Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Ιδανικό μέρος για μένα”

“Ιδανικό μέρος για μένα”

tomic efes barcelona

tomic-efes-barcelona

Ο Άντε Τόμιτς βρίσκεται σε “δαιμονιώδη” φόρμα το τελευταίο δίμηνο και οδηγεί τη Μπαρτσελόνα από νίκη σε νίκη ενώ ο ίδιος αναδείχθηκε MVP της Ευρωλίγκα τόσο για τον μήνα Φεβρουάριο όσο και για τον Μάρτιο.

Ο Κροάτης σέντερ παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο αήττητο που διατηρούν οι Καταλανοί στο TOP-16, μίλησε για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν σκέφτεται ακόμα την προημιτελική φάση.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Άντε Τόμιτς:

Για το πώς αισθάνεται που αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης για δεύτερο συνεχόμενο μήνα: “Πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα ειδικά από την στιγμή που συνέβη για δύο σερί μήνες. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτό, είναι κάτι το εξαιρετικό τόσο για μένα όσο και για τη Μπαρτσελόνα. Είναι απίστευτο”.

Για το αήττητο της Μπαρτσελόνα στην δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα: “Είμαστε όλοι υγιείς και παίζουμε καλά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Είναι σημαντικό να έχεις 10-12 παίκτες που να μπορούν ανά πάσα στιγμή να παίξουν και να βοηθήσουν την ομάδα, εμείς τώρα έχουμε 14. Παίζουμε πολύ καλά ως ομάδα και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι”.

Για τον αυριανό αγώνα (2/4) με την Αρμάνι στο Μιλάνο: “Θα είναι κάτι το υπέροχο. Θα πάρουμε μία αίσθηση του γηπέδου και θα παίξουμε απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο. Πρώτα από όλα ελπίζω να επιστρέψουμε στο ίδιο γήπεδο για το final four. Πριν από αυτό έχουμε τα πλέι οφ και ακόμα δεν ξέρουμε ποιον θα αντιμετωπίσουμε στα προημιτελικά. Θα δούμε, πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, αλλά ελπίζω να επιστρέψουμε στο Μιλάνο“.

Για το ματς με τον Ολυμπιακό στη Βαρκελώνη: “Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε χωρίς τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη, κάτι που ήταν σημαντικό μειονέκτημα για αυτούς. Περιμέναμε ένα σκληρό παιχνίδι, ακόμα και αν ο αντίπαλός μας έπαιζε χωρίς αυτός τους δύο, αφού ο Ολυμπιακός χρειαζόταν την νίκη. Αλλά δεν επιτρέπουμε σε κανένα να έρθει στου “Παλάου Μπλαουγκράνα” και να μας κερδίσει. Απλά παίξαμε το παιχνίδι μας και κερδίσαμε”.

Για το εντός έδρας αήττητο της Μπαρτσελόνα σε 31 σερί αγώνες στο TOP-16 από το 2007: “Έχουμε μία φανταστική υποστήριξη από τους φιλάθλους μας και νιώθουμε πολύ άνετα στην έδρα μας. Βέβαια όλες οι ομάδες παίζουν καλύτερα στην έδρα τους. Αυτό μάλλον συμβαίνει και με εμάς. Προσωπικά μου αρέσει πολύ να παίζω σε αυτή την ομάδα, σε αυτή την πόλη, σε αυτό το γήπεδο. Είναι το ιδανικό μέρος για μένα”.

Για την πρόσφατη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό: “Στο πρώτο δεκάλεπτο, ίσως και στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε στον ρυθμό που βόλευε τον Παναθηναϊκό και αυτό δεν το θέλαμε. Δεν επιθυμούσαμε να πάμε σε παιχνίδι πέντε-εναντίον-πέντε αφού ο Παναθηναϊκός διαθέτει μία από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη. Το αλλάξαμε αυτό στο δεύτερο ημίχρονο, βρήκαμε εύκολους πόντους και μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη”.

Για την συνέχεια της φετινής Ευρωλίγκα και για τους στόχους του: “Δεν σκέφτομαι ακόμα την επόμενη φάση. Είμαι συγκεντρωμένος στον επόμενο αγώνα που έχουμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι στον άλλο όμιλο γίνεται μεγάλη μάχη για την τέταρτη θέση, όπου αυτή την ομάδα θα αντιμετωπίσουμε στα πλέι οφ. Όσο για τους στόχους μου, ελπίζω να είμαι καλά και να βοηθάω την ομάδα μου. Ελπίζω να καταφέρουμε να προκριθούμε στο final four, να διατηρήσουμε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα και να περιμένουμε ήττες της Βαλένθια για να την φτάσουμε. Το σημαντικό είναι να παίζουμε καλά ομαδικά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…