Παίζει και ο…

spanoulis sloukas pao sef

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

kogasΟ… χθεσινός αγώνας ήταν “περιορισμένου ενδιαφέροντος“, όσο αδόκιμος κι αν είναι ο όρος, όταν αναφερόμαστε σε ντέρμπιαιωνίων“. Έτσι κι αλλιώς, ακόμα και τώρα, άλλοι ορίζουν την τύχη των πλέι οφ και τη σειρά κατάταξης των ομάδων (βλέπε Ρεάλ), αφήστε που ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά τί είναι καλύτερο, να βρεις απέναντί σου την ομάδα από τη Μαδρίτη, ή την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Υπάρχει, όμως, ένα νέο στοιχείο, το οποίο έχει τρομερό ενδιαφέρον…

Σε αυτούς τους αγώνες παίζει και ο… Βασίλης Σπανούλης. Για 39 λεπτά ήταν το “φάντασμα“, που είχαμε συνηθίσει, από τότε που ο Παναθηναϊκός (του Αργύρη Πεδουλάκη)… “πείραξε” το μυαλό του. Ήμασταν έτοιμοι να καταγράψουμε άλλη μια αποτυχημένη βραδιά, όταν ο φυσικός ηγέτης του Ολυμπιακούμίλησε“.

Με πέντε δικούς του πόντους, ανάμεσά τους και το σουτ που έκρινε την αναμέτρηση, οι “ερυθρόλευκοι” κατέκτησαν μια νίκη περιορισμένης αξίας, αλλά νίκη επί του “αιωνίου” αντιπάλου. Κι αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε απ’ όσα είδαμε στο ΣΕΦ (όχι πολλά, όχι σπουδαία).

Ο Σπανούλης ήταν εμφανές πως είχε γεμίσει άγχος από το “δέσιμο” των αντιπάλων. Τα όρια ανάμεσα στην πολύ καλή άμυνα και την πολύ κακή βραδιά κάποιου, είναι πάντα δυσδιάκριτα. Βέβαιον είναι πως ο Λαρισαίος διεθνής κουβαλούσε μέσα του την πενιχρή συνεισφορά του στα ματς, που “ζει για να παίζει“, όπως κάθε μεγάλος παίκτης.

Ένα άστοχο, από ένα εύστοχο σουτ, καθορίζουν καριέρες, επιτυχίες, διαδρομές. Όχι δεν ήταν καλός χθες ο Σπανούλης, το αντίθετο, αλλά πήρε ένα παιχνίδι κι αυτό ίσως είναι το χειρότερο μαντάτο για τους “πράσινους“, αφού αυτό το ξέσπασμα (φάνηκε και από τον τρόπο που το πανηγύρισε), ενδέχεται να σηματοδοτήσει τηνεπιστροφήτου, ενόψει των τελικών του ελληνικού πρωταθλήματος.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, κανείς δεν μπορεί να στοιχηματίσει για την επόμενη εμφάνιση του Kill Bill στα μεταξύ των δύο “αιωνίων” παιχνίδια, όμως η ψυχολογία είναι μεταβλητό μέγεθος, ακόμα και στους κορυφαίους των παικτών. Όπως και να ‘χει, έχουμε μια… νέα πραγματικότητα, την οποία πρέπει να συνεκτιμήσουμε και να υπολογίσουμε για την επόμενη μέρα.

Κατά τα άλλα, η συνάντηση λίγα έχει να μας προσφέρει. Κι αυτό γιατί τα χέρια ήταν… ελαφρύτερα απ’ ότι θα είναι στα επόμενα ραντεβού των δύο, παρότι η αστοχία στις βολές δεν επιβεβαιώνει το προφανές.

kogas@ebasket.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Βαγγέλη Λιόλιο, βόλεϊ βλέπεις;

Να βλέπεις το βόλεϊ (γυναικών) και να κλαις. Ολοκληρώθηκε χθες το φάιναλ-4 τού κυπέλλου βό…