησαν τη διαφορά στους 11 πόντους (79-68) στο 30’ και δεν είχαν ιδιαίτερες δυσκολίες στο να πάρουν το ροζ φύλλο. Ο Ρίκι Πάουλντινγκ με 19 πόντους ήταν ο πρωταγωνιστής για τους νικητές την ώρα που από τους φιλοξενούμενους που υποχώρησαν στο 9-24 πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντακουάν Κουκ με 15 πόντους.

Δύσκολα η Βόννη

Αν και τα… χρειάστηκε η Βόννη έκαμψε την αντίσταση της Μπραουνσβάιγκ εντός έδρας με 81-77 και πανηγύρισε την εικοστή πρώτη φετινή της νίκη. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοπορία σε όλο τον αγώνα, ωστόσο δεν μπορούσαν να αποκτήσουν μία διαφορά ασφαλείας που θα τους βοηθούσε να κερδίσουν πιο εύκολα. Αξίζει να τονιστεί ότι η Βόννη είχε μεγάλη “υπεροπλία” στα ριμπάουντ (36 έναντι 24) ενώ οι φιλοξενούμενοι ευστόχησαν σε 13 τρίποντα (13/23-57%). Ο Μπένας Βεϊκάλας με 19 πόντους ήταν το πρώτο “βιολί” για τους νικητές. Στην αντίπερα όχθη ο Αζάια Σουάν (24 πόντοι) δεν έφτανε για τους ηττημένους.

Στο “νήμα” η Ουλμ

Η Ουλμ εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και “λύγισε” την Άρτλαντ με 75-73. Η αναμέτρηση κρίθηκε στο “νήμα” με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να παίρνουν το ροζ φύλλο αφού κράτησαν τη διαφορά που απέκτησαν με τη λήξη της τρίτης περιόδου (55-50). Σημαντική ήταν η υπεροχή της Ουλμ στα ριμπάουντ (43 έναντι 35). Ο Ουίλ Κλάιμπουρν με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν ο ηγέτης για τους νικητές. Ο Αντόνιο Γκρέιβς με 18 πόντους “πάλεψε” για τους φιλοξενούμενους που υπέστησαν τη δέκατη τέταρτη φετινή τους ήττα.

Δέκατη τέταρτη νίκη για Φρανκφούρτη

Η Φρανκφούρτη “υπέταξε” εντός έδρας τη Μπρέμερχαβεν με 72-65 και πέτυχε τη δέκατη τέταρτη νίκη της στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν… στροφές στο δεύτερο ημίχρονο όπου με επιμέρους σκορ 33-26 ουσιαστικά εξασφάλισαν τη διαφορά της επικράτησής τους. Ο Κουάντεζ Ρόμπερτσον με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους νικητές. Από την άλλη ο Ντάριους Άνταμς τελείωσε το ματς με 23 πόντους.

Στο ρελαντί Λούντβι, Μπέιροϊτ

Με εκπληκτικό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο (επιμέρους σκορ 41-20) η Λούντβιγκσμπουργκ νίκησε εντός έδρας τη Χάγκεν με 90-71. Ο Κίτον Γκραντ με 20 πόντους ήταν σούπερ για τους γηπεδούχους ενώ από τους φιλοξενούμενους διασώθηκε ο Ντέιβιντ Μπελ με 15 πόντους. Τέλος παίζοντας στο ρελαντί η Μπέιροϊτ δεν είχε προβλήματα απέναντι στην Τρίερ εντός έδρας (80-61). Ο Κάιλ Γουίμς με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους γηπεδούχους που είχαν τα ηνία σε όλο το ματς. Από τους ηττημένους δεν ήταν αρκετός ο Ζερμέιν Άντερσον (14 πόντοι).

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής:
Μίτελντοϊτσερ – Μπάμπεργκ 71-82
Ουλμ – Άρτλαντ 75-73
Λούντβιγκσμπουργκ – Χάγκεν 90-71
Μπέιροϊτ – Τρίερ 80-61
Βόννη – Μπραουνσβάιγκ 81-77
Όλντενμπουργκ – Τούμπιγκεν 94-86
Φρανκφούρτη – Μπρεμερχάβεν 72-65
Άλμπα Βερολίνου – Βούρζμπουργκ 85-74
Ράστα – Μπάγερν Μονάχου 58-82.

Η Βαθμολογία (33η αγωνιστική): Μπάγερν Μονάχου 60 (Σε 32 αγώνες), Μπάμπεργκ 60, Άλμπα Βερολίνου 57 (Σε 32 αγώνες), Όλντενμπουργκ 57, Βόννη 54, Ουλμ 52, Άρτλαντ 52, Λούντβιγκσμπουργκ 51, Μίτελντοϊτσερ 49, Χάγκεν 48, Φρανκφούρτη 47, Τρίερ 45, Μπρεμερχάβεν 44, Μπέιροϊτ 44, Μπραουνσβάιγκ 44, Βούρζμπουργκ 43, Τούμπιγκεν 42, Ράστα 39.

Επόμενη αγωνιστική (34η, 1-4/5): Μπάμπεργκ – Βόννη, Μπρεμερχάβεν – Ράστα, Άρτλαντ – Μίτελντοϊτσερ, Όλντενμπουργκ – Λούντβιγκσμπουργκ, Τρίερ – Ουλμ, Τούμπιγκεν – Χάγκεν, Βούρζμπουργκ – Μπέιροϊτ, Μπάγερν Μονάχου – Άλμπα Βερολίνου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…