Κεντρική NBA Νίκες με κοινό παρονομαστή (vid)
NBA

Νίκες με κοινό παρονομαστή (vid)

allen grizzlies thunder

allen-grizzlies-thunder

Τρία εκπληκτικά παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ στο ΝΒΑ για τα πλέι οφ όπου οι Χοκς νίκησαν τους Πέισερς, όπως και οι Γκρίζλις τους Θάντερ στην παράταση υπερασπιζόμενοι την έδρα τους ενώ οι Κλίπερς “άλωσαν” την Όρακλ Αρίνα επαναφέροντας την τάξη όσον αφορά το πλεονέκτημα έδρας εναντίον των Ουόριορς. Κοινό σημείο αναφοράς όλων των αναμετρήσεων; Το γεγονός πως και οι τρεις νικητές σημείωσαν από 98 πόντους!

Τα αποτελέσματα:
Ατλάντα Χοκς – Ιντιάνα Πέισερς 98-85
Μέμφις Γκρίζλις – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 98-95
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς – Λος Άντζελες Κλίπερς 96-98

Μπορούν την έκπληξη οι Χοκς (;)

hawks-pacers

Οι Χοκς ήταν εξαιρετικοί σε άμυνα και επίθεση, επιβλήθηκαν πλήρως στο δεύτερο ημίχρονο και με ηγέτη τον Τζεφ Τιγκ (22π.-2ρ.-10ασ.), επικράτησαν των Πέισερς με 98-85 κάνοντας το 2-1 στη σειρά. Καθοριστικά τρίποντα από τον Κάιλ Κόρβερ (20π. με 4/7 τρ.-6ρ.), ενώ σημαντικό στήριγμα αποτέλεσε και ο ΝτεΜάρ Κάρολ (18π.-4ρ.-2ασ.).

Κατώτεροι των περιστάσεων για ακόμα μια φορά οι “Ινδιάνοι“, προεξάρχοντος του Ρόι Χίμπερτ (4π.-2ρ.) ο οποίος είναι απογοητευτικός τους τελευταίος δύο μήνες, ενώ δεν βοήθησε ούτε ο Πολ Τζορτζ (12π.-14ρ.). Λανς Στέφενσον (21π.-13ρ.-4ασ.) και Λουίς Σκόλα (17π.-3ρ.) προσπάθησαν να κρατήσουν τα προσχήματα.

Μετά από ένα ανταγωνιστικό και κλειστό πρώτο ημίχρονο (39-38), τα “Γεράκια” απογειώθηκαν στην επανάληψη, επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους και δεν “ξανακοίταξαν” πίσω.

Προβάδισμα οι Γκρίζλις

conley-grizzlies-thunder

Οι Γκρίζλις έλυσαν τις “διαφορές” τους με τους Θάντερ στην παράταση για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και ήταν ξανά αυτοί που έφυγαν από το γήπεδο θριαμβευτές (98-95)! Οι “Αρκούδες” είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων εκ των οποίων κορυφαίοι ήταν οι Μάικ Κόνλι (20π.-5ρ.-3ασ.), Ζακ Ράντολφ (16π.-10ρ.-6ασ.) και Τόνι Άλεν (16π.-9ρ.-3ασ.). Ο Κώστας Κουφός πάτησε παρκέ για 17 λεπτά, προσφέροντας 6 πόντους (3/6 διπ.), 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο.

Εκ των “Κεραυνών“, το “κουπί” τράβηξαν για ακόμα μια φορά οι Κέβιν Ντουράντ (30π.-9ρ.-3ασ.), ο οποίος είχε 0/8 τρίποντα (!), και Ράσελ Ουέστμπρουκ (30π.-13ρ.-2ασ.) που δεν άντεξαν μέχρι τέλους να παλεύουν μόνοι τους.

Οι Γκρίζλις είχαν την πρωτοκαθεδρία στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και βρίσκονταν μπροστά με 10 πόντους (71-61) στο τέλος της τρίτης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι όμως ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους στο τελευταίο 12λεπτο, έτρεξαν επιμέρους σκορ 24-14 και οδήγησαν το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο . Μάλιστα χρειάστηκαν για ακόμα μια φορά ένα τετράποντο το οποίο έφερε εις πέρας ο Ουέστμπρουκ αυτή τη φορά που διαμόρφωσε το σκορ της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού (85-85).

Οι “Αρκούδες” ήταν αποτελεσματικότερες, ο Ουέστμπρουκ έχασε κρίσιμες βολές και κάπως έτσι κρίθηκε ο αγώνας.

Ανέκτησαν το πλεονέκτημα οι Κλίπερς

griffin-oneal

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που πήρε “φωτιά” τα τελευταία 5 λεπτά, οι Κλίπερς επιβλήθηκαν των Ουόριορς με 98-96 και εκτός του ότι απέκτησαν προβάδισμα στη σειρά (2-1), ανέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας.

Μεγάλο παιχνίδι από τον Μπλέικ Γκρίφιν (32π.-8ρ.-3ασ.) που σούταρε με τρομερά ποσοστά από κοντινή και μέση απόσταση (15/24 δίποντα ήτοι 63%), ο ΝτεΆντρε Τζόρνταν (14π.-22ρ.) κυριάρχησε στο ζωγραφιστό κατεβάζοντας κάτι λιγότερα από τα μισά ριμπάουντ όλης της ομάδας και ο Κρις Πολ (15π.-10ασ.) ενορχήστρωνε τις επιθέσεις ιδανικά, με τους Κλίπερς να κάνουν πάρτι μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου όταν και προηγήθηκαν με 18 πόντους (47-65).

Οι Ουόριορς σούταραν με τραγικά ποσοστά από τα 7μ50 (6/31 ήτοι 19%) μέχρι το 41ο λεπτό. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν 2/24 τρίποντα και σούταραν άλλα 7 μέχρι το τέλος του αγώνα αστοχώντας μόνο σε ένα, που ήταν και το καθοριστικότερο.

Η αντεπίθεση ξεκίνησε με τον Στέφεν Κάρι να ευστοχεί στο πρώτο του καλάθι πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και έγινε πανζουρλισμός στις εξέδρες. Ο Κλέι Τόμπσον ακολούθησε μειώνοντας στους 3 (84-87) με τον Κάρι να βάζει ακόμα δύο μεγάλα τρίποντα, αφού προηγήθηκε ένα σερί 7-0 των φιλοξενουμένων, και να μικραίνει την ψαλίδα στους 2 πόντους (96-98) το οποίο όμως ήταν και το τελικό αποτέλεσμα καθώς ο ηγέτης των “Πολεμιστών” αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε 4’’ πριν την κόρνα της λήξης (με υποψία φάουλ από τον Πολ).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…