Κεντρική Basket League Αγώνες ΠΑΟ – Ρέθυμνο 76-61

ΠΑΟ – Ρέθυμνο 76-61

papas panathinaikos rethimno

papas-panathinaikos-rethimno

Με εμφανή σημάδια κούρασης (σωματικά και πνευματικά) και χωρίς πολλή φαντασία στο παιχνίδι του παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός στην αποψινή αναμέτρηση με το Ρέθυμνο. Παρόλ’ αυτά, το “τριφύλλι” πήρε τη νίκη (76-61) ολοκληρώνοντας με θετικό πρόσημο τις εντός έδρας υποχρεώσεις του για τη ρέγκιουλαρ σίζον της Basket League ΟΠΑΠ. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος σημείωσε 23 πόντους, ενώ από πλευράς Ρεθύμνου ο Κένι Γκάμπριελ πέτυχε 16.

Οι “πράσινοι” ξεκίνησαν αρκετά ορεξάτοι την αναμέτρηση αφού δεν άργησαν να προηγηθούν με διψήφιο προβάδισμα (17-6 στο 5ο λεπτό) έχοντας ως μπροστάρη τον Δημήτρη Διαμαντίδη που είχε σημειώσει εννιά γρήγορους πόντους. Η αλλαγή του αρχηγού όμως είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί ο ρυθμός και η αμυντική συνοχή.

Κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το Ρέθυμνο “τρέχοντας” σερί 14-0 στα επόμενα πέντε λεπτά (17-20), πριν ο Ζακ Ράιτ -με δύο εύστοχες βολές- ρίξει τη διαφορά στην ελάχιστη δυνατή τιμή της (19-20) στο τέλος του α’ δεκαλέπτου.

Ο ρυθμός που είχε αποκτήσει το παιχνίδι ευνοούσε σαφώς τους Κρητικούς, ειδικά από τη στιγμή που ο Γιάννης Σίνης αποτέλεσε τον “άσο στο μανίκι” του Γιώργου Καλαφατάκη. Η παρουσία του νεαρού φόργουορντ κοντά στα δύο καλάθια ήταν καταλυτική και κάπως έτσι το Ρέθυμνο διατηρήθηκε για αρκετή ώρα μπροστά στο σκορ (21-24 στο 13ο λεπτό).

Τα συνεχόμενα τρίποντα του Αντώνη Φώτση όμως σε συνδυασμό με τη “σπίθα” που έδωσε στην επίθεση ο Νίκος Παππάς ήταν αρκετά για να επαναφέρουν το “τριφύλλι” σε ρόλο οδηγού της αναμέτρησης, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με θετικό τρόπο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε αέρα έξι πόντων (38-32).

Δυνάμεις σε σώμα και πνεύμα για το σημερινό παιχνίδι δεν υπήρχαν στο “πράσινο” στρατόπεδο, κάτι που ήταν εμφανές ακόμη και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Εκεί όπου το Ρέθυμνο κυριάρχησε στο παρκέ και χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 14-2 μπόρεσε να ανακτήσει τα ηνία του αγώνα (46-42).

Η απάντηση από την αντίπερα όχθη όμως ήταν ο Στεφάν Λάσμε. Ο Γκαμπονέζος σέντερ πέτυχε συνεχόμενα καλάθια και μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη επανέφεραν την τάξη και μαζί τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με την ολοκλήρωση της γ’ περιόδου (56-52).

Η έλλειψη λύσεων από τον πάγκο και δυνάμεων από πλευράς Ρεθύμνου ήταν αυτή που ουσιαστικά έβαλε τέλος στις ελπίδες της ομάδας του Γιώργου Καλαφατάκη για το “διπλό”. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός πάτησε ελαφρώς το γκάζι και σταδιακά αύξανε το προβάδισμά του κατακτώντας μία ακόμη νίκη, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για τη ρέγκιουλαρ σίζον.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 38-32, 56-52, 76-61.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος 5, Κάρι 5, Φώτσης 12, Ούκιτς 2, Λάσμε 15, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 23, Γκιστ 4, Παππάς 4, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις, Ράιτ 2.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Καλαφατάκης): Χαρτ 3, Καλλινικίδης 4, Κουμπούρας 11, Καλαμπόκης 12, Κανονίδης, Σίνης 7, Εζιούκου 8, Ντρτσα, Γκάμπριελ 16.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…