Κεντρική NBA Μάχες επί μαχών (vid)
NBA

Μάχες επί μαχών (vid)

blair mavs spurs

blair-mavs-spurs

Στα τρία χθεσινοβραδινά παιχνίδια των πλέι οφ, οι Χιτ έκαναν το καθήκον τους απέναντι στους Μπόμπκατς αν και τα βρήκαν λίγο “σκούρα”, οι Μάβερικς κατόρθωσαν να σπάσουν την έδρα των Σπερς πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση ενώ, οι Μπλέιζερς έχουν βαλθεί να τους τρελάνουν όλους σημειώνοντας και δεύτερη νίκη μέσα στο Χιούστον!

Τα αποτελέσματα:
Μαϊάμ Χιτ – Σάρλοτ Μπόμπκατς 101-97
Σαν Αντόνιο Σπερς – Ντάλας Μάβερικς 92-113
Χιούστον Ρόκετς – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 105-112

Τα χρειάστηκαν οι Χιτ

james-heat-bobcats

Οι Χιτ πήραν τη δεύτερη νίκη τους στη σειρά με τους Μπόμπκατς, επικρατώντας με 101-97 αν και δυσκολεύτηκαν αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (32π.-6ρ.-8ασ.-4κλ.) ήταν για ακόμα μια φορά επιβλητικός αποτελώντας το “Α” και το “Ω” των πρωταθλητών, ο Κρις Μπος (20π.-5ρ.-2κοψ.) ανέβασε αισθητά την απόδοση του ενώ ο Ντουέιν Ουέιντ (15π.-6ρ.-2ασ.) με το κλέψιμο που έκανε 3’’ πριν το τέλος έκρινε την αναμέτρηση.

Από πλευράς Μπόμπκατς, ο Αλ Τζέφερσον (18π.-13ρ.) ήταν απλά ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ καθώς έβγαλε όλο το ματς (αγωνίστηκε 40 λεπτά) με πρόβλημα στο αριστερό του πέλμα, κουτσαίνοντας και έχοντας περιορισμένη κινητικότητα αλλά ήταν από τους κορυφαίος μαζί με τους Μάικλ Κιντ-Γκίλκριστ (22π.-10ρ.-2ασ.) και Κέμπα Ουόκερ (16π.-3ρ.-8ασ.).

Οι Χιτ είχαν χτίσει διαφορά δέκα πόντων (29-19) από την πρώτη περίοδο, την οποία διατήρησαν μέχρι το ημίχρονο (57-47). Στο δεύτερο μέρος οι “Αγριόγατες” επέστρεψαν και κατόρθωσαν να μειώσουν στον πόντο (98-97) 11’’ πριν το τέλος, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι περισσότερο.

Έκαναν το μπρέικ οι Μαβς!

marion-mavericks-spurs

Οι Μάβερικς έχασαν μέσα από τα χέρια τους το μπρέικ στον πρώτο αγώνα με τους Σπερς, όμως χθες ήταν καταιγιστικοί, τους διέλυσαν με 113-92 και επιστρέφουν στο Ντάλας με το 1-1 στις αποσκευές τους. Σον Μάριον (20π.-5ρ.-3κλ.) και Ντέβιν Χάρις (18π.-4ρ.-5ασ.) ήταν οι διακριθέντες των εξαιρετικών γενικά Μαβς.

Εκ των Σπερς, ο Μάνου Τζινόμπιλι (27π.-2ρ.-4ασ.) αγωνίστηκε μόλις 23 λεπτά αλλά έκανε τεράστιο παιχνίδι, θυμίζοντας τον παλιό καλό του εαυτό όμως ήταν απελπιστικά μόνος. Η ειδοποιός διαφορά των δύο ομάδων στη χθεσινή αναμέτρηση, εκτός των άλλων, ήταν η χαώδης διαφορά στα λάθη που κόστισαν όσο οτιδήποτε άλλο τη νίκη στα “σπιρούνια“. Συγκεκριμένα είχαν 22 (!) έναν μόλις 7 (!) των αντιπάλων τους.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν εξ αρχής την πρωτοκαθεδρία στο σκορ και “έχτισαν” σταδιακά την μεγάλη διαφορά χωρίς να αφήσουν περιθώρια στην ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς, ο οποίος βραβεύτηκε για την ανάδειξη του σε κορυφαίο κόουτς της χρονιάς.

Δεύτερο “διπλό” οι Μπλέιζερς!

aldridge-blazers-rockets

Με τον ΛαΜάρκους Όλντριτζ (43π.-8ρ.-3κοψ.) να πραγματοποιεί ακόμα μια μεγαλειώδη εμφάνιση, οι Μπλέιζερς επιβλήθηκαν των Ρόκετς με 112-105, έκαναν το 2-0 και θέλουν να τελειώσουν τη δουλειά μια και καλή υποδεχόμενοι τους αντιπάλους τους στο Πόρτλαντ. Ο Ντάμιαν Λίλαρντ (18π.-8ρ.-11ασ.) είχε επίσης επιβλητική εμφάνιση.

Από τις “Ρουκέτες“, μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Ντουάιτ Χάουαρντ (32π.-14ρ.-4κοψ.), ο Τζέιμς Χάρντεν (18π.-3ρ.-4ασ.) “στρόφαρε” προς το τέλος αλλά αμφότεροι ήταν λίγοι μπροστά στον πάουερ φόργουορντ των φιλοξενουμένων.

Μετά το αρχικό προβάδισμα των γηπεδούχων (31-23), oι Μπλέιζερς ισορρόπησαν την κατάσταση και διατήρησαν το προβάδισμα σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια. Με τον Όλντριτζ να κάνει ότι θέλει την άμυνα των Ρόκετς είτε κόντα στο καλάθι είτε σουτάροντας από μέση απόσταση και με εξαίρεση τον Χάουαρντ, ίσως, κανείς εκ των αντιπάλων ψηλών δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…