Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΠΑΟ – Μάλαγα 69-60 (vid)

ΠΑΟ – Μάλαγα 69-60 (vid)

ukic malaga

ukic-malaga

Ραντεβού στους “8”!
Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του απόψε καθώς επιβλήθηκε της Ουνικάχα Μάλαγα με 69-60 πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Οι “πράσινοι” ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης κι αφού δεν “πληγώθηκαν” από τα λάθη τους (χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και αστοχία) στο πρώτο ημίχρονο ήταν αδύνατο να ηττηθούν. Από την πλευρά τους, οι Ισπανοί του Χοάν Πλάθα έδειξαν πως απλά… δεν μπορούσαν στο ΟΑΚΑ γνωρίζοντας (απολύτως φυσιολογικά) την ήττα – αποκλεισμό από τη συνέχεια της Ευρωλίγκα.

Η Ουνικάχα Μάλαγα ξεκίνησε το παιχνίδι με μεγαλύτερη διάθεση και ενέργεια στις δύο πλευρές του παρκέ, κάτι που αποτυπώθηκε αμέσως από τα ουκ ολίγα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε. Οι Ισπανοί ανανέωναν διαρκώς επιθέσεις, αλλά αυτό δεν σήμαινε απαραίτητα πως είχαν το πάνω χέρι στο παιχνίδι.

Κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός δεν “πληγώθηκε” από την ανεπάρκειά του στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού. Όταν μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έμειναν χωρίς εντός παιδιάς καλάθι για εννέα λεπτά (!), η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει στο σκορ.

Σκοράροντας ουκ ολίγα καλάθια από το “ζωγραφιστό” και με τον Ραμέλ Κάρι να προσθέτει το… αλατοπίπερο  από την περιφέρεια, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +11 (23-12) στο 12ο λεπτό.  Με τόσο καλή ψυχολογία που δεν μπορούσε να χαλάσει ούτε από το γεγονός πως ο Στεφάν Λάσμε φορτώθηκε με τρία φάουλ από τόσο νωρίς.

Ο Τζέισον Γκρέιντζερ έβαλε τέλος στην επιθετική ανομβρία των Ισπανών στο 13ο λεπτό (σ.σ.: τελευταίο τους καλάθι ήταν αυτό του Φραν Βάσκεζ στο 4ο λεπτό) και κάπως έτσι ξεκίνησε η προσπάθειά τους να μειώσουν τη διαφορά.

Κάτι που πέτυχαν προϊόντος του χρόνου, ειδικά από τη στιγμή που το “τριφύλλι” έχασε τον προσανατολισμό του αρχίζοντας να σουτάρει (χωρίς να βρίσκει στόχο) τρίποντα το ένα μετά το άλλο (28-23 στο 17′).

Εν τέλει, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει αέρα πέντε πόντων (33-28), σε ένα παιχνίδι που μέχρις εκείνο το σημείο χαρακτηρίστηκε από τις σημαντικές αυξομειώσεις στην απόδοση των δύο ομάδων καθώς επίσης από την αστοχία (23/62 οι δύο ομάδες) και την συντριπτική υπεροχή της Ουνικάχα Μάλαγα στα ριμπάουντ (26 έναντι 15).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Ισπανοί έδειξαν ικανοί να βάλουν πιο δύσκολα στο “τριφύλλι”, κυρίως γιατί ισοφάρισαν (37-37 στο 25′) αρχίζοντας να… αγχώνουν τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και τους παίκτες του.

Όσο γρήγορα όμως το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, εξίσου γρήγορα ο Παναθηναϊκός “πάτησε το γκάζι” και ξέφυγε στο σκορ. Το “τριφύλλι” ήταν καταιγιστικό στο β’ μισό του δεκαλέπτου, κυρίως γιατί ευστόχησε τέσσερις φορές από τη γραμμή του τριπόντου.

Έτσι, η διαφορά έφτασε ξανά σε διψήφια επίπεδα επιτρέποντας πλέον στους “πράσινους” να βάλουν ως στόχο την κάλυψη της διαφοράς στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων.

Με το γήπεδο να… γέρνει σημαντικά, η τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα αφού πλέον οι δύο ομάδες κοιτούσαν περισσότερο την τελική διαφορά που θα έπαιρνε το παιχνίδι.

Ειδικά από τη στιγμή που το προβάδισμα του Παναθηναϊκού έφτασε στο +18 (65-47) στο 35ο λεπτό, άπαντες είχαν στο μυαλό τους το πόσο θα λήξει το παιχνίδι. Η επιπολαιότητα των “πρασίνων” όμως στα εναπομείναντα λεπτά δεν τους επέτρεψε να καλύψει τη διαφορά των δεκαέξι πόντων, με την οποία ηττήθηκαν στον α’ γύρο.

Το τελικό 69-60 όμως σήμανε την πρόκριση του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα, αφού την ίδια ώρα η Φενέρμπαχτσε διασυρόταν από τη Λαμποράλ Κούτσα στην Ισπανία.

Τα δεκάλεπτα: 19-12, 33-28, 55-41, 69-60.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος 8 (1), Κάρι 8 (2), Μπατίστ 3, Φώτσης 4 (1), Ούκιτς 7, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 3 (1), Διαμαντίδης 13 (2), Γκιστ 6, Ματσιούλις 5 (1), Ράιτ 2.
ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ (Πλάθα): Σαμπόνις 7, Ουρτασούν 3, Κάλογουεϊ, Σουάρεθ 7 (1), Γκρέιντζερ 8, Βάσκεζ 8, Τούλσον 6 (2), Κουζμίνσκας 2, Ντράγκιτς 6, Κάνερ – Μέντλεϊ 1, Στίματς 12.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μακάμπι – Βαλένθια 95-80 (vid)

Παραμένει ζωντανή η Μακάμπι Τελ Αβιβ. Σπουδαία νίκη για την Μακάμπι Τελ Αβιβ.… νίκησ…