Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Κοιτάμε παρακάτω”

“Κοιτάμε παρακάτω”

alvertis mavrokefalidis

alvertis-mavrokefalidis

Η αγωνιστική και ψυχολογική φθορά από τη μακρά σειρά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν λογικό να επηρεάσει τον Παναθηναϊκό στο πρώτο εν Ελλάδι παιχνίδι του μετά το τέλος των πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Το “τριφύλλι” δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του Ρεθύμνου στο ΟΑΚΑ και αυτό είχε σαφή εξήγηση.

Παρόλ’ αυτά, ο Αντώνης Φώτσης δεν έψαξε για δικαιολογίες αφού στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση τόνισε: Στο αποψινό παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Στο τέλος πήραμε μια διαφορά που δεν δείχνει την πραγματική εικόνα του αγώνα. Το Ρέθυμνο έχει καλή ομάδα. Ελπίζω αυτό να μας γίνει μάθημα γιατί όσο περνάει ο καιρός θα δυσκολεύουν τα πράγματα. Πρέπει να βελτιωνόμαστε μέσα από κάθε παιχνίδι”, ενώ κατέληξε απαντώντας σε ερώτηση για το αποτέλεσμα των πλέι οφ της Ευρωλίγκα:

Κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος επειδή έχασε. Δεν έχει σημασία το ότι ήμασταν κοντά, αλλά το ότι δεν πήγαμε στο Φάιναλ Φορ. Πρέπει να βρεθεί η δύναμη για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα”.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης που έσπευσε να απαντήσει στην ίδια ερώτηση: “Αν έκανες την ίδια ερώτηση μία μέρα πριν το τελευταίο παιχνίδι, η γεύση θα ήταν εντελώς διαφορετική. Τα παιδιά έκαναν μία υπερπροσπάθεια να ανατρέψουν το 2-0 και να πάνε τη σειρά πάλι στη Μόσχα. Εκεί αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Έτσι όμως είναι ο αθλητισμός. Οφείλεις να αφήνεις κάποια πράγματα πίσω και να συνεχίζεις.

Ξέραμε ότι μετά από μία μεγάλη ήττα και συνεχόμενα ματς στην Ευρωλίγκα, το πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο. Το σημαντικό είναι ότι δείξαμε χαρακτήρα. Δεν υπάρχει περιθώριο ούτε δευτερόλεπτο να στέκεσαι, πρέπει να βελτιώνεσαι διαρκώς και να συνεχίζεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής του “τριφυλλιού” για να συνεχίσει:

“Κρατάμε κάποια πράγματα, αλλά όταν χάνεις με τέτοια διαφορά απογοητεύεσαι προς στιγμήν. Μην ξεχνάμε ότι χάσαμε το πρώτο ματς σε κάποιες λεπτομέρειες. Κοιτάμε τι κάναμε, διορθωνόμαστε και πάμε παρακάτω. Δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή. Απλά συνεχίζουμε. Εκεί είναι το σημαντικό σημείο. Να κρατήσουμε την αυτοπεποίθησή μας”, ενώ κατέληξε απαντώντας σε ερώτηση για το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα των Μπράμος και Κάρι: “Κάθε προπονητής απασχολείται από ένα ντεφορμάρισμα των παικτών του, ειδικά αν πρόκειται για τους σουτέρ του. Δεν τρέχει κάτι. Κοιτάμε παρακάτω και συνεχίζουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Γκριγκόνις: «Πρέπει να νικήσουμε τρεις φορές»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ο Μάριους Γκριγκόνις. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Μακά…